Με ευχαρίστηση αναπολεί το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό ο Αντρεα Στραματσόνι, όπως φάνηκε και από τα λεγόμενά του στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Ιταλός πρώην τεχνικός του «τριφυλλιού» στο περιοδικό «Centro Suono Sport»…

«Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία, ο Παναθηναϊκός είναι ένα από τα μεγαλύτερα brand στην Ευρώπη και οι οπαδοί του είναι αδερφοποιημένοι με εκείνους της Ρόμα. Σίγουρα η κοινωνία βρισκόταν σε μία δύσκολη οικονομική κατάσταση και εγώ αυτό το πλήρωσα στον αγωνιστικό χώρο. Παρ’ όλα αυτά, βγήκαμε δεύτεροι την μία χρονιά και την επόμενη προκριθήκαμε στο Γουρόπα Λιγκ, επιστρέφοντας στην Ευρώπη μετά από καιρό», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Στραματσόνι ερωτήθηκε και για την παρουσία του συμπατριώτη του Αλμπέρτο Μαλεζάνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού και το αν υπήρχαν ακόμα και πριν λίγα χρόνια συζητήσεις εκείνον, για να απαντήσει: «Ναι υπήρχαν. Ο Μαλεζάνι ήταν προπονητής στον σύλλογο σε μία πολύ καλύτερη οικονομικά κατάσταση αλλά με έναν εξαιρετικά αμφισβητούμενο πρόεδρο. Έτσι, ουσιαστικά ήταν αυτός που αμυνόταν στην κόντρα των οπαδών με τον τότε πρόεδρο (σ.σ. Γιάννη Βαρδινογιάννη)».

Τέλος, ο 44χρονος προπονητής δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην τραγωδία που βιώνει η Ιταλία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπου ήταν αρκετά… καυστικός. «Καταλαβαίνω πως το ποδόσφαιρο είναι η τρίτη ή η τέταρτη μεγαλύτερη βιομηχανία στον πλανήτη. Σίγουρα όταν σταματά το ποδόσφαιρο, η ζημιά είναι μεγάλη. Παρ’ όλα αυτά, το να συνεχίζουν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου να μιλούν για ποδόσφαιρο αφήνει πολύ κακή εντύπωση. Κανείς δεν νοιάζεται για το ποδόσφαιρο, μιλάμε για υγεία και κάθε μέρα πεθαίνουν 700-800 άνθρωποι. Εγώ σκέφτομαι την οικογένειά μου, το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή θα επιστρέψει», σημείωσε με νόημα.