Europa League

Στους «32» Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Λίντσερ, αποκλείστηκε η Αϊντχόφεν

Τα «λιοντάρια» σκόρπισαν την Αϊντχόφεν με 4-0 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, όπως και η Λίντσερ που πήρε το διπλό επί της Ρόζενμποργκ (1-2).

Την πρόκριση στη φάση των «32» εξασφάλισαν Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Λίντσερ με τις νίκες τους επί των Αϊντχόφεν και Ρόζενμποργκ αντίστοιχα. Τα «λιοντάρια» ισοπέδωσαν τους Ολλανδούς με 4-0 με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Φερνάντες (δύο γκολ και μία ασίστ), ενώ οι Αυστριακοί επικράτησαν στη Νορβηγία της Ρόζενμποργκ με 2-1. Η Αϊντχόφεν τέθηκε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, αφού υστερεί της Λίντσερ ακόμη και σε πιθανή ισοβαθμία.

Με «σπασμένα τα φρένα» μπήκε από την αρχή η Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» και στο 16΄ προηγούνταν ήδη με 2-0 της Αϊντχόφεν, με κεφαλιά του Λουίζ Φελίπε στο 9΄ και μακρινό σουτ του Μπρούνο Φερνάντες στο 16΄. Στο 43΄ ο τελευταίος έγινε από εκτελεστής - δημιουργός και ο Ματιέ έγραψε το 3-0, ενώ στο 63΄ ο Πορτογάλος έβαλε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έκανε το 4-0 με πέναλτι, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, αφού οι γηπεδούχοι έριξαν στη συνέχεια ταχύτητα.

Με απίθανο τρόπο προηγήθηκε η Λίντσερ στο Τρόντχαϊμ, αφού στο 20΄ ο Γκόιτζινγκερ σκόραρε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (0-1). Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, η Ρόζενμποργκ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με κοντινή κεφαλιά του Γιόνσεν (1-1 στο 45΄), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο (54΄) οι Αυστριακοί ανέκτησαν το προβάδισμα με κεφαλιά - ψαράκι του Φρίζερ (1-2), το οποίο διατήρησαν μέχρι το φινάλε.


Τα σημερινά αποτελέσματα του 4ου ομίλου:

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Αϊντχόφεν 4-0
(Μουίζ Φελίπε 9΄, Μπρούνο Φερνάντες 16΄, 63΄, Ματιέ 43΄)

Ρόζενμποργκ – Λίντσερ 1-2
(Γιόνσεν 45΄ -Γκόιτζινγκερ 20΄, Φρίζερ 54΄)

Η βαθμολογία

Σπόρτινγκ 12 (11-4)
Λίντσερ 10 (8-4)
Αϊντχόφεν 7 (8-7)
Ρόζενμποργκ 0 (2-10)

Η επόμενη αγωνιστική (6η, 12/12):

Αϊντχόφεν – Ρόζενμποργκ
Λίντσερ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x