Stoiximan Super League

«Τέζαρε» τον ψυχωμένο Ατρόμητο ο Ολιβέιρα!

Ο Ατρόμητος ήταν εξαιρετικός μέσα στο ΟΑΚΑ, δεν... μάσισε από την ανατροπή της ΑΕΚ και τα τραγικά λάθη του Μανδά, ισοφάρισε στο 90’ με τον Ανδρούτσο αλλά ο Ολιβέιρα τον... τέζαρε με γκολ στο 90'+3'.

Έσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ!

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, η ΑΕΚ κατάφερε να... λυγίσει τον ψυχωμένο Ατρόμητο χάρη σε ένα γκολ του Ολιβέιρα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων (3-2).

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ένα αυτογκόλ του Μανδά (χτύπησε η μπάλα στο δοκάρι και στην πλάτη του) αλλά και ακόμη ένα τραγικό του λάθος, δίνοντας... ασίστ στον Ολιβέιρα για το 2-1. Ο Ατρόμητος, όμως, που είχε προηγηθεί με τον Μανούσο, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και έφερε το ματς στα ίσα στο 90ο λεπτό με τον Ανδρούτσο αλλά ο Ολιβέιρα εμφανίστηκε ως απο μηχανής Θεός και... τέζαρε τους Περιστεριώτες στο 90’+3’.

Ελέγχεται για την διαιτησία του ο Βασίλης Φωτιάς αλλά και οι διαιτητές στην αίθουσα του VAR καθώς δεν τον κάλεσαν να δει τη φάση του 86ου λεπτού, όταν ο Μάνταλος πήγε με τα δύο πόδια στον Χαρίση.

Κάπως έτσι, με αυτή τη νίκη η ΑΕΚ έφτασε τους 17 βαθμούς και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους έξι βαθμούς, με τον Ατρόμητο να μένει στους 11. Την ερχόμενη εβδομάδα, οι «κιτρινόμαυροι» φιλοξενούνται από τον Παναθηναϊκό, ενώ οι Περιστεριώτες παίζει στην έδρα του Ολυμπιακού.

Έτσι ξεκίνησαν

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου. Ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και Λόπες στην τετράδα της άμυνας. Σιμόες και Κρίστισιτς το δίδυμο στον άξονα, με τους Λιβάγια, Βέρντε και Ντέλετιτς να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Ολιβέιρα.



Στην αντίπερα όχθη, ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε το κλασικό 4-3-3- για τον Ατρόμητο. Ο Μανδάς ήταν στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Γκάλο, Ρισβάνη, Γούτα και Ταλόχα στην τετράδα της άμυνας. Μπαένα, Χαρίσης και Ανδρούτσος αποτελούσαν την τριπλέτα στα χαφ, με τους Μανούσο και Ενσικουλού να πλαισιώνουν τον Βέλλιο στην επίθεση.

Το ματς

Η ΑΕΚ πήρε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο στο ξεκίνημα αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει τον Ατρόμητο που ήταν εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο από τον Γιάννη Αναστασίου. Με τους Λιβάγια και Ολιβέιρα να τραβιούνται αρκετά μακριά από την περιοχή για να υποδεχτούν την μπάλα και να φτιάξουν παιχνίδι, δεν υπήρχε κάποιος παίκτης μέσα στο... κουτί και ήταν αδύνατο για τους γηπεδούχους να δημιουργήσουν φάσεις. Σε αυτό έπαιζε ρόλο και η εξαιρετική προσέγγιση του αγώνα από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι σε θέση άμυνας έπαιζαν με 4-4-2, με τους τέσσερις στον άξονα (Μπαένα, Χαρίσης, Μανούσος, Ενσικουλού) να είναι στην ευθεία και τον Ανδρούτσο να ανεβαίνει κοντά στον Βέλλιο για να βοηθήσει στην πίεση.



Μάλιστα, όταν οι Περιστεριώτες έκλεβαν την μπάλα είχαν εξαιρετικό transition και κάπως έτσι κατάφεραν να βρουν και το γκολ. Ήταν το 18ο λεπτό όταν ο Ενισκουλού άλλαξε παιχνίδι για τον Μανούσο, αυτός έσπασε για τον Ανδρούτσο, ο οποίος άδειασε τον Οικονόμου που τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Από εκεί ο Τσιντώτας νίκησε τον Μανούσο αλλά ο παίκτης του Ατρόμητου πήρε το ριμπάουντ και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Κάπου εκεί η ΑΕΚ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Μανδά, ο οποίος άρχισε να δείχνει κάποια... ανησυχητικά δείγματα αφού σε δύο εύκολες φάσεις δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα με την πρώτη! Η μεγαλύτερη φάση των γηπεδούχων, πάντως, προήλθε από ένα τραγικό λάθος του Γούτα, με τον Μανδά να νικάει στο τετ-α-τετ τον Λιβάγια και τον Βέρντε να παίρνει το ριμπάουντ και να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι στην εξέλιξη της.





Ο Ατρόμητος είχε πάρει αυτό που ήθελε και πήγαινε στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ. Πλέον, καλούνταν να διαχειριστεί το προβάδισμά του αλλά δεν το έκανε. Οι Περιστεριώτες κλείστηκαν από το ξεκίνημα της επανάληψης αρκετά πίσω, έχασαν τον Μπαένα με τραυματισμό και ο Αναστασίου αναγκάστηκε να παίξει με τριάδα στα στόπερ, βάζοντας τον Στρούγγη! Από την άλλη μεριά ο Κωστένογλου θέλησε να αλλάξει τα κακώς κείμενα και να διορθώσει την κάκιστη εικόνα της ομάδας του, βάζοντας στο ματς τον Μάνταλο και βγάζοντας τον αρνητικό Ντέλετιτς.



Λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρα, λοιπόν, και με τη βοήθεια της τύχης, η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση με τον Ολιβέιρα να σουτάρει και την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Μανδά, καταλήγοντας στα δίχτυα για το 1-1. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία και ώθηση στους «κιτρινόμαυρους», που πίεσαν και κατάφεραν να φέρουν... τούμπα το ματς χάρη σε ένα τραγικό λάθος του Μανδά, ο οποίος έκανε «τσαφ» και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ολιβέιρα που σκόραρε σε κενή εστία! Η ΑΕΚ είχε καταφέρει να κάνει την ανατροπή παρότι δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και πλέον ήταν στο χέρι της να κρατήσει το τρίποντο. Η κακή της απόδοση, όμως, έδωσε το δικαίωμα στον Ατρόμητο να παλέψει το ματς μέχρι τέλους, να απειλήσει με τον Βέλλιο στο 76’ και εν τέλει να ισοφαρίσει στο 90ο λεπτό με ωραίο τελείωμα του Ανδρούτσου, μετά από κεφαλιά-πάσα του Γιακουμάκη (2-2). Λίγο νωρίτερα, βέβαια, στο 86’ ο διαιτητής Φωτιάς αλλά και οι διαιτητές του VAR ελέγχονται για την φάση στην οποία ο Μάνταλος πήγε με τα δύο πόδια πάνω στον Χαρίση, αλλά δεν εξετάστηκε για πιθανή αποβολή του αρχηγού της Ένωσης!





Ο Ατρόμητος είχε φέρει το ματς στα ίσα και είχε... αγκαλιά ένα αποτέλεσμα που δικαιούνταν βάσει απόδοσης. Δεν κατάφερε, όμως, να το διατηρήσει αφού είχε κακή αμυντική συμπεριφορά στην τελευταία φάση του ματς και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν από το κόρνερ του Λιβάγια, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Ολιβέιρα με κοντινή προβολή σκόραρε για το τελικό 3-2.



ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Παουλίνιο, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (81’ Γαλανόπουλος), Βέρντε (67’ Αλμπάνης), Ντέλετιτς (59’ Μάνταλος), Λιβάια, Ολιβέιρα.

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μανδάς, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόχα, Μπαένα (49’ Στρούγγης), Χαρίσης, Ανδρούτσος, Ενσικουλού (68’ Ρόσα), Μανούσος (77’ Γιακουμάκης), Βέλλιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x