Αγγλία

«Σκίζει» η Τσέλσι!

Ψάξτε για το δεύτερο! Παρόλο που έμεινε πίσω στο σκορ, η ασταμάτητη Τσέλσι δεν μάσησε ούτε στο Άνφιλντ και με τον Ντιέγκο Κόστα ν’ αφήνει ξερή (και) τη Λίβερπουλ (2-1) ξεχείλωσε τη διαφορά στην κορυφή

Στην απελπισία συνέχισε να βυθίζει η Τσέλσι όσους έχουν απομείνει να πιστεύουν ότι δε θα στεφθεί πρωταθλήτρια στην Αγγλία.

Χωρίς να πτοηθεί από το ότι έμεινε πίσω στο σκορ, η ποιοτική ομάδα του Μουρίνιο γύρισε το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ κι έφυγε για δεύτερη σερί χρονιά με το διπλό από το «Άνφιλντ» (2-1).

Το γρήγορο γκολ του Τσαν (με σουτ που κόντραρε και άλλαξε πορεία) έθρεψε τις ελπίδες των «κόκκινων» ότι θα πάρουν εκδίκηση για το περσινό κάζο. Ωστόσο δεν πέρασαν ούτε πέντε λεπτά, πριν ο Κέιχιλ εκμεταλλευτεί αναμπουμπούλα στην περιοχή και με πλασέ που μπλόκαρε μέσα απ’ την εστία ο Μινιολέ ν’ απαντήσει για τους «μπλε».

Αυτό ήταν. Το σκορ ήταν ισόπαλο, αλλά στην ψυχολογία οι Λονδρέζοι… προηγούντο. Αφότου έχασαν λοιπόν ευκαιρίες (με κοντινά σουτ του Αζάρ να κόβονται τελευταία στιγμή από τον Τζόνσον) κι αφότου οι Σκρτελ και Ντιέγκο Κόστα ενεπλάκησαν σε τουλάχιστον 7-8 κοκορομαχίες, ο Ισπανός ενεπλάκη -για μια ακόμα φορά- σε μεγάλη νίκη της Τσέλσι.

Γιατί βρέθηκε εκεί που έπρεπε στο 67’, ώστε να εξαργυρώσει φοβερό σόλο του Αζάρ. Και με το 10ο φετινό του γκολ να καθαρίσει ουσιαστικά το ματς. Διότι η Λίβερπουλ προσπάθησε, δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι σε χέρι του Κέιχιλ στο 88’ (έπειτα από σουτ του Τζέραρντ) ωστόσο δεν κατάφερε ν’ αποτρέψει την ένατη νίκη της Τσέλσι, που εκτόξευσε τη διαφορά από την ίδια και την κράτησε μακριά απ’ τους διώκτες της στην κορυφή.




Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο, 8/11 (17:00)

Λίβερπουλ-Τσέλσι 1-2
(9’ Τσαν - 14’ Κέιχιλ, 67’ Κόστα)

Μπέρνλι-Χαλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας
Σαουθάμπτον-Λέστερ
Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα
ΚΠΡ-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 9/11(15:30)

Σάντερλαντ-Έβερτον
Τότεναμ-Στόουκ
Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ
Σουόνσι-Άρσεναλ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (12η)

Σάββατο, 22/11 (17:00)

Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ
Έβερτον-Γουέστ Χαμ
Λέστερ-Σάντερλαντ
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι
Νιούκαστλ-ΚΠΡ
Στόουκ-Μπέρνλι
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 23/11

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (15:30)
Χαλ-Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα, 24/11

Άστον Βίλα-Σαουθάμπτον (22:00)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x