Europa League

Πρόκριση με επτάρα η Τότεναμ – Αποκλεισμοί για Σπόρτινγκ, Βασιλεία

Με εντυπωσιακό τρόπο πανηγύρισε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League η Τότεναμ, που συνέτριψε 7-2 τη Μακάμπι Χάιφα. Αποκλεισμοί-σοκ για Σπόρτινγκ και Βασιλεία.

Παρούσα στους ομίλους του Europa League η Τότεναμ, που συνέτριψε 7-2 τη Μακάμπι Χάιφα στο Λονδίνο. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο «καθάρισε» το ματς και την υπόθεση-πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο. Οι «σπερς» προηγήθηκαν στο 2’ με τον Κέιν, αλλά στο 17’ οι Ισραηλινοί έφτασαν στην ισοφάριση με τον Τσέρι. Η χαρά τους κράτησε τέσσερα λεπτά, καθώς ο Μόουρα έκανε το 2-1, για να έρθει ο Λο Σέλσο στο 37’ και στο 40’, να κάνει το 4-1.

Η Μακάμπι μείωσε στο 52’ με πέναλτι του Ρουκαβίτσγια, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα, η Τότεναμ επανέφερε τη διαφορά στα τρία γκολ με τον Κέιν, επίσης από την άσπρη βούλα. Ο Άγγλος επιθετικός έφτασε στο χατ-τρικ στο 74’, διαμορφώνοντας το 6-2. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις ο Άλι από το σημείο του πέναλτι.

Πρόκριση για τους «αιώνιους» της Σκωτίας

Το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων τσέκαρε και η Σέλτικ. Με τον Βασίλη Μπάρκα βασικό σε ένα ακόμη παιχνίδι, οι «Κέλτες» νίκησαν, έστω και δύσκολα, με 1-0 εκτός έδρας τη Σαράγεβο και εξασφάλισαν την πρόκριση. Η Σκωτία θα έχει διπλή εκπροσώπηση, αφού παρούσα θα είναι και η Ρέιντζερς. Οι «διαμαρτυρόμενοι» επικράτησαν 2-1 της Γαλατασαράι στη Γλασκώβη και τσέκαραν το εισιτήριο.

Αποκλεισμοί-σοκ για Σπόρτινγκ, Βασιλεία και Κοπεγχάγη

Εκτός συνέχειας της διοργάνωσης έμειναν κάποιες ομάδες, που θεωρούνταν φαβορί στα ζευγάρια τους. Η Σπόρτινγκ ηττήθηκε με το βαρύ 4-1 από τη ΛΑΣΚ στη Λισσαβόνα, ενώ η Βασιλεία γνώρισε επίσης εντός έδρας ήττα με 3-1 από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την Κοπεγχάγη. Η ομάδα του Κάρλος Ζέκα, ο οποίος βρισκόταν στο αρχικό σχήμα, έπεσε θύμα έκπληξης, χάνοντας με 1-0 εντός έδρας από τη Ριέκα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x