Stoiximan Super League

Σβιντέρσκι εξ ουρανού λύτρωσε τον ΠΑΟΚ!

Ίδρωσε, αλλά καθάρισε ο ΠΑΟΚ! Ο «Δικέφαλος» τα είδε... όλα, αλλά με γκολ του Σβιντέρσκι στο 87’ λύγισε τον ΠΑΣ (2-1). Έχασε (ανύπαρκτο) πέναλτι ο Άκπομ (76΄), οριακό οφσάιντ το 1-1 του ΠΑΣ.

Τα είδε όλα ο ΠΑΟΚ, αλλά καθάρισε!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπαιξε με τη φωτιά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά με τον Σβιντέρσκι να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας στο 87’ της αναμέτρησης επικράτησε στην Τούμπα με 2-1.

Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 38’ με την εκτέλεση πέναλτι του Πέλκα, παράβαση που κέρδισε ο Άκπομ, που υποχρέωσε τον Ευαγγέλου με την πίεσή του σε διπλό λάθος. Ωστόσο, με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 52’ ο Μάνος πέτυχε το δεύτερό του γκολ (χωρίς να το πανηγυρίσει) με τη φανέλα του ΠΑΣ κρεμώντας τον Πασχαλάκη, σε μια φάση που έστω και πολύ οριακά φαίνεται να ξεκινάει από θέση οφσάιντ από την πάσα του Μπουκουβάλα.

inner

Ήταν εμφανές ότι ο ΠΑΟΚ άρχιζε να αγχώνεται, αν και θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς πολύ νωρίτερα. Συγκεκριμένα, στο 75' ο Άκπομ κέρδισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι (αφού ο Λίλα δεν κάνει τίποτα στον επιθετικό των γηπεδούχων), αλλά απέναντι στον Βελλίδη δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, με το 1-1 να μένει μέχρι το 87'.

Σε εκείνο το σημείο, ο Βελλίδης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Σβιντέρσκι που βρέθηκε σε επίκαιρη θέση δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν τη σχεδόν αλάνθαστη πορεία τους στο πρωτάθλημα, έχοντας στο πρόγραμμά τους το ντέρμπι του ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Από την άλλη μεριά, ο Άγιαξ της Ηπείρου δεν μπόρεσε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό, στον οποίο έφτασε πολύ κοντά στο να τον κατακτήσει.

Το ματς

Εντελώς... μονότονο ήταν το ματς της Τούμπας στο πρώτο ημίχρονο, καθώς όπως αναμενόταν ο ΠΑΟΚ μονοπωλούσε τις επιθέσεις προς την εστία του Μάρκου Βελλίδη, εκμεταλλευόμενος τόσο τη δική του υπεροχή, όσο και την αδυναμία των φιλοξενούμενων να κρατήσουν την μπάλα και να σπάσουν λίγο την πίεση που δέχονταν. Μάλιστα, η εικόνα ήταν ακόμα πιο αναμενόμενη από τη στιγμή που ο ΠΑΣ έπαιζε με πολλές απουσίες.

Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 9’ με την κεφαλιά του Άκπομ, από σέντρα του Γιαννούλη να την διώχνει ο Βελλίδης σε κόρνερ, ενώ στο 12’ από κακή απομάκρυνση του Έλληνα γκολκίπερ, ο Πέλκας δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα με δύναμη εντός εστίας, με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να διώχνουν.

Παρά την πίεση του ΠΑΟΚ, δεν μπορούσαν οι παίκτες του «Δικεφάλου» να δημιουργήσουν ευκαιρίες, με την επόμενη να καταγράφεται στο 21’, όταν ο Μίσιτς δεν τελείωσε σωστά την πολύ έξυπνη πάσα του Γιαννούλη από τα αριστερά, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

inner

inner

Τελικά, οι Θεσσαλονικείς μπόρεσαν να βρουν το γκολ πριν από το ημίχρονο, έπειτα από διπλό λάθος του Ευαγγέλου. Ο σέντερ μπακ των Ηπειρωτών έχασε αρχικά την μπάλα από τον Άκπομ και στη συνέχεια τον ανέτρεψε και εντός περιοχής με τον Πέλκα στο 38’ να ανοίγει το σκορ, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας.

Πιθανότατα, οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου να πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, αλλά κάτι τέτοιο αποδείχθηκε εντελώς ανακριβές, χάρη στην ποιότητα και την εκτελεστική δεινότητα του Μάνου, που με το... καλημέρα δείχνει ότι μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΣ στην παραμονή. Έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Μπουκουβάλα, ο Μάνος (που ήταν ένα... παπούτσι πιο μπροστά από την άμυνα των γηπεδούχων) κοντρόλαρε άψογα και με ένα ακόμα πιο όμορφο πλασέ πάνω από τον Πασχαλάκη διαμόρφωσε το 1-1 στο 52', χωρίς μάλιστα ο ίδιος να πανηγυρίσει το δεύτερο τέρμα του με τη φανέλα του ΠΑΣ.

Εικόνα live 21962518/94156.jpg

inner

Σε εκείνο το σημείο άρχισαν τα ζόρια για τον ΠΑΟΚ, που τη φετινή σεζόν δεν έχουν βρεθεί σε τόσο αγχωτική θέση, αφού συνήθως τέτοια ματς στην Τούμπα τα έχει καθαρίσει από αρκετά νωρίς ή τουλάχιστον ήξερε ότι θα βρεθεί ο Πρίγιοβιτς για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Σέρβος πλέον δεν υπάρχει και αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι που ενδεχομένως να φάνηκε τόσο πολύ η απώλειά του.

Μέχρι το 70' ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να δημιουργήσει τρεις καλές στιγμές με τον Μαουρίσιο (62', 64') και τον Άκπομ (70'), αλλά όλες είχαν κατάληξη εκτός εστίας, αλλά η λύση φαινόταν ότι θα έρθει στο 75'. Σε εκείνο το σημείο ο Άκπομ έπεσε μέσα στην περιοχή επιδιώκοντας το σφύριγμα στο μαρκάρισμα του Λίλα και τα κατάφερε, αλλά στη... μονομαχία του με τον Βελλίδη νικήθηκε, με τον τελευταίο να κρατά το 1-1.

inner

inner

Τελικά, η πίεση των γηπεδούχων δικαιώθηκε στο 87'. Ο Ελ Καντουρί σέντραρε για τον Μάτος που έκανε την κεφαλιά από πλάγια, ο Βελλίδης είχε κακή αντίδραση και ο Σβιντέρσκι σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με το παρθενικό του γκολ στην Ελλάδι καριέρα του.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου):
Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης – Μίσιτς (74’ Ελ Καντουρί), Μαουρίτσιο – Λημνιός (68’ Σβιντέρσκι), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59’ Ζαμπά) – Άκπομ

Πάγκος: Ρέι, Τόσκα, Καρέλης, Μπαλογιάννης

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης – Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Λίλα, Σεργκελασβίλι – Σιόντης, Γιάκος, Βιντάλ (74’ Πάντελιτς) – Μάνος, Κρίζμαν (85’ Παμλίδης)

Πάγκος: Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Κάστρο, Νάουμετς, Πήλιος

inner

Το LIVE της αναμέτρησης από το sportfm.gr



Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης
Α’ βοηθός: Δημήτρης Γκάγκας
Β’ βοηθός: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος
4ος: Βασίλειος Φωτιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x