Champions League

Προσκύνησε και η Κυρία!

Κατά παραγγελία! Ο Κασάμι εκπλήρωσε την… προφητεία του ανίκητου (και) απόψε Ρομπέρτο και με δικό του γκολ, ο Ολυμπιακός υπέταξε 1-0 τη Γιουβέντους στο απόρθητο κάστρο του, το «Καραϊσκάκη»!

Ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ προσέφερε στους φίλους του ο Ολυμπιακός!

Μετά την Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γιουβέντους… λύγισε στο φλεγόμενο «Καραϊσκάκη», με τους «ερυθρόλευκους» να κατακτούν σπουδαία νίκη με σκορ 1-0!

Το γκολ από τον Κασάμι, με υπέροχο τελείωμα στο 36’. Ήρωας ο Ρομπέρτο, με σπουδαίες επεμβάσεις στο β’ ημίχρονο! Δοκάρι προς το τέλος ο Μοράτα για τους Ιταλούς (που ξεκίνησε από δύσκολη απόκρουση του Ισπανού τερματοφύλακα).

Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Μίτσελ έφτασε τους 6 βαθμούς, βρίσκεται στην κορυφή του Α’ ομίλου μαζί με τους «ροχιμπλάνκος» (επικράτησαν 5-0 της Μάλμε) και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση!

«Όλε-όλε» στο φινάλε από παίκτες και εξέδρα, με τον κόσμο να ζητά τη νίκη στο επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

Ολυμπιακός 6 (4-4)
Ατλέτικο 6 (8-3)
Γιουβέντους 3 (2-2)
Μάλμε 3 (2-7)

inner

Απαντώντας στον ενισχυμένο άξονα της Γιουβέντους, ο Μίτσελ χρησιμοποίησε τον Εντινγκά αντί του Αφελάι θωρακίζοντας μεσοαμυντικά τον Ολυμπιακό στην αποψινή μάχη. Ο Αφρικανός μαζί με τον Μιλιβόγεβιτς έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ηγέτης φύσει και θέσει ο Τσόρι σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι, με τον Κασάμι να παραμένει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και να κάνει υποδειγματικό τελείωμα στη φάση του γκολ χωρίς ν’ αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Μπουφόν.

Καθοριστικές επεμβάσεις από τον ασυναγώνιστο Ρομπέρτο στο β’ ημίχρονο σε προσπάθειες των Μοράτα, Πογκμπά και Τέβες, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να δίνει ρεσιτάλ και στο τέλος να αποθεώνεται από συμπαίκτες και αντιπάλους.

Τέλος στις νίκες συνήθως όλο το μερίδιο της επιτυχίας πηγαίνει (μόνο) στους παίκτες. Με τη συνολική διαχείριση του ματς, ο Μίτσελ παίρνει φυσικά κι αυτός το δικό κομμάτι από την πίτα της επιτυχίας.

inner

Με τη γνωστή ώθηση που δίνει η έδρα του, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έκανε τη Γιουβέντους να τον αισθανθεί. Ο Μασουακού από αριστερά ξεκίνησε δύο επιθετικές ενέργειες, στη μία ο Κιελίνι με καθοριστική παρέμβαση αποσόβησε στον κίνδυνο, στην έτερη ο Μήτρογλου αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ενώ λίγο αργότερα ο Μπουφόν πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στην εκτέλεση φάουλ του Τσόρι, ο οποίος είχε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία με την μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι στο σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση στην περιοχή.

Ο Ολυμπιακός έδειξε τις διαθέσεις του, ταυτόχρονα όμως είχε να αντιμετωπίσει μια Γιουβέντους, η οποία με τη σειρά της έδειχνε ότι ανά πάσα στιγμή είχε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το παραμικρό ερυθρόλευκο λάθος. Σε μια τέτοια αδράνεια, ο Ελαμπντελαουΐ έσωσε σωτήρια πάνω στην γραμμή στο πλασέ του Τέβες (είχε και γκολ-οφσάιντ), κρατώντας όρθιους τους «ερυθρόλευκους»!

Και ήρθε ο Τσόρι με μια εξαιρετική προσωπική ενέργεια, όπου τράβηξε τρεις παίκτες πάνω του, ν’ αφήσει χώρο αρχικά για τον Μήτρογλου κι εν συνεχεία για τον Κασάμι, με τον δεύτερο να τελειώνει υποδειγματικά την φάση στην δεξιά γωνία της εστίας του Μπουφόν και να σηκώνει στο… πόδι το φαληρικό γήπεδο!

Ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό και ακολούθησε ένα χιτσκοκικό τελευταίο ημίωρο με όλη τη Γιουβέντους να πιέζει ασφυκτικά για το γκολ! Όμως απέναντί της συνάντησε έναν ανίκητο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός σταμάτησε τους «μπιανκονέρι» με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, κρατώντας ανέπαφη την εστία του και παράλληλα τους «ερυθρόλευκους» ζωντανούς στο παιχνίδι της πρόκρισης στη νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ!

inner



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μασουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (90+1' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (85' Φουστέρ), Μανιάτης, Μήτρογλου (69' Αφελάι).

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ογκμπόνα (77' Περέιρα), Λιχτστάινερ, Ασαμόα, Πίρλο (57' Μαρκίζιο), Βιντάλ, Πογκμπά (87' Τζοβίνκο), Τέβες, Μοράτα.

Διαιτητής: Μάζιτς (Σερβία)
Βοηθοί: Ρίστιτς, Τζούρτζεβιτς
Επιπρόσθετοι: Γκρούιτς, Φιλίποβιτς
Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x