Ελλάδα

Τ. Δώνης στον ΣΠΟΡ FM: «Ήταν δύσκολα στη Στουτγκάρδη, σέβομαι την απόφαση του Φαν’τ Σιπ»

Στη μεταγραφή του στη Ρεμς (αν και βρέθηκε κοντά στην Τζένοα), στα δύσκολα χρόνια -όπως τα χαρακτήρισε- στη Στουτγκάρδη, αλλά και στη μη κλήση του στην Εθνική αναφέρθηκε ο Τάσος Δώνης.

Η Στουτγκάρδη, η Ρεμς, η… Τζένοα και η μη κλήση του στην Εθνική.

Ο Τάσος Δώνης τόνισε -μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 και του Σωτήρη Ταμπάκου- ότι η παρουσία του στον γερμανικό σύλλογο τον βοήθησε, αλλά σχολίασε ότι πέρασε δύο δύσκολες σεζόν λόγω της κατάστασης που επικρατούσε.

«Γενικότερα ήταν δύσκολο και αρκετά περίπλοκο καλοκαίρι για εμένα. Περίμενα εξ αρχής να φύγω, αυτή ήταν θέλησή μου. Είχα προτάσεις που δεν με ικανοποιούσαν. Ήταν από τη Ρωσία, από μέτριες ομάδες από Γερμανία και από την Ιταλία. Η Ρεμς έδειξε από την αρχή διάθεση να ξοδέψει αρκετά χρήματα για τα δικά της δεδομένα για εμένα, με ήθελε πολύ. Έδειξαν εμπιστοσύνη και το θέμα πήγε μέχρι τελευταία στιγμή. Είμαι χαρούμενος που υπέγραψα σε αυτήν την ομάδα», επεσήμανε ο 23χρονος επιθετικός.

Ο διεθνής άσος ανέφερε επίσης ότι βρέθηκε κοντά στο να πάρει μεταγραφή στην Τζένοα και επεσήμανε πως θα ήθελε να επιστρέψει στο μέλλον στην Ιταλία και ότι δεν σκέφτεται στην παρούσα φάση να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον προπονητή και μου εξήγησε ότι δεν θα κληθώ επειδή δεν έχω επίσημα παιχνίδια στα πόδιά μου. Τη σέβομαι την απόφασή του. Προέρχομαι πάντως από καλή προετοιμασία και ήμουνα σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι μπορούσα να βοηθήσω. Στόχος μου είναι να επιστρέψω στις κλήσεις», δήλωσε για την απουσία του από το πρώτο προσκλητήριο του Τζον Φαν’τ Σιπ.



Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ» για:

-τη μεταγραφή του στη Ρεμς και τις προτάσεις που είχε: «Γενικότερα ήταν δύσκολο και αρκετά περίπλοκο καλοκαίρι για εμένα. Περίμενα εξ αρχής να φύγω, αυτή ήταν θέλησή μου. Είχα προτάσεις που δεν με ικανοποιούσαν. Ήταν από τη Ρωσία, από μέτριες ομάδες από Γερμανία και από την Ιταλία. Η Ρεμς έδειξε από την αρχή διάθεση να ξοδέψει αρκετά χρήματα για τα δικά της δεδομένα για εμένα, με ήθελε πολύ. Έδειξαν εμπιστοσύνη και το θέμα πήγε μέχρι τελευταία στιγμή. Είμαι χαρούμενος που υπέγραψα σε αυτήν την ομάδα. Αυτήν την στιγμή είμαι δανεικός για έναν χρόνο και σε περίπτωση παραμονής θα συνεχίσω. Ουσιαστικά είναι υποχρεωτική αγορά. Στόχος τους είναι η πρώτη δεκάδα».

-την παρουσία του στην Στουτγκάρδη: «Ήταν δύο χρόνια πολύ δύσκολα στην ομάδα. Αλλάξαμε πέντε προπονητές, τρεις τεχνικούς διευθυντές και η κατάσταση εκεί είναι περίεργη. Είναι μεγάλη ομάδα, με απίστευτο κόσμο. Δεν είχα στήριξη ούτε από τους προπονητές, ούτε από τη διοίκηση, αλλά είχα δύο πολύ καλές σεζόν. Με τις συνθήκες που υπήρχαν, οι εμφανίσεις πιστεύω ήταν καλές. Τη σεζόν που πέσαμε, δεν παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, εγώ πιστεύω ότι βοήθησα την ομάδα με τις εμφανίσεις μου όσες φορές αγωνίστηκα και είμαι ευχαριστημένος. Ήταν σωστή η επιλογή μου και με βοήθησε στην καριέρα μου. Η Στουτγκάρδη είναι μεγάλη ομάδα, με τα χρήματα που έχει και τον κόσμο που την υποστηρίζει πρέπει να πρωταγωνιστεί, είναι καθαρά θέμα διαχείρισης και διοίκησης. Πιστεύω ότι θα ανέβει στην πρώτη κατηγορία και ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα στο μέλλον».

-το αν του ταιριάζει πιο πολύ το γαλλικό πρωτάθλημα από το γερμανικό: «Ίσως η Bundesliga είναι ανώτερο πρωτάθλημα κατά την άποψή μου, αλλά έχω καλή εμπειρία από τη Γαλλία. Έκανα καλή χρονιά με τη Νις, όπου βγήκαμε τρίτοι. Ήμουνα 20 χρονών και ήταν η πρώτη μου χρονιά σε ένα από τα τοπ πρωταθλήματα. Με βοήθησε αρκετά. Είναι καλό πρωτάθλημα μέσω του οποίου μπορώ να εξελιχθώ. Πιστεύω ότι μπορεί να μου δοθεί χρόνος και εμπιστοσύνη και να κάνω σταθερή σεζόν ώστε στη συνέχεια να κάνω το άλμα στην καριέρα μου».

-τα δεδομένα στο γαλλικό πρωτάθλημα: «Τα τελευταία χρόνια η Παρί είναι η δύναμη στη Γαλλία, έχει λεφτά και μεγάλους παίκτες και αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να συγκριθεί καμία ομάδα μαζί της, αφού παίρνει το πρωτάθλημα με 20+ πόντους διαφορά, αλλά υπάρχουν κι άλλες καλές ομάδες, όπως είναι η Λιόν, η Μαρσέιγ και η Λιλ. Είναι αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και αρκετές ομάδες δίνουν πολλά χρήματα για μεταγραφές».

-τη θέση στην οποία θέλει να αγωνίζεται: «Η κανονική μου θέση είναι εξτρέμ, εκεί μου αρέσει να αγωνίζομαι. Μπορώ να αγωνιστώ ως δεύτερος επιθετικός ή ως εννιάρι. Εκεί πιστεύω ότι με υπολογίζει η ομάδα, αλλά εγώ θα είμαι εκεί για να βοηθήσω την ομάδα όπου μου ζητηθεί να παίξω. Είμαι γρήγορος και με βοηθάει όταν παίζουμε στην κόντρα. Η Ρεμς προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και δεν είναι ομάδα που θα περιμένει πίσω. Όταν παίζει με μεγάλες ομάδες είναι πιο συντηρητική. Έχουν καλούς και ποιοτικούς παίκτες μπροστά».

-το αν υπήρξε προσέγγιση από ελληνική ομάδα: «Γενικά δεν είχα ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι, δεν είχα σκεφτεί ποτέ να επιστρέψω στην Ελλάδα. Σίγουρα υπάρχουν μεγάλες ομάδες. Δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου. Ναι, ήμουνα κοντά στο να επιστρέψω στην Ιταλία. Είχα συμφωνήσει με την Τζένοα, αλλά δεν πήγα τελικά. Είναι πολύ καλό πρωτάθλημα, από τα τοπ πρωταθλήματα και ίσως με την Premier League να είναι από τα καλύτερα αυτήν τη στιγμή και θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή».

-τη μη κλήση του στην Εθνική και το αν μίλησε με τον Φαν’τ Σιπ: «Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον προπονητή και μου εξήγησε ότι δεν θα κληθώ επειδή δεν έχω επίσημα παιχνίδια στα πόδιά μου. Τη σέβομαι την απόφασή του. Προέρχομαι πάντως από προετοιμασία και ήμουνα σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι μπορούσα να βοηθήσω. Στόχος μου είναι να επιστρέψω στις κλήσεις».

-την κακή πορεία της Εθνικής και την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα: «Είναι δύσκολη κατάσταση και έχουμε αλλάξει αρκετούς προπονητές, αλλάζουν και πολλά πρόσωπα στο ρόστερ. Σε κάθε κλήση υπάρχουν και αλλαγές στους παίκτες. Ίσως στο μέλλον τα πράγματα πάνε καλύτερα, η κατάσταση είναι δύσκολη στα προκριματικά. Πρέπει να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, μπορούμε και στο τέλος δεν ξέρεις τι γίνεται».

-το δύσκολο έργο των ομοσπονδιακών τεχνικών και το ματς με το Λιχτενστάιν: «Γενικά οι προπονητές των εθνικών ομάδων έχουν λίγο χρόνο στη διάθεσή τους ώστε να φτιάξουν την ομάδα που θέλουν. Πρέπει να παρουσιάσει η Εθνική μια καλή εικόνα κόντρα στο Λιχτενστάιν, η νίκη πρέπει να είναι δεδομένη».

-την παράδοση που έχει η Ελλάδα στους αμυντικούς: «Πάντα η Ελλάδα έβγαζε αμυντικούς τοπ επιπέδου. Όταν αγωνίζεσαι με Ιταλία και άλλες ομάδες το σημαντικό είναι να κρατάς ανέπαφη την εστία. Ήταν το δυνατό μας σημείο και πρέπει να το επαναφέρουμε αυτό το στοιχείο».

-το αν υπάρχει έλλειψη προσωπικοτήτων στην Εθνική: «Η κάθε φουρνιά είναι διαφορετική. Έχουμε αρκετά ισχυρές προσωπικότητες στην ομάδα, μας βοηθάνε και το δείχνουν αυτό. Δεν πιστεύω ότι έχουμε θέμα σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να γίνουμε μια ομάδα και να δίνουμε το 100%, να παίζουμε ωραίο και ποιοτικό ποδόσφαιρο».

-το αν έρχονται οι παίκτες πλέον με κέφι στην Εθνική: «Προσωπικά είτε αγωνιζόμουν ή όχι στην Στουτγκάρδη, ερχόμουν χαρούμενος στην Εθνική και ανυπομονούσα να βρεθώ με τους συμπαίκτες μου και να μιλήσω τους. Ο κάθε παίκτης πρέπει να είναι έτσι. Όσοι αγωνίζονται στην Εθνική είναι έτσι. Πρέπει να είσαι υπερήφανος όταν παίζεις στην Εθνική ομάδα. Ανυπομονώ κάθε φορά να ενσωματωθώ στην Εθνική, όταν είμαι στις κλήσεις».

-το αν του ταιριάζουν τα ματς, όπου η Εθνική παίζει πιο συντηρητικά, όπως είχε συμβεί κόντρα στο Βέλγιο στα προκριματικά του Μουντιάλ: «Σε τέτοια ματς που πρέπει να παίζουμε κυρίως άμυνα, πιστεύω ότι το ιδανικό είναι να αγωνίζομαι μπροστά. Να κρατάω δυνάμεις για να μπορώ να προσφέρω στην επίθεση, εκμεταλλευόμενος και την ταχύτητά μου».

-την απώλεια του Φορτούνη και την καλή συνεργασία που είχε μαζί του: «Είναι από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, είχε ατυχία και φαίνεται η απώλειά του. Έχει προσωπικότητα και ποιότητα. Είναι πολύ σημαντικός τόσο για την Εθνική όσο και για τον Ολυμπιακό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x