Η μετάδοση του αγώνα για το Champions League στην Τουρκία την Παρασκευή είχε περίεργη εξέλιξη καθώς το σχόλιο του δημοσιογράφου Μελίχ Τσεντίλ ότι το ροζ χρώμα δεν ήταν σωστό για το ποδόσφαιρο και πως το άθλημα δεν είναι για γυναίκες προκάλεσε στο twitter πανικό από σχόλια άλλων δημοσιογράφων και Τούρκων πολιτών.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα πατριαρχικό άθλημα, το να παίζεις βόλεϊ για παράδειγμα είναι κατάλληλο για τις γυναίκες, αλλά κατά την γνώμη μου οι γυναίκες δε θα έπρεπε να είναι στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω επίσης, ότι το μπάσκετ είναι άθλημα για άνδρες. Εάν ήμουν πρόεδρος δε θα φορούσα ποτέ ροζ μπλούζα», ανέφερε ο δημοσιογράφος κατά τη μετάδοση του αγώνα κάτι που δεν πέρασε ασχολίαστο.

Το ηχητικό απόσπασμα δημοσίευσε ένας χρήστης του Τwitter που ανέφερε πως τα νεαρά κορίτσια που θέλουν να ενταχθούν σε αυτά τα αθλήματα δεν γνωρίζουν σε τι κόσμο μπαίνουν.Μάλιστα, αντιδράσεις προήλθαν και από άλλους δημοσιογράφους με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Κενάν Μπασαράν που μίλησε για τα δικαιώματα των γυναικών.

«Ενώ όλοι αγωνίζονται με καρδιά και ψυχή για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, αφήστε το beINSports να υποχρεώσει τον κύριο Μελίχ να φοράει ροζ πουκάμισο! Θα δει ότι δε θα χάσει τίποτα από τον ανδρισμό του. Τέτοιος σεξισμός από ένα άτομο σε αυτή τη θέση… Απορρίπτει τη δράση που πρέπει να επαινέσει! ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ!», ήταν η αντίδρασή του για ό,τι συνέβη.Το σχόλιο αυτό θεωρήθηκε σεξιστικό και μάλιστα, έγινε σε μια περίοδο που οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών βρίσκονται σε διαρκείς αντιδράσεις με σκοπό μάλιστα να περιοριστούν και τα ακραία φαινόμενα προς το γυναικείο φύλο και αυτός ο σχολιασμός σε παιχνίδι Champions League με μεγάλη απήχηση ήταν όχι μόνο ατυχής αλλά για πολλούς και απαράδεκτος.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube