Europa League

Σoκ και αποκλεισμός στο 95’ για ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε 1-0 από τη Σλόβαν Λίμπερετς στην Τσεχία με πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και έμεινε εκτός ομίλων του Europa League.

Με σοκαριστικό τρόπο ολοκληρώθηκε η φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του ΑΠΟΕΛ. Η κυπριακή ομάδα ηττήθηκε 1-0 στην Τσεχία από τη Σλόβαν Λίμπερετς, η οποία πέτυχε το νικητήριο γκολ με πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της κι έτσι αποχαιρετάει τη διοργάνωση.

Το ματς:

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε με διάθεση να κάνει το παιχνίδι του και στο 15’ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Νούχιου, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Σλόβαν. Αυτή ήταν και η κορυφαία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, αφού από εκείνο το σημείο και μετά, δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη στιγμή. Οι Κύπριοι είχαν τον έλεγχο και ήταν πιο επικίνδυνοι, αλλά δεν δημιούργησαν κάποια σπουδαία φάση. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος δεν υπήρξε ούτε μια φάση εντός εστίας για καμία από τις δύο ομάδες.

Επτά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΑΠΟΕΛ έχασε νέα τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Νούχιου, ο οποίος από πλεονεκτική θέση, σούταρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την υπεροχή, αλλά αδυνατούσε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Και στις καθυστερήσεις ήρθε η ψυχρολουσία. Η Σλόβαν κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ζεράλδες και ο Μάρα στο πέμπτο λεπτό ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» στέλνοντας τους Τσέχους στον παράδεισο και τους Κύπριους στην… κόλαση!

Έγραψε ιστορία η Γρανάδα

Στους ομίλους θα είναι παρούσα για πρώτη φορά η Γρανάδα, η οποία στην πρώτη παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κατάφερε να πετύχει κάτι που φάνταζε όνειρο. Η ισπανική ομάδα πέρασε… αέρας από τη Σουηδία, νικώντας 3-1 τη Μάλμε και πήρε πανηγυρική πρόκριση.

Την πρόκριση σφράγισαν επίσης η Αϊντχόφεν, η οποία επικράτησε εύκολα με σκορ 2-0 της Ρόζενμποργκ στο Λέρκενταλ, όπως και ο Ερυθρός Αστέρας, που νίκησε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-1 την Αραράτ εκτός έδρας.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα:

Κλουζ-Κουόπιο 3-1
Αραράτ-Ερυθρός Αστέρας 1-2
Ρόζενμποργκ-Αϊντχόφεν 0-2
Σαρλερουά-Λεχ Πόζναν 1-2
Μάλμε-Γρανάδα 1-3
Σλόβαν Λίμπερετς-ΑΠΟΕΛ 1-0
Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Φλόρα Ταλίν 3-1

Τα υπόλοιπα ζευγάρια:

Χάποελ Μπερ Σεβά-Βικτόρια Πλζεν
Κοπεγχάγη-Ριέκα
Λέγκια Βαρσοβίας-Καραμπάγκ
Σαράγεβο-Σέλτικ
Σταντάρ Λιέγης-Φέχερβαρ
Ντινάμο Μπρεστ-Λουντογκόρετς
Γιούνγκ Μπόις-Τίρανα
Βασιλεία-ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Ντάνταλκ-Κλάκσβικ
ΑΕΚ-Βόλφσμπουργκ
Ρέιντζερς-Γαλατασαράι
Τότεναμ-Μακάμπι Χάιφα
Ρίο Άβε-Μίλαν
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-ΛΑΣΚ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x