Γερμανία

«Σεντονάτη» νίκη της Λειψίας στο «Μπορούσια Παρκ»!

Με… απρόσμενο ήρωα τον Χάλστενμπεργκ που σκόραρε δις, η Λειψία κέρδισε 2-0 την Γκλάντμπαχ, κάνοντας το έβδομο σερί «διπλό» στη Bundesliga και… τσέκαρε πρόωρα το εισιτήριο για το νέο Champions League!

Σε… τροχιά Champions League βρίσκεται πλέον η Λειψία, καθώς, μετά και τη σημερινή εκτός έδρας νίκη της με 2-1 απέναντι στη Γκλάντμπαχ φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στη Bundesliga, ούσα στο +10 από την ηττημένη που παρέμεινε στην πέμπτη θέση!

Ο Χάλστενμπερκ μετρούσε ένα γκολ ως τώρα στη σεζόν και πέντε συνολικά με τη φανέλα των «ταύρων», αλλά έβαλε… δύο, το ένα από την άσπρη βούλα όπου μετράει 2/2 φέτος και ήταν ο πρωταγωνιστής του «διπλού».

Καθώς το γκολ του Πλεά, πρώτο που δέχεται η Λειψία σε δεύτερο ημίχρονο μέσα στο 2019, ήρθε… αργά για τα «πουλάρια», με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στη μάχη για το… σεντόνι της επόμενης περιόδου...

Το ματς:
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τους «ταύρους» ελαφρώς καλύτερους από πλευράς στατιστικών και, το κυριότερο, με το… πολυπόθητο γκολ να έχει επιτευχθεί από πλευράς τους.

Καθώς στο 15’ ο Χάλστενμπεργκ μπήκε στην περιοχή, ο Χέρμαν του πάτησε το δεξί πόδι και ο διαιτητής Όσμερς με την χρήση του VAR καταλόγισε το πέναλτι. Ο… παθών το εκτέλεσε στα δεξιά, με τον Ζόμερ να πέφτει στην αριστερή πλευρά και έτσι έγινε το 0-1, δύο λεπτά αργότερα!

Ενώ ο Βέρνερ σούταρε στο 20ο λεπτό από θέση μέσα αριστερά με το δεξί του πόδι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο στήθος αντίπαλου αμυντικού, με τα «πουλάρια» να… απαντούν στις χαμένες ευκαιρίες στο 24’ όταν ο Ράφαελ έκανε ένα επιπόλαιο τελείωμα, μετά από αντεπίθεση.

Στην επανάληψη, ήταν ξανά ο Χάλστενμπεργκ εκείνος που… πάγωσε το «Μπορούσια Πάρκ». Καθώς μετά από εκτέλεση πλαγίου από τον Φόρσμπεργκ, ο Γερμανός ακραίος αμυντικός μπήκε στην περιοχή και από θέση μέσα αριστερά πλάσαρε τον Ζόμερ στην απέναντι γωνία... Πετυχαίνοντας το 0-2 στο 53ο λεπτό και φτάνοντας τα τρία μόλις συνολικά τέρματα τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Λειψίας!

Η Γκλάντμπαχ έδειξε να… σαστίζει, όμως ο Πλεά φρόντισε να την ξαναβάλει στο παιχνίδι, στο 61’. Με τον Γάλλο επιθετικό να κερδίζει τη μονομαχία με τον Μουκιέλ, μετά την βαθιά μπαλιά του Νόιχαους, και να πλασάρει εύστοχα τον Γκιουλάσι, μειώνοντας σε 1-2 με το υπ’ αριθμόν 12 γκολ του στη Bundesliga…

Στη συνέχεια, το ματς έγινε… ροντέο, με τους φιλοξενούμενους να χάνει δέκα λεπτά αργότερα μεγάλη ευκαιρία με τον Βέρνερ να «κλειδώσουν» το «τρίποντο», καθώς το πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του Ζόμερ.

Οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 84’, με τον Αζάρ να σουτάρει από μακριά, τον Γκιουλάσι να διώχνει με δυσκολία και τον Κράμερ στην… επαναφορά να σεντράρει για τον Χέρμαν, ο οποίος αστόχησε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι!

Στο… καπάκι, η Λειψία βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Χάλστενμπεργκ να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή και τη μπάλα να «γλύφει» την εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Ζόμερ, στερώντας του ένα… συλλεκτικό χατ-τρικ.

Ενώ ο Πούλσεν στο 88ο λεπτό είδε το πλασέ του να περνάει ελάχιστα άουτ, με τον Ζόμερ εξουδετερωμένο και ο Όρμπαν έσωσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Χόφμαν, στερώντας από τη Γκλάντμπαχ την ολική επαναφορά και το 2-2, ένα λεπτό αργότερα…

Αναλυτικά η 30η αγωνιστική

Σάββατο 20/04
Μπάγερν Μονάχου-Βέρντερ Βρέμης 1-0
(75’ Σούλε)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη 2-0
(61’ Αλάριο, 86’ Φόλαντ)

Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη 6-0
(11’ Κεντίρα, 19’ Χαν, 29’, 59’ Μαξ, 53’, 68’ Ρίχτερ)

Μάιντς-Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-1
(1’, 87’ Ματέτα, 67’ Ονισίβο - 19’ Λουκεμπάκιο)

Γκλάντμπαχ-Λειψία 1-2
(61’ Πλεά - 17’ πεν., 63’ Χάλστενμπεργκ)

Σάλκε-Χόφενχαϊμ (21:30)

Κυριακή 21/04
Φράιμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Ανόβερο (19:30)

Δευτέρα 22/04
Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (21:30)

Η επόμενη (31η) αγωνιστική

Παρασκευή 26/04
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερ Λεβερκούζεν (21:30)

Σάββατο 27/04
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Σάλκε (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Ανόβερο-Μάιντς (16:30)
Λειψία-Φράιμπουργκ (16:30)
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 28/04
Χόφενχαϊμ-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Νυρεμβέργη-Μπάγερν Μονάχου (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x