Stoiximan Super League

ΑΕΚ – Άρης: Τα στατιστικά για την «μάχη» της 3ης θέσης

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το παιχνίδι ΑΕΚ – Άρης παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Χρήσιμες πληροφορίες ενόψει του αγώνα ΑΕΚ – Άρης για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

Αναλυτικά το κείμενο από το επίσημο σάιτ της διοργανώτριας αρχής

Οι δύο κιτρινόμαυρες ομάδες ολοκληρώνουν τη σεζόν με ένα παιχνίδι ανάμεσά τους, το μοναδικό της τελευταίας αγωνιστικής με βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ με νίκη περνάει τρίτη και ο Άρης μένει τέταρτος, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παραμείνει τρίτη αν δεν ηττηθεί. Και οι δύο με τη λήξη του αγώνα τους θα ξεκινήσουν το σχεδιασμό της νέας χρονιάς, που θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Η ΑΕΚ
Τον 50ό και τελευταίο αγώνα στη σεζόν δίνει η ΑΕΚ, που ήταν τέταρτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και εκεί θα τερματίσει και τα Playoffs, μόνο αν νικήσει τον Άρη. Έχοντας εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, έφερε ισοπαλία στην Τρίπολη.

Έχει κάνει 19 ήττες στη σεζόν. Είναι οι περισσότερες στην ιστορία της σε μια σεζόν, από το 1959. Είχε χάσει 17 το 2011-12 και το 2012-13.

Στο πρωτάθλημα μόνο έχει τέσσερις νίκες στα 14 τελευταία και μία στα πέντε τελευταία. Αυτή με τον Παναθηναϊκό, που της εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι στην έδρα της, που ήταν η πέμπτη στη σεζόν. Στα Playoffs έχει νικήσει μόνο τον Αστέρα Τρίπολης στο «Σπύρος Λούης». Έχασε τα τέσσερα από αυτά τα οκτώ τελευταία. Είχε χάσει ένα από τα εννέα πρώτα.

Ο Άρης
Δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό, ώστε να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του να ξαναπεράσει τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, θα υπερασπιστεί τώρα την τρίτη θέση απέναντι στην ΑΕΚ. Έχει να κάνει νίκη από τις 18 Απριλίου, όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Είναι και το μοναδικό που κέρδισε στα επτά τελευταία.

Έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 26 γκολ. Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 18 αγώνες. Περισσότερους από τους μισούς.

Έκανε μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του εκτός έδρας, καταρρίπτοντας ρεκόρ και παίρνοντας σπουδαία αποτελέσματα. Έχασε το τελευταίο παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ. Νικώντας τον Παναθηναϊκό στα Playoffs, για πρώτη φορά κατάφερε να κερδίσει οκτώ αγώνες πρωταθλήματος εκτός έδρας. Αν και δέχτηκε δύο γκολ από τον ΠΑΟΚ, έχει ακόμα την καλύτερη άμυνα εκτός έδρας με 14 γκολ, τώρα όμως τον έφτασε ο Ολυμπιακός.

Μεταξύ τους
Από «διπλό» σε… «διπλό» το πάνε η ΑΕΚ και ο Άρης στα παιχνίδια τους. Στα τελευταία τέσσερα νικά ο φιλοξενούμενος, ενώ στα τελευταία επτά δεν κερδίζει ο γηπεδούχος!

Μόλις στις 14 Ιανουαρίου έγινε το παιχνίδι του πρώτου γύρου, καθώς είχε αναβληθεί έτσι σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα έπαιξαν και τα δύο παιχνίδια. Και σε λιγότερο από τρεις μήνες και το τρίτο.

Μπορεί η ΑΕΚ να κάνει συχνά «διπλά» τον τελευταίο καιρό, αλλά στην έδρα της δυσκολεύεται αρκετά από τον Άρη. Ο Άρης νίκησε φέτος την ΑΕΚ στην έδρα της μετά από δέκα χρόνια και δύο μέρες, ενώ έφυγε αήττητος για τρίτο παιχνίδι στη σειρά.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 59
Ισοπαλίες: 31
Νίκες Άρη: 27
Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 41
Ισοπαλίες: 13
Νίκες Άρη: 4

Οι αγώνες της σεζόν
14.01.2021: Άρης – ΑΕΚ 0-1
(65’ φάουλ Γκαρσία)
07.02.2021: ΑΕΚ – Άρης 0-2
(29’ σουτ Ρόουζ, 90’ σουτ Σάντε Σίλβα)
11.04.2021: Άρης – ΑΕΚ 1-3
(56’ σουτ Μαντσίνι – 12’ πέναλτι Τάνκοβιτς, 28 σουτ Βασιλαντωνόπουλος, 37’ πέναλτι Ανσαριφάρντ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x