Σε... παλιά γνώριμα λημέρια βρέθηκε σήμερα ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, που αποτέλεσε ένα από μεγαλύτερα... προϊόντα της πράσινης ακαδημίας, βρέθηκε στην Παιανία και μίλησε στα νέα παιδιά του "τριφυλλιού".

Ο "Κάρα" έδωσε τις συμβουλές του για το πως θα κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο και μετέφερε στους ποδοσφαιριστές της ακαδημίας κάποιες από τις πολύτιμες εμπειρίες που έζησε όλα αυτά τα χρόνια.

"Ήρθα 13 χρόνων στον Παναθηναϊκό και εμένα εδώ στους ξενώνες. Είχα πάντα μόνο στο μυαλό μου το ποδόσφαιρο. Πως θα γίνω καλύτερος κάθε μέρα. Χρειάζεται και στήριξη από το περιβάλλον σας. Το καλύτερο πράγμα είναι να είσαστε όλοι μαζί μια ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Έχετε αυτή την εποχή πολλά που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή και τη συγκέντρωση σας, όπως είναι τα social media. Θα πρέπει να έχετε μετρο σε όλα αυτά. Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και να μην το βάζετε κάτω ποτέ. Να πιστεύετε ότι μπορείτε να γίνετε οι καλύτεροι. Να έχετε ψώνιο με το ποδόσφαιρο. Αυτό είχα εγώ. Ο στόχος σας να είναι κάθε μέρα πως θα γίνετε καλύτεροι. Βάζετε στόχους, όσο υψηλοί και αν είναι αυτοί", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Καραγκούνης.

Ο Καραγκούνης θυμήθηκε το 1996 όταν γύρισε η αποστολή από το Άμστερνταμ μετά το θρίαμβο του 1-0 και εκείνος ως μέλος της αποστολής είδε 5.000 φιλάθλους στο αεροδρόμιο για την υποδοχή. "Σκέφτηκα τότε ότι και εγώ μια μέρα θα αναγκάσω τόσο κόσμο να βγει στους δρόμους. Και έγινε μέσω της Εθνικής", είπε συγκινημένος.

Προλόγισαν οι Νίκος Νταμπίζας και Τάκης Φύσσας, ενώ το "παρών" έδωσε σύσσωμο το προπονητικό τιμ της ακαδημίας του Παναθηναϊκού.


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube