Stoiximan Super League

Θα… λάμψει και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα ο Αστέρας!

Κάτοικος Σούπερ Λίγκας θα παραμείνει ο Αστέρας Τρίπολης, που επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου και εξασφάλισε τη σωτηρία του.

Μπορεί η φετινή σεζόν του να πέρασε από σαράντα κύματα και να βίωσε αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά ο Αστέρας Τρίπολης σφράγισε την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα καθώς «καθάρισε» τον Πανιώνιο στην τελευταία αγωνιστική (3-0 εντός έδρας).

Οι Αρκάδες το ήθελαν περισσότερο και το πήραν, για να φτάσουν στην πρώτη νίκη τους μετά από 6 αγωνιστικές και να διατηρηθούν στη μεγάλη κατηγορία για 13η διαδοχική σεζόν! Από την άλλη, οι «κυανέρυθροι» πάλεψαν στο πρώτο 20λεπτο, ωστόσο δεν έδωσαν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους.

Στο 24’ το 1-0 από αυτογκόλ του Παπαγεωργίου, το 2-0 στο 68’ με πέναλτι του Ιγκλέσιας, ενώ το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 83’ από τον Καλτσά.

Το ματς
Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να παίξουν επιθετικά, με τον Πανιώνιο να απειλεί αρχικά με μακρινά σουτ. Εντούτοις, οι προσπάθειες των Μπουμάλ (5’), Τσιλούλη (9’), Κόρμπου (13’), Μανθάτη (17’) έξω από την περιοχή κατέληξαν στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου.

Ο Αστέρας Τρίπολης ανέβασε στροφές μετά το πρώτο τέταρτο και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο μεταφέροντας την πίεση στα αντίπαλα καρέ. Στο 23’ είχε την πρώτη καλή στιγμή του, με τον Ιγκλέσιας να σουτάρει στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Μαλέρμπ έδιωξε σε κόρνερ.

Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ και τον Παπαγεωργίου να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (24’).

inner

Από ‘κει και πέρα, οι Αρκάδες «πάγωσαν» τελείως το ρυθμό και δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να βρουν διαδρόμους προς την εστία τους. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους δεν έχει καταγραφεί ευκαιρία για τις δύο ομάδες, με τον Αστέρα να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας το προβάδισμα από το αυτογκόλ του Παπαγεωργίου.

Και στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Παράσχου μπήκε με στόχο να ελέγξει το ρυθμό και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, κάτι που πέτυχε σε απόλυτο βαθμό. Στο 50’ μάλιστα είχε και ευκαιρία για το 2-0, αλλά ο Μαλέρμπ έδιωξε εντυπωσιακά στη γωνία του την κεφαλιά του Ιγκλέσιας μέσα από την περιοχή.

Οχτώ λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Μαλέρμπ να κάνει άστοχη έξοδο και να κατεδαφίζει τον Καλτσά. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Ιγκλέσιας, που έγραψε το 2-0 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του.

inner

Στο 63’, ο Αστέρας έφτασε κοντά και στο 3-0, με τον δραστήριο Καλτσά, που βρέθηκε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή μετά από εξαιρετική, κάθετη πάσα του Ρόλε, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία.

Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Πανιωνίου δεν είχαν τον τρόπο και το σχέδιο για να απειλήσουν αφού δεν βρήκαν και πολλούς χώρους. Στο 83’, ο Καλτσάς επιβραβεύτηκε για την πολύ καλή απόδοσή του διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 σε αντεπίθεση κι ενώ «κρέμασε» εξαιρετικά τον Μαλέρμπ.

inner

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, με το ρυθμό του αγώνα να πέφτει εντελώς και τις δύο ομάδες να μην δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση να επιτεθούν. Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τζοβάρα, που σφράγισε τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Πανιωνίου (3-0), αλλά και την παραμονή των Αρκάδων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Παπαδόπουλος – Κώτσιρας, Βαλιέντε, Χριστόπουλος, Τασουλής – Μπελόκ, Ιγκλέσιας – Καλτσάς, Ρόλε (86’ Τζίμας), Φερνάντεθ (60’ Δουβίκας) – Αραβίδης (77’ Μπαστιάνος)

Πανιώνιος (Μάντζιος): Μαλέρμπ – Παπαγεωργίου (65’ Καμαρά), Ντομίνγκες, Μίκο, Σαραμαντάς – Κόρμπος (78’ Κούρντι), Οικονομίδης – Μπουμάλ, Άρτσε, Μανθάτης (65’ Ρέντζας) – Τσιλούλης

Το live του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x