Europa League

Σβαμπ: «Δεν αμυνθήκαμε σωστά στη μαζική επίθεση της Αϊντχόφεν»

Στην κακή αμυντική τακτική όλης της ομάδας μετά το 2-0 του ΠΑΟΚ απέδωσε την ήττα του «Δικεφάλου» από την Αϊντχόφεν ο Στέφαν Σβαμπ μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Ολλανδία.

Ο Αυστριακός μέσος τόνισε πως ξεκίνησαν ιδανικά και έφτασαν στο 2-0, όμως μετά δεν τους βγήκαν οι αντεπιθέσεις και δε σκόραραν, θεωρεί πως αιφνιδιάστηκαν και δέχτηκαν τα δύο μαζεμένα γκολ στην επανάληψη, πως αντιμετώπισαν πολλά αμυντικά προβλήματα και πως όλες τις φάσεις τις δέχτηκαν από τον άξονα.

Αναλυτικά:

Για τους λόγους που έχασε ο ΠΑΟΚ, ενώ νικούσε 0-2: «Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα στο ματς, αλλά, στη συνέχεια, ρίσκαρε πολύ ο αντίπαλος και κατάφερε να μειώσει γρήγορα το σκορ. Είχαμε εμείς 2-3 καλές κόντρα επιθέσεις για να πετύχουμε ένα ακόμα γκολ, αλλά είδαμε μετά ένα πολύ "ανοιχτό" παιχνίδι.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε το 1-3 και να πάρουμε ξανά προβάδισμα ασφαλείας. Στο δεύτερο μέρος, η αντίπαλη ομάδα έβαλε δυο γρήγορα γκολ, ξέραμε ότι θα υποφέρουμε σε αυτό το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε μετά το 3-2 να κάνουμε ότι μπορούμε για να βάλουμε ένα γκολ που θα μας έδινε την ισοπαλία, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για το ποιο θεωρεί πως ήταν το πρόβλημα: «Μετά από τα πρώτα 20’, ο αντίπαλος βγήκε μαζικά μπροστά. Το θέμα της άμυνας δεν αφορά μόνο τους αμυντικούς, αλλά όλη την ομάδα. Λογικά, όταν είσαι στο 0-2 και ο αντίπαλος είναι μαζικά μπροστά, θα αμυνθείς και να ψάξεις κόντρα. Ήταν ευνοϊκό για αυτούς ότι πέτυχαν γρήγορα το 1-2, εμείς, από την πλευρά μας, είχαμε θέματα αμυντικά γενικότερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα στη λειτουργία μας στην άμυνα.

Όσον αφορά στην επίθεση, θα μπορούσαμε να είχαμε μεγαλύτερη ηρεμία στις επιλογές μας για να πάρει "ανάσες" η άμυνα και να δει ο αντίπαλος ότι μπορούμε να φτάσουμε στην περιοχή και να απειλήσουμε».

Για τις επιθέσεις που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ από τον άξονα: «Το είχαμε συζητήσει πριν το παιχνίδι, γνωρίζαμε ότι θα επιλέξουν να παίξουν από τον άξονα. Δεν είναι εύκολο να αμυνθείς σε μια τέτοια κατάσταση. Νομίζω ότι όλα τα γκολ του αντιπάλου ήταν παρόμοια.

Αυτό είναι το μεγάλο όπλο της Αϊντχόφεν, ότι φέρνουν τα εξτρέμ προς τα μέσα, αλλά δεν καταφέραμε να τους σταματήσουμε. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα, προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους χώρους και σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέραμε. Μας πίεσε πολύ και, δυστυχώς, κατάφερε να μας βάλει τρία γκολ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x