Μουντιάλ 2022

Ρέμκο Πασβέερ: Ένας 38χρονος πρωτοεμφανιζόμενος στο Μουντιάλ

Η ενδιαφέρουσα ιστορία του 38χρονου τερματοφύλακα του Άγιαξ και της εθνικής Ολλανδίας.

Σύμφωνα με τον Λουίς Φαν Χάαλ, ομοσπονδιακό τεχνικό της Ολλανδίας, ο Ρέμκο Πασβέερ θα είναι στην αποστολή της εθνικής ομάδας για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Δεν αποτελεί είδηση ο βασικός τερματοφύλακας του Άγιαξ να βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής Ολλανδίας για μια μεγάλη διοργάνωση, ωστόσο αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Αν κάποιος έψαχνε τον Ιούνιο του 2021 για τον Ρέμκο Πασβέερ, θα έβλεπε έναν 37χρονο τερματοφύλακα που αγωνίζεται στη Φίτεσε ως βασικός, χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο στην πολυετή καριέρα του, και μόλις έχοντας ολοκληρώσει μία σεζόν με 40 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με ανέπαφη την εστία του σε 15 από αυτές. Ωστόσο έμεινε ελεύθερος και παρά το... προχωρημένο της ηλικίας του, ήρθε η πρόταση από τον Άγιαξ ο οποίος βρισκόταν σε μία μεταβατική περίοδο όσον αφορά της θέση του τερματοφύλακα και αναζητούσε μια αλλαγή για τον Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ.

Τη σεζόν που πέρασε ο Πασβέερ βίωσε πολλά πρωτόγνωρα πράγματα και μέσα σε όλα είχε μια εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Αίαντα. Σε 20 αγώνες για το πρωτάθλημα «κράτησε το μηδέν» στους 17(!) ενώ δέχθηκε μόλις 4 γκολ βοηθώντας σημαντικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το αποκορύφωμα για τον 38χρονο τερματοφύλακα ήταν η κλήση του στους «οράνιε» για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στα δύο ματς της Ολλανδίας απέναντι σε Πολωνία και Βέλγιο, ήταν βασικός και μάλιστα δεν δέχθηκε γκολ κερδίζοντας ένα εισιτήριο για το Κατάρ.

Η απόλυτη επιβράβευση για αυτή την προσπάθεια του Πασβέερ, ήρθε δια στόματος Λουίς Φαν Χάαλ ο οποίος είπε: « Ο Πασβέερ θα είναι μαζί μας (στο Μουντιάλ). Κράτησε ανέπαφη την εστία και στους δύο αγώνες. Ναι μεν η άμυνά μας ήταν πολύ συμπαγής, όμως όποτε χρειάστηκε είχε σωστές αντιδράσεις».

Επιμέλεια: Κώστας Μπαφαλούκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x