Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: Τα στοιχεία που έχουν φέρει απώλειες βαθμών και η υποχρέωση για σερί

Ο Παναθηναϊκός σε τακτικό επίπεδο προοδεύει, αλλά παρουσιάζει χτυπητές αδυναμίες που δεν του δίνουν την ευκαιρία να ανέβει βαθμολογικά.

Η ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ, παρά την πράσινη κυριαρχία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν έδωσε την ευκαιρία στο τριφύλλι να κάνει ένα σημαντικό βήμα στη βαθμολογία. Αν οι πράσινοι έπαιρναν το τρίποντο, θα πήγαιναν στην 3η θέση. Αντ' αυτού έμειναν χαμηλά και βλέπουν το ίδιο έργο να επαναλαμβάνεται.

Τα φτηνά λάθη

Το γκολ της ΑΕΚ προήλθε από συνεχόμενα λάθη. Λάθος πάσα του Κώτσιρα, κακή αμυντική μετάβαση, πρόβλημα στο κέντρο της περιοχής. Για μια ακόμη φορά ο Παναθηναϊκός πληρώνει δικό του φτηνό λάθος. Το ίδιο συνέβη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην Τρίπολη, στο πρώτο τέρμα του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, αλλά και στα Γιάννενα. Λάθη τα οποία κόστισαν και έκαναν ανεπανόρθωτη ζημιά στο «τριφύλλι». Κοινός παρονομαστής, το γεγονός ότι σε αυτά τα ματς η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν πήρε ούτε έναν βαθμό. Μέτρησε μόνο ήττες. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι…

Πρόβλημα στην αντίδραση και τη δημιουργία

Ένα άλλο «θέμα» για τον Παναθηναϊκό είναι το γεγονός ότι αν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο δεν αντιδρά. Μοναδική εξαίρεση το ματς με τη Λαμία και η ανατροπή σε 45 λεπτά για το τελικό 1-3. Σε όλα τα υπόλοιπα ματς, στα οποία το τριφύλλι βρέθηκε πίσω στο σκορ, είτε δεν κατάφερε να σκοράρει, είτε δεν είχε τη δυνατότητα να ανοίξει κλειστή άμυνα. Στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, χάθηκαν τρεις σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά από το 60' και μετά απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της «Ένωσης», παρατηρήθηκε το φαινόμενο της φλυαρίας. Κυριαρχία στο κομμάτι της τακτικής (εκεί που όντως παρατηρείται πρόοδος για τον Παναθηναϊκό), αλλά και ακίνδυνη επίθεση. Όταν, λοιπόν, συμβαίνει αυτό δεν μπορείς να διεκδικήσεις νίκες, ιδιαίτερα σε μεγάλα παιχνίδια.

Η συνέχεια επιβάλλει σερί

Από χθες το μυαλό όλων στον Παναθηναϊκό στρέφεται στη συνέχεια, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο το Σάββατο, στη Λεωφόρο. Περιθώρια άλλα για απώλειες βαθμών δεν υπάρχουν. Οι πράσινοι, από εδώ και στο εξής, είναι υποχρεωμένοι να χτίσουν ένα νέο σερί, προκειμένου να ανέβουν βαθμολογικά. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να διορθώσουν τις παραπάνω αδυναμίες, να βγάλουν περισσότερα στοιχεία στο γήπεδο και αποφασιστικότητα για νίκες που είναι και το κυρίαρχο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x