Champions League

«Όργια» ο Ζιρού και πρώτη η Τσέλσι

Με καρέ του Ολιβιέ Ζιρού, οι «μπλε» συνέτριψαν 4-0 τη Σεβίλλη στην Ανδαλουσία και κατέκτησαν την πρώτη θέση στον Ε’ όμιλο του Champions League.

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι κορυφής με τη Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με έπαθλο την πρώτη θέση στον Ε’ όμιλο του Champions League, αφού και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση από την προηγούμενη αγωνιστική.

Οι «μπλε» μετέτρεψαν το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο, αφού συνέτριψαν την ομάδα της Ανδαλουσίας με σκορ 4-0 και καπάρωσαν την πρωτιά, αφήνοντας την αποψινή αντίπαλό της στη δεύτερη θέση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος πέτυχε καρέ τερμάτων (8’, 54’, 74’ και 82’ πεν).
Μάλιστα, ο Γάλλος επιθετικός έγραψε ιστορία, καθώς σε ηλικία 34 ετών και 63 ημερών, έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που πετυχαίνει χατ-τρικ.

Το ματς:

Η Τσέλσι μπήκε φουριόζα και απείλησε στο 6’ με τον Πούλισικ, που αστόχησε από καλή θέση, αλλά δύο λεπτά ο Ζιρού, που πήρε την πάσα του Χάβερτζ, έκανε ωραίο πλασέ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Από τη Σεβίλλη, που είχε πολλές αλλαγές στην 11άδα, έλειπε η συνοχή και το ξεκίνημά της μπορεί να πει κάποιος ότι ήταν αναμενόμενο.

Οι «μπλε» φλέρταραν με το 2-0 στο 27’ με την κεφαλιά του Ρούντιγκερ, αλλά έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Βάσκες. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πούλισικ μπήκε κατά μέτωπο, αλλά νικήθηκε από τον Αλφόνσο. Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες της ομάδας της Ανδαλουσίας πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, κρατούσαν περισσότερη ώρα τη μπάλα και απείλησαν με κάποια μακρινά σουτ, χωρίς, όμως αποτέλεσμα.

Η Σεβίλλη ξεκίνησε πιο… ζωηρά στην επανάληψη και είχε μια καλή στιγμή στο 49’ με το δυνατό σουτ του Γκούντελ, που πέρασε άουτ. Όμως, πέντε λεπτά αργότερα, «μίλησε» εκ νέου ο Ζιρού για την Τσέλσι. Ο Γάλλος πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και αφού απέφυγε το τάκλιν του Γκόμες, πλάσαρε και έκανε το 2-0. Στο 68’ οι «μπλε» λίγο έλειψε να κάνουν το 3-0, αλλά ο Αλφόνσο απέκρουσε το πλασέ του Μάουντ.

Οι αλλαγές του Ζουλέν Λοπετέγι με Κουντέ, Χορδάν και Οκάμπος δεν έπιασαν τόπο, αφού δεν βελτίωσαν την εικόνα της Σεβίλλης. Αντ’ αυτού δέχθηκε και τρίτο γκολ και πάλι από τον Ζιρού στο 74’. Ο Γάλλος επιθετικός με κεφαλιά μετά από σέντρα του Καντέ, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Τσέλσι. Στο 82’, ο Ζιρού κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος, κάνοντας το 4-0, το οποίο έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.



Ε’ Όμιλος

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
Κρασνοντάρ-Ρεν 1-0
(71’ Μπεργκ)

Σεβίλλη-Τσέλσι 0-4
(8’, 54’, 74’, 82’ πεν. Ζιρού)

Βαθμολογία:
1. Τσέλσι 13 (13-1)
2. Σεβίλλη 10 (6-7)
3. Κρασνοντάρ 4 (5-10)
4. Ρεν 1 (2-8)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (8/12):
Τσέλσι-Κράσνονταρ (22:00)
Ρεν-Σεβίλλη (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x