Stoiximan Super League

Σκληρή κριτική Μελισσανίδη σε FIFA/UEFA, ένταση μεταξύ Μαρινάκη-Σαββίδη!

Το sport-fm.gr έχει το ρεπορτάζ των όσων συνέβησαν στη συνάντηση των ιδιοκτητών των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ!

Δύο ειδήσεις δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά το πέρας της τετράωρης συνάντησης Μαρινάκη, Αλαφούζου, Μελισσανίδη και Σαββίδη, παρουσία Αυγενάκη και των εκπροσώπων των FIFA/UEFA.

Την πρώτη την ξέραμε ήδη και αφορά τις εκλογές της ΕΠΟ, οι οποίες θα διεξαχθούν πριν τις 31 Ιουλίου και όχι τον Οκτώβριο, ώστε να γίνουν υπό την επιτήρηση των διεθνών συνομοσπονδιών που αποχωρούν από την χώρα μας το προσεχές καλοκαίρι.

Η δεύτερη είδηση αφορά τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, καθώς σε όλους τους αγώνες, θα γίνει προσπάθεια να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές.

Στην παρουσία ξένων διαιτητών σε ακόμη περισσότερα ματς, επέμειναν κυρίως ο Ιβάν Σαββίδης και ο Γιάννης Αλαφούζος, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν αντιρρήσεις από άλλους.

Μια τρίτη είδηση που δεν ανακοινώθηκε, είναι πως κατά πάσα πιθανότητα, ο πρόεδρος της νέας ΚΕΔ από το προσεχές καλοκαίρι, θα είναι και πάλι ξένος, κάτι στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλοι.

Μεταξύ Μαρινάκη και Σαββίδη, πάντως, το κλίμα ήταν άσχημο, οι δυο τους αντάλλαξαν κουβέντες, χωρίς όμως να ξεφύγει η κατάσταση.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού ήρθε και με… έτοιμο κείμενο, το οποίο και διάβασε και είχε να κάνει με όλα όσα κατά καιρούς καταγγέλλουν οι «ερυθρόλευκοι». Επικαλέστηκε, μάλιστα και την πρόσφατη δήλωση Χούμπελ για τους διαιτητές στο Βόλος-Ολυμπιακός.

Ιδιαίτερα επιθετικός, ήταν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, προς τον οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης γύρισε και είπε: «Θα πας φυλακή με αυτά που έχεις κάνει».

Αυτός φέρεται να ήταν και ο λόγος που ο Χέρμπερτ Χούμπελ μίλησε για προσβλητικά σχόλια τα οποία ακούστηκαν μέσα στη συνάντηση.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν, ότι ακόμη και ο Ιβάν Σαββίδης είπε σε μια αποστροφή του λόγου του πως ούτε εκείνος είναι ευχαριστημένος με τον Βαγγέλη Γραμμένο!

«Εσείς φέρνετε παπά και κάνει κλήρωση για να βγάλετε πρόεδρο»;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη που άσκησε σκληρή κριτική σε FIFA/UEFA!

Κάποια στιγμή, ο Λευτέρης Αυγενάκης έβαλε το θέμα των εκλογών στην ΕΠΟ σε σχέση με την ψήφο των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και για το ενδεχόμενο να βρεθεί ένας «πιο δημοκρατικός τρόπος για να γίνονται οι εκλογές».

Μαζί του, φέρεται να συμφώνησε και ο Ζόραν Λάκοβιτς που άφησε κάποια υπονοούμενα για τις Ενώσεις, μιλώντας για λόμπι!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης του απάντησε:

«Δηλαδή οι εκλογές στην FIFA και την UEFA πώς γίνονται; Πώς βγάζετε πρόεδρο εσείς; Έρχεται παπάς και κάνει κλήρωση; Εσείς δεν κάνετε lobbying; Τα πιο ισχυρά λόμπι σε εσάς είναι! Είστε μήπως αγγελικά πλασμένοι; (σ.σ. ανέφερε και συγκεκριμένες υποθέσεις διαφθοράς και σκάνδαλα των τελευταίων ετών σε FIFA/UEFA). Τόσα χρόνια που είστε εδώ, τι έχετε πετύχει; Εμείς οι τέσσερις που είμαστε εδώ, πληρώνουμε για το ποδόσφαιρο. Ενώ εσείς πληρώνεστε! Εγώ αρνούμαι το καπέλωμα! Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά όπως ορίζει το Καταστατικό της ΕΠΟ»!

Παράλληλα, όταν η κουβέντα πήγε στη διαιτησία, ο Δημήτρης Μελλισανίδης είπε προς τους ξένους αξιωματούχους να φτιάξουν την διαιτησία όπως εκείνοι γνωρίζουν, αλλά απαίτησε περισσότερο σεβασμό από εκείνους απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ειδικά όταν πήγε η κουβέντα στην ΚΕΔ και τον Περέιρα, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ τους είπε: «Ο Περέιρα απέτυχε και το ξέρετε. Και εντάξει, τον φέρατε. Το καλοκαίρι γιατί τον ανανεώσατε;».

Πληροφορίες, εξάλλου, αναφέρουν, ότι μετά το πέρας της συνάντησης, ο Ζόραν Λάκοβιτς παραδέχτηκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη ότι πράγματι έχουν κάνει και εκείνοι λάθη.

Σύμφωνος με την γραμμή της ΑΕΚ, φάνηκε να είναι και ο Γιάννης Αλαφούζος, που είχε γενικά μια αξιοπρεπή παρουσία και σχολιάστηκε πολύ θετικά.

Καμία κουβέντα για πρόσωπα κοινής αποδοχής

Σε ό,τι αφορά σε πρόσωπα κοινής αποδοχής για την προεδρία της ΕΠΟ ή της ΚΕΔ, δεν έγινε κάποια ειδική κουβέντα.

Όταν ο Ζόραν Λάκοβιτς έκανε μια αναφορά του τύπου… «μήπως να δούμε κάποιο πρόσωπο», ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν αρνητικός: «Αυτό πώς θα γίνει; Πρέπει να τον ξέρουμε. Να τον εμπιστευόμαστε».

Υπήρξε, τέλος, συμφωνία, να επαναληφθεί η συνάντηση, ξανά με παρουσία των ιδιοκτητών των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x