Μουντιάλ 2022

Ελβετία: Απαγορεύει στους παίκτες της να πανηγυρίζουν με τον αλβανικό αετό στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Την απαγόρευση πανηγυρισμού σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό, απαγόρευσε στους παίκτες της η Ελβετία, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο πανηγυρισμός με τον αλβανικό αετό που είχαν σχηματίσει ο Γκράνιτ Τζάκα και ο Τζέρνταν Σακίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018, είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Έτσι ο επικεφαλής του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελβετίας, για να αποφευχθεί κάτι αντίστοιχο και φέτος, ξεκαθάρισε στους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας, πως απαγορεύεται να πανηγυρίσουν με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση του αντιπάλου, ενόψει και τις αναμέτρησης με την Σερβία στους ομίλους του θεσμού.

Σε συνάντηση που είχαν τον Μάιο ο Πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ελβετικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με τους ομόλογους τους από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας, από την πλευρά τους οι Σέρβοι είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν θα ασχοληθούν με κάτι άλλο πέρα από το ποδόσφαιρο στο Κατάρ.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν οι οπαδοί και οι πολιτικοί θα τηρήσουν όσα είπαν οι αξιωματούχοι της Σερβικής Ομοσπονδίας, αναφέροντας: «Δεν θέλουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη ξανά. Είμαστε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο. Δεν θέλουμε να στείλουμε κανένα πολιτικό ή θρησκευτικό μήνυμα Δεν πρέπει να υπάρχουν λόγια, χειρονομίες και καμία γενική συμπεριφορά που προκαλεί. Όταν ζητωκραυγάζουμε, είναι για να δείξουμε τη χαρά μας, αυτό είναι σημαντικό. Αλλά δεν πρέπει να είμαστε προκλητικοί»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x