Stoiximan Super League

Στα μπαράζ η Ξάνθη, κράτησε το μηδέν στη Λάρισα

Η Ξάνθη απέσπασε λευκή ισοπαλία στο «AEL FC Arena» απέναντι στην ΑΕΛ και σε συνδυασμό με το 0-0 και στο Περιστέρι, κρατήθηκε στην προτελευταία θέση, που οδηγεί στα μπαράζ.

Μετά από ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις και μάλιστα τις περισσότερες στιγμές να έρχονται από τους γηπεδούχους, η Ξάνθη απέσπασε ισόπαλο 0-0 και σε συνδυασμό με το 0-0 και στο Περιστέρι, είναι εκείνη που πάει στα μπαράζ παραμονής-ανόδου. Παρότι μπήκε καλύτερα η ακριτική ομάδα αντιμετώπισε τα ίδια επιθετικά προβλήματα που έχει εδώ και καιρό, αλλά τουλάχιστον πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε.

Στην 9η θέση με 36 βαθμούς τερμάτισε η ΑΕΛ που είχε τις καλύτερες στιγμές στο 59’ με κεφαλιά του Βινίσιους και στο 61’ με σουτ του Σεσέροβιτς από πολύ καλή θέση, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω.

Πώς έπαιξαν

Με 4-2-3-1 ξεκίνησαν και οι δύο αντίπαλοι με την ΑΕΛ να έχει τον Μιλοσάβλιεβιτς πίσω από τον Βινίσιους και τους Πινακά και Τόρζε στα άκρα. Από την άλλη μεριά ο Νίκος Καραγεωργίου έχρισε για πρώτη φορά βασικό τον Γκαργκαλατζίδη.

Το ματς

Η Ξάνθη έχοντας το βαθμολογικό κίνητρο προσπάθησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε να μπαίνει με απειλητικές διαθέσεις, όταν ο Ντε Αμορίμ βρέθηκε από αριστερά στην μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Κρίστινσον θα αποκρούσει. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο και την επιθετικότητα που έδειξαν οι φιλοξενούμενοι, η ΑΕΛ άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και στο 16’ είχε την δική της καλή στιγμή με την κεφαλιά του Τόρζε να φεύγει έξω, μετά τη σέντρα του Βινίσιους.

Το ματς παρέμεινε σε μια ισορροπία ως προς την εδαφική υπεροχή, μέχρι το 35’ αφού και οι δύο ομάδες, να κατόρθωσαν να κάνουν κάτι ουσιαστικό στην επίθεση. H ακριτική ομάδα προσπάθησε να πάρει πάλι τα ηνία του αγώνα, προς το φινάλε του πρώτου μέρους, πίεσε και κέρδισε αρκετές στημένες μπάλες με φάουλ έξω από την περιοχή και κόρνερ, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει κάποιες από αυτές για να μείνει απόλυτα φυσιολογικά το 0-0 στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη ήταν οι Ξανθιώτες, αυτοί που ήθελαν να ορίσουν το τέμπο στο παιχνίδι, αλλά όσο περνούσε η ώρα έπαιρναν και περισσότερα ρίσκα. Στο 58’ ο Τζουρίτσκοβτς θα παίξει με πάσα το φάουλ για τον Κοβάτσεβιτς, όμως ένα καθοριστικό τάκλιν του Μιλοσάβλιεβιτς σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς την εστία. Αμέσως μετά η ΑΕΛ θα απαντήσει με μια εξαιρετική σέντρα του Σεσέροβιτς και την κεφαλιά του Βινίσιους που πέρασε λίγο έξω. Στο 61’ ο Σεσέροβιτς με προβολή από καλή θέση θα στείλει την μπάλα άουτ, ενώ στο 65’ ο Μπαξεβανίδης θα μπει από δεξιά, θα κόψει την μπάλα στον Γκαργκαλατζίδη, αλλά ο Σεσέροβιτς θα πέσει στην πόδια του για να παραχωρήσει κόρνερ.

Όσο περνούσε η ώρα, η Ξάνθη, δεν έβγαζε την επιθετικότητα που θα περίμενε κανείς για τα δεδομένα της κατάστασης και διαφύλαξε περισσότερο την ισοπαλία. Ένα φάουλ που κέρδισε ο Ντε Αμορίμ εκτός περιοχής, αλλά ο Κοβάτσεβιτς στην εκτέλεση του, έστειλε την μπάλα στο τείχος. Το ματς δεν είχε άλλη φάση μέχρι το φινάλε, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με εξαίρεση ένα πολύ μακρινό σουτ του Φιλίπ στο 90+3΄που εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Άμπαντ σε κόρνερ, με αποτέλεσμα να μείνει το 0-0 και η Ξάνθη να πάει στσα μαπράζ.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Φιλίπ, Μπέρτος, Ζίζιτς, Μάρκοβιτς (82’ Μιχαήλ), Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς (76΄Λουφάκης), Σεσέροβιτς, Τόρζε, Πινακάς, Βινίσιους

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Τερκί, Τζουρίτσκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ (89’ Σόσα), Στάρτζεον, Γκαργκαλατζίδης (70’ Φοσέ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x