Euro 2024

«Φωτιά» ο Ντεπάι, τεσσάρα η Ολλανδία

Η Ολλανδία διέσυρε 4-0 τη Λευκορωσία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2020, με τον Ντεπάι να έχει δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ. Με το δεξί και η Βόρειος Ιρλανδία, 2-0 την Εσθονία.

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Ολλανδία στον Γ’ προκριματικό όμιλο του Euro 2020. Οι «οράνιε» συνέτριψαν με σκορ 4-0 τη Λευκορωσία, έχοντας απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και δημιούργησε τα άλλα δύο για τους Βαϊνάλντουμ και Φαν Ντάικ. Με το δεξί μπήκε και η Βόρειος Ιρλανδία, που επικράτησε 2-0 της Εσθονίας, σκοράροντας και τα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με τους ΜακΓκιν και Ντέιβις.

Τεσσάρα η Ολλανδία με «καυτό» Ντεπάι

Η Ολλανδία φρόντισε να δείξει τις διαθέσεις της με το… καλημέρα, αφού προηγήθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Ντεπάι. Δέκα λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά στο 21’ ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Βαϊνάλντουμ, ο οποίος έκανε το 2-0, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη των «οράνιε». Ο μεσοεπιθετικός της Λιόν ήταν πρωταγωνιστής σε άλλη μια καλή ευκαιρία των γηπεδούχων στο 39’, αλλά στη σέντρα του Μπάμπελ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Δέκα λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Ολλανδία τριπλασίασε τα τέρματά της. Ο Βαϊνάλντουμ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σιβάκοφ και ο Ντεπάι από την «άσπρη βούλα» έκανε το 3-0. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι «κατέβασαν ταχύτητα» και ήταν λογικό, αφενός γιατί το σκορ έδινε τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο, αφετέρου γιατί δεν απειλούνταν καθόλου από τη Λευκορωσία. Παρ’ όλα αυτά, πέτυχαν και τέταρτο γκολ, με τον Ντεπάι να έχει συμμετοχή και σε αυτό, αφού έδωσε την ασίστ στο 86’ στον Φαν Ντάικ, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

«Γκάζωσε» στο β’ η Β. Ιρλανδία

Η Βόρειος Ιρλανδία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του πρώτου ημιχρόνου και πίεσε από τα πρώτα λεπτά, προκειμένου να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες με τους ΜακΓκιν (2’), ΜακΝάιρ (19’) και Τζόουνς (33’ και 39’), ωστόσο, δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Από την άλλη, η Εσθονία προσπαθούσε με «νύχια και δόντια» να κρατήσει το μηδέν, κάτι που κατάφερε, αλλά επιθετικά ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτη.

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 56’, όταν μετά από ασίστ του Λάφερτι, ο ΜακΓκιν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και έκανε το 1-0. Η Βόρειος Ιρλανδία συνέχισε στο ίδιο τέμπο, προκειμένου να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά τόσο ο ΜακΝάιρ (64’), όσο και ο Ντέιβις (65’) αστόχησαν από καλές θέσεις. Δέκα λεπτά αργότερα, ο δεύτερος ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Σαβίλ και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτε και το 2-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.



Γ’ προκριματικός όμιλος

Αποτελέσματα 1ης αγωνιστικής

Πέμπτη 21/3

Ολλανδία-Λευκορωσία 4-0
(1’, 55’ πεν. Ντεπάι, 21’ Βαϊνάλντουμ, 86’ Φαν Ντάικ)

Βόρειος Ιρλανδία-Εσθονία 2-0
(56’ ΜακΓκιν, 75’ πεν. Ντέιβις)

Ρεπό η Γερμανία

Βαθμολογία
1. Ολλανδία 3β. (4-0)
2. Β. Ιρλανδία 3β. (2-0)
3. Εσθονία 0β. (0-2)
4. Λευκορωσία 0β. (0-4)
5. Γερμανία 0β. (0-0)

Επόμενη (2η) αγωνιστική

Κυριακή 24/3 (21:45)
Ολλανδία-Γερμανία
Βόρειος Ιρλανδία-Λευκορωσία

Ρεπό η Εσθονία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x