Αγγλία

Σε οριακή κατάσταση η Μπόρνμουθ – Παίζεται η ύπαρξή της από τις περικοπές

Η παύση των αγωνιστικών υποχρεώσεων και τα επακόλουθά της, έχουν φέρει σε πολύ δύσκολή θέση τα «κεράσια».

Μπορεί αρκετές ομάδες στην Premier League να έχουν αρκετό απόθεμα στα ταμεία τους λόγω των πλουσιοπάροχων τηλεοπτικών συμβολαίων που έχουν κάθε χρόνο, ωστόσο όπως εξηγεί με σημερινό της ρεπορτάζ η «Mirror», η περίπτωση της Μπόρνμουθ είναι διαφορετική.

Η παύση της αθλητικής δραστηριότητας και όσα επακόλουθα έχει αυτή η κατάσταση, έχουν φέρει τα «κεράσια» σε μια πολύ δυσάρεστη οικονομική συγκυρία και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον της, εφόσον υπάρξει ανάλογη συνέχεια.

Η ομάδα που για πρώτη φορά βρέθηκε στην πρώτη κατηγορία το 2015, διαθέτει το πιο μικρό γήπεδο στην Premier League με μόλις 11.300 θέσεις χωρητικότητα, παράλληλα ξοδεύει πολλά στους μισθούς και για αυτό τον λόγο τα έσοδά της εξαρτώνται από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Η οριακή κατάσταση που έχει περιέλθει φαίνεται και από τη μεγάλη πτώση της εκτιμώμενης περιουσίας του Ρώσου ιδιοκτήτη της ομάδας, Μαξίμ Ντεμίν, που σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις έχει πέσει στα 110 εκατ. ευρώ.

Ο προπονητής της ομάδας από το 2012, Έντι Χάουι, έχει ήδη αποδεχθεί μεγάλη μείωση των αποδοχών του, αρχίζοντας από τον Μάρτιο και υπάρχουν συζητήσεις να συμβεί το ίδιο με τους ποδοσφαιριστές ειδικότερα αν δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν είναι υπερβολή κάποιος να πει ότι το μέλλον της εξαρτάται από αυτό.

Παράλληλα, έχει μπει στη ρύθμιση που έχει ανακοινώσει η βρετανική κυβέρνηση περί υποχρεωτικής άδειας σε πολλά άτομα του προσωπικού και συγκεκριμένα σε αυτούς που εργάζονταν αποκλειστικά τη μέρα των αγώνων.

Σε κάθε περίπτωση, στις τάξεις της Premier League υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για το μέλλον της Μπόρνμουθ, εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x