Το μέλλον του Κώστα Τσιμίκα και του Ομάρ Ελαμπντελαουί θα κρίνουν τις κινήσεις που θα κάνει ο Ολυμπιακός για την απόκτηση μπακ στη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Οι Πειραιώτες έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να πουλήσει τον Έλληνα μπακ-χαφ πριν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, με το παιχνίδι της Γουλβς ή όπου φτάσει η ομάδα στο Europa League.

Η Νις είναι η τελευταία ομάδα που έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τον διεθνή άσο, δίνοντας μέχρι 12 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του (αν και τα διεθνή Μέσα κάνουν λόγο για τα 4 ή 8 εκατ. ευρώ). Η Νάπολι, από την πλευρά της, έχει φτάσει μέχρι τα 14 εκατ. ευρώ, αλλά τα δεδομένα μπορεί να διαφοροποιηθούν με το… μπάσιμο της Μονακό ή της Λάτσιο που δεν έχουν κάνει επίσημα την κίνησή τους.

Σε περίπτωση που πουληθεί ο Τσιμίκας, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για την απόκτηση ενός βασικού μπακ-χαφ, αφού ο Κούτρης θα επιστρέψει στις προπονήσεις από Σεπτέμβριο και οι Γκασπάρ-Τοροσίδης δεν είναι καθαρόαιμοι αριστερό οπισθοφύλακες.

Όσον αφορά το δεξί άκρο της άμυνας, ο Ολυμπιακός έχει κάνει την προσφορά του (κοντά στις 800.000 ευρώ) στον Ελαμπντελαουί, αλλά την ίδια στιγμή έχουν σταντ μπάι διάφορες περιπτώσεις παικτών (όπως ο Μουφί ή ο Καλουλού) για να καλύψουν ενδεχόμενη αποχώρησή του.