Euro 2024

Άνετα οι Τούρκοι τους Μολδαβούς με τεσσάρα

To δύο στα δύο έκαναν οι Τούρκοι επικρατώντας με άνεση 4-0 απέναντι στη Μολδαβία και έβαλαν σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάληψη μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων. Δύο τέρματα από τον Τοσούν.

Με πρωταγωνιστή τον στράικερ της Έβερτον, Τσενκ Τοσούν, η Τουρκία, μετά το διπλό μέσα στην Αλβανία, σημείωσε και την πρώτη της εντός έδρας νίκη (Εσκισεχίρ) για τον 8ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2020, παρουσία και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. O Τσενκ Τοσούν σημείωσε δύο τέρματα, σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Χασάν Καλντιρίμ με δεξί σουτ άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό, ενώ στο 26ο λεπτό ο Τσαλχάνογλου τροφοδότησε τον Μπουράκ Γιλμάζ που έκοψε την μπάλα στην περιοχή και το πρώτο δοκάρι, εκεί όπου ο Τσενκ Τοσούν με αριστερό σουτ έκανε το 2-0. Οι Τούρκοι είχαν ευκαιρία και για 3ο γκολ στο πρώτο μέρος, ωστόσο η προσπάθεια του Τσαλχάνογλου, σταμάτησε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο Μπουράκ Γιλμάζ είχε την ευκαιρία να σκοράρει, όμως ο Κοσέλεφ απέκρουσε σε κόρνερ. Από το κόρνερ η Τουρκία κατάφερε να σκοράρει για 3η φορά με την κεφαλιά του Τσενκ Τοσούν στο 54’. Το σκορ έκλεισε με ωραία κεφαλιά ο Αϊχάν στο 70’ για να διαμορφώσει το τελικό 4-0. Στην επόμενη αγωνιστική που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο, η Τουρκία θα φιλοξενήσει την Γαλλία.



Το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο:
ΤΟΥΡΚΙΑ – ΜΟΛΔΑΒΙΑ 4-0
(24’ Xασάν Καλντιρίμ, 26’ 54’ Τσενκ Τοσούν, 70’ Καάν Αϊχάν)
ΓΑΛΛΙΑ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ (21:45)
ΑΝΔΟΡΡΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ (21:45)

Η βαθμολογία στον 8ο όμιλο:
ΤΟΥΡΚΙΑ 6*
ΓΑΛΛΙΑ 3
ΙΣΛΑΝΔΙΑ 3
ΑΛΒΑΝΙΑ 0
ΑΝΔΟΡΡΑ 0
ΜΟΛΔΑΒΙΑ 0*

• Τουρκία και Μολδαβία έχουν δώσει από δύο παιχνίδια

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8/6):
ΙΣΛΑΝΔΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ (16:00)
ΜΟΛΔΑΒΙΑ – ΑΝΔΟΡΡΑ (19:00)
ΤΟΥΡΚΙΑ –ΓΑΛΛΙΑ (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x