Μουντιάλ 2022

Παγκόσμιο Κύπελλο: Τα πέντε ιστορικά ρεκόρ που μπορούν να σπάσουν στο Κατάρ!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ… έρχεται και στη διοργάνωση μπορούν να σπάσουν μέχρι και πέντε ιστορικά ρεκόρ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ πλησιάζει, αφού λιγότερο από δύο μήνες απέμειναν για τη σέντρα. Για πρώτη φορά, μάλιστα, θα δούμε την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση να διεξάγεται χειμώνα!

Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο υπάρχουν πέντε ιστορικά ρεκόρ που μπορούν να σπάσουν, εφόσον επιτευχθούν ορισμένες προϋποθέσεις. Με τον Λιονέλ Μέσι να έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει δύο από αυτά, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο άλλο ένα.

Λόταρ Ματέους έχει αγωνιστεί σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα (1982, 1986, 1990, 1994, 1998) και είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες εμφανίσεις (25). Ο παίκτης που μπορεί να σπάσει αυτό το ρεκόρ είναι ο Λιονέλ Μέσι που έχει 19 ματς σε Μουντιάλ. Κάτι που σημαίνει πως αν η Αργεντινή φτάσει ως τα ημιτελικά και αγωνιστεί σε όλα τα ματς μέχρι τότε ο «Λίο» τότε θα τον ισοφαρίσει. Είτε προκριθεί στον τελικό είτε όχι, η «αλμπισελέστε» θα έχει άλλο ένα ματς αφού σε περίπτωση ήττας υπάρχει ο μικρός τελικός και η δυνατότητα να σπάσει αυτό το ρεκόρ από τον Μέσι!

-Αυτή τη στιγμή, ο θρυλικός Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είναι ο Αργεντινός με τα περισσότερα ματς σε Παγκόσμιο Κύπελλο αφού έχει αγωνιστεί σε 21. Μόνο και τα τρία παιχνίδια στους ομίλους να παίξει ο Λιονέλ Μέσι, θα σπάσει και αυτό το… στοιχειωμένο ρεκόρ!

Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχει σκοράρει σε 4 διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα. Οι άλλοι είναι οι Πελέ, Ούβε Σέλερ και Μίροσλαβ Κλόζε. Ένα γκολ χρειάζεται στα γήπεδα του Κατάρ ο Πορτογάλος σούπερ σταρ για να γράψει ιστορία.

Βραζιλία είναι η μοναδική ομάδα που έχει αγωνιστεί σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο. Παρόλα αυτά, η Γερμανία έχει τις ίδιες συμμετοχές σε αριθμό αγώνων αφού αμφότερες έχουν από 109. Όποια πάει πιο μακριά στη διοργάνωση (και δεν συναντηθούν στον τελικό), τότε θα είναι και αυτή που θα κατέχει την πρωτιά.

-Το τελευταίο αλλά και πιο δύσκολο. Το 2014, ο Μίροσλαβ Κλόζε ξεπέρασε τον Ρονάλντο και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 16 τέρματα. Ωστόσο, σε… νορμάλ πλαίσια μόνο ένας συμπατριώτης του μπορεί να τον φτάσει ή να τον ξεπεράσει. O λόγος για τον Τόμας Μίλερ, ο οποίος έχει πετύχει 10. Είναι αρκετά μακριά από την κορυφή προφανώς, αλλά και ο μοναδικός που μπορεί να τον απειλήσει αφού οι Μέσι-Ρονάλντο έχουν 6 και 7 γκολ, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x