Stoiximan Super League

«Θα δούμε έναν σπουδαίο Ολυμπιακό»

Βέβαιος ότι φέτος όλοι θα παρακολουθήσουν έναν σπουδαίο Ολυμπιακό δήλωσε ο Αλμπέρτο Μποτία στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, φωτογραφήθηκε με το ερυθρόλευκο κασκόλ και στη συνέχεια ο Αλμπέρτο Μποτία έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των Πειραιωτών.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, έρχομαι στην ομάδα με στόχο να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Έχω πολλή όρεξη για δουλειά και θέλω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ, για να «μεγαλώσει» ακόμα περισσότερο ο σύλλογος», τόνισε ο Ισπανός αμυντικός ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος στη συνεργασία της νέας του ομάδας με τη Unicef.

«Η συνεργασία του Ολυμπιακού με τη UNICEF είναι μια πολύ ωραία κίνηση με στόχο τη βοήθεια των συνανθρώπων μας. Συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, βοηθά πραγματικά και πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ όμορφο».

Τέλος, έστειλε στείλει και το δικό του μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας…

«Έρχομαι με μεγάλη όρεξη για δουλειά, προκειμένου να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο. Είμαι σίγουρος ότι φέτος θα δούμε έναν σπουδαίο Ολυμπιακό κι εγώ θα δώσω το 100% για να βοηθήσω την ομάδα».



Το who is who του Μποτία

Ο Αλμπέρτο Τομάς Μποτία Ραμπάσκο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 1989 στην Αλκερίας, ένα προάστιο της Μούρθια κι από πολύ μικρός άρχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Σε ηλικία 8 ετών εντάχθηκε στις Ακαδημίες της τοπικής C.D.Beniel και στη συνέχεια μεταπήδησε στη Real Murcia C.F.

Το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο από τη Barcelona που τον ενέταξε το 2003 στη Masia. Το 2005 «ανέβηκε» στη Barcelona B, όπου έμεινε για τρεις σεζόν. Ήταν στην αποστολή της πρώτης ομάδας για τον τελικό του Champions League της σεζόν 2008-09, αλλά το ντεμπούτο του με τη φανέλα του καταλανικού συλλόγου στην Primera Division το έκανε στο τελευταίο ματς της ίδιας σεζόν για το πρωτάθλημα, απέναντι στη Deportivo La Coruna στο Riazor. Τότε προσέθεσε και τρεις τίτλους στο… βιογραφικό του, με τους Καταλανούς να κατακτούν το εγχώριο πρωτάθλημα, το Copa del Rey και το Champions League.

Την επόμενη χρονιά παραχωρήθηκε δανεικός στη Sporting Gijon, πραγματοποιώντας 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Οι εμφανίσεις του έκαναν την ομάδα να προχωρήσει στην απόκτησή του, κρατώντας τον στο δυναμικό της για άλλα δύο χρόνια που «έφεραν» άλλες 62 συμμετοχές και δύο γκολ.

Παράλληλα, είχε συμμετοχές στις «μικρές» ομάδες της Εθνικής Ισπανίας: 8 κι 1 γκολ στην Κ20, 17 στην Κ21 και 4 στην Κ23. Μάλιστα, με την Κ20 θριάμβευσε στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 και με την Κ21 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2011.

Το 2012 πήγε στη Sevilla, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για 18 αγώνες, πετυχαίνοντας και δύο γκολ, πριν τη σεζόν 2013-14 παραχωρηθεί δανεικός στην Elche, με την οποία αγωνίστηκε σε 33 ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x