Euro 2024

Σουηδία-Κορέα: Για την... ελπίδα

Σουηδία και Νότιος Κορέα κοντράρονται για τον έκτο όμιλο.

Στον απόηχο του θριάμβου του Μεξικού επί της Γερμανίας (1-0) που τάραξε τα νερά στον έκτο όμιλο, η Σουηδία αντιμετωπίζει τη Νότιο Κορέα (15:00, ΕΡΤ1) στο Νίζνι Νόβγκοροντ.

Η ομάδα του Γιάνε Άντερσον, που επιστρέφει σε Μουντιάλ μετά το 2006 έχοντας κάνει την έκπληξη απέναντι στην Ιταλία στα μπαράζ, δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Το μόλις ένα γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς έχει προκαλέσει συζητήσεις για το αν θα ήταν χρήσιμη η παρουσία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στα τελικά.

Η Νότιος Κορέα εμφανίζεται σε ένατο σερί Μουντιάλ και ψάχνει την υπέρβαση, αν και μοιάζει να βρίσκεται σε αγωνιστική ύφεση. Ο Σον Χέουνγκ Μιν της Τότεναμ είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας, από το οποίο το ασιατικό συγκρότημα περιμένει να κάνει τη διαφορά.

Η Σουηδία θα κερδίσει τη μάχη της κερκίδας έχοντας στο πλευρό της πάνω από 20.000 φιλάθλους, ενώ οι Κορεάτες θα έχουν μόλις το 1/10.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στα τελικά Μουντιάλ, αλλά σε τέσσερις συναντήσεις η Σουηδία έχει δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Μάλιστα το 1948 είχε συντρίψει τους Κορεάτες με 12-0 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σουηδία είναι αήττητη στα εννιά τελευταία ματς σε φάση ομίλων του Μουντιάλ (μετρά 3 νίκες και 6 ισοπαλίες), ωστόσο δεν έχει κερδίσει σε καμία από τις επτά τελευταίες πρεμιέρες της στη διοργάνωση (5 ισοπαλίες, 2 ήττες). Η δε Κορέα είναι αήττητη στις τέσσερις τελευταίες πρεμιέρες της (3 νίκες, 1 ισοπαλία).

Πιθανές συνθέσεις:
Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Μπεργκ, Τοϊβόνεν.
Νότιος Κορέα (Τάε Γιονγκ Σιν): Γκ. Κιμ, Γ. Λι, Γ. Κιμ, Τζανγκ, Παρκ, Κι, Γιουνγκ, Χβανγκ, Λι, Σον, Κιμ.
Διαιτητής: Τζόελ Αγκιλάρ (Σαλβαδόρ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x