Stoiximan Super League

Ρόκα: «Να μην πεθάνουμε… γονατιστοί»

Πεπεισμένος ότι η νίκη (1-0) του Πλατανιά επί του Λεβαδειακού μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα εμφανίζεται ο Μάνουελ Ρόκα, δίνοντας το σύνθημα εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τη νίκη επί του Λεβαδειακού: «Σήμερα ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, καθώς είχαμε πολύ άγχος. Εγώ ξέρω το επίπεδο των παικτών μου, το οποίο είναι υψηλό. Το ερώτημα ήταν αν θα αντέχαμε την πίεση καθώς δίνουμε κάθε αγώνα στο όριο. Πλέον δεν μας αρκεί ούτε η ισοπαλία. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες.

Η θέση μου είναι να πιστεύω. Είμαι ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών και στην Ξάνθη, αλλά και σήμερα. Οι παίκτες δείχνουν πως πιστεύουν ότι η ομάδα μπορεί να σωθεί. Την ελπίδα την χάνεις όταν βλέπεις ότι δεν παίρνεις βαθμούς. Για αυτό ήταν σημαντική για μας η σημερινή μέρα. Αυτή η νίκη μπορεί να τα αλλάξει όλα.
Θέλω να πω και κάτι για τον κόσμο. Είναι φανταστικό γιατί μας στηρίζει στα δύσκολα. Ακόμα και στο πρώτο μέρος που ο Λεβαδειακός είχε το δοκάρι και εμείς ήμασταν επιφυλακτικοί στο παιχνίδι μας.

Στο δεύτερο όμως ημίχρονο είπαμε αν είναι να πεθάνουμε, αυτό να γίνει σαν να είμαστε βασιλιάδες. Να μην πεθάνουμε γονατιστοί. Ετσι πρεσάραμε ψηλά και για αυτό είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά. Εδειξαν ότι έχουν θάρρος και για αυτά που έρχονται
».

-το τι θέλει να πει στον κόσμο: «Για αυτό θέλω να επαναλάβω ότι ευχαριστώ τον κόσμο. Ακόμα και αν υπάρχουν δύο-τρεις που δεν συμφωνούν με αυτά που βλέπουν και νιώθουν ότι δεν κάνουμε κάτι καλά. Όμως στην προσπάθεια για την παραμονή όλοι μας έχουμε από έναν ρόλο. Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας στήριξε αν και δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι».

-την γκρίνια του κόσμου: «Ο κόσμος μπορεί να πει ό,τι θέλει. Εμείς για τον κόσμο δουλεύουμε και ο κόσμος μπορεί να μας κρίνει και να σχολιάσει τι κάνει ο Ρόκα καλά και τι όχι. Έχει δίκιο, αλλά και εγώ έχω δίκιο. Ο προπονητής όμως είναι ένας και αυτός παίρνει τις αποφάσεις. Δεν έχω πρόβλημα, αρκεί αυτός που το κάνει να μην το πράττει σκόπιμα. Σε ένα ματς στην Φινλανδία είχαμε δεχτεί τέσσερα γκολ στην έδρα μας και πήγα με τους παίκτες στον κόσμο και φάγαμε την… πατσαβούρα και τους είπαμε έχετε δίκιο συγνώμη. Δεν νιώθω πίεση, με αυτή πρέπει να λειτουργώ. Δεν θα αλλάξω τη γνώμη μου επειδή μου το λέει κάποιος από την εξέδρα. Την ευθύνη την έχω εγώ και αν κάτι δεν πάει καλά ο πρώτος που θα φύγει θα είμαι εγώ. Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα και προσπαθούμε να αλλάξουμε τα όσα αρνητικά έχει».

-το γεγονός ότι έπαιξε επιθετικά: «Δεν είμαι υπέρ να βάλω στην αρχική ενδεκάδα έναν παίκτη που είναι λίγο μαζί μας. Όμως ήταν τέτοιο το ματς που έπρεπε να παίξω με τρεις επιθετικούς. Στο πρώτο μέρος χάσαμε το κέντρο γιατί και ο Κασάλιτσα και ο Ενσικουλού είναι παίκτες που παίζουν στα “φτερά”. Για αυτό στο δεύτερο μέρος θελήσαμε να το διορθώσουμε αυτό γρήγορα. Φταίω και εγώ γιατί δεν έκανα τη δουλειά μου καλά».

-τον Γκρίμα:«Ο Γκρίμα είναι ένας ακόμα παίκτης που θα πάρουμε. Με την Μαγιόρκα έχω πολύ καλές σχέσεις και για αυτό μας βοήθησαν με την μεταγραφή αυτή. Ακόμα δεν έχει κλείσει και για αυτό δεν μπορώ να πω ότι θα μας βοηθήσει. Ισως να γίνει προσπάθεια για ακόμα έναν επιθετικό και παίκτη στο κέντρο. Αν γίνουν μπορώ να πω ότι θα είμαστε καλά για να πετύχουμε τον στόχο μας. Θέλαμε και άλλους παίκτες από την Μαγιόρκα, αλλά δεν μας ευνόησε το timing».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x