«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα».

Με αυτόν τον τρόπο, ο τεχνικός διευθυντής του Εργοτέλη, Γιώργος Τουτζάρης, σχολίασε -μέσω του ΣΠΟΡ FM Κρήτης- την υπόθεση του Ούγκο Κάιπερς, που παραμένει άφαντος από τις προπονήσεις της ομάδας του Ηράκλειου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εργοτέλης έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ για την παραχώρηση του Βέλγου επιθετικού και πως είχε ακουστεί το όνομά του και για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Προσπαθούμε να βρούμε την χημεία μας, είχαμε επτά προσθήκες νέων παικτών στην ομάδα. Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και 15 μέρες και όλα κυλούν ομαλά. Είχαμε την τύχη να έχουμε ολοκληρωμένο ρόστερ από την αρχή της προετοιμασίας και αυτό βοηθά ώστε να δεθούμε ακόμα καλύτερα. Στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο η τύχη και πολλές φορές υπάρχουν συμφωνίες, οι οποίες χαλάνε στο παρά πέντε από αστάθμητους παράγοντες με αποτέλεσμα να εκτίθενται και οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται οργάνωση και έγκαιρη διάγνωση του τι χρειάζεται η ομάδα».

Σχετικά με την υπόθεση του Ούγκο Κάιπερς, ο οποίος συνεχίζει να απουσιάζει, ισχυριζόμενος ότι έχει ωτίτιδα και δεν μπορεί να ταξιδέψει, ανέφερε: «Είναι ένα θέμα το οποίο μας έχει ταλαιπωρήσει εδώ και 3 μήνες. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο με τον Ούγκο. Δοκιμάσαμε τα πάντα, προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις και να του δείξουμε ποιο είναι το καλό γι’ αυτόν και για την ομάδα μας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έγινε γνωστός μέσα από τον Εργοτέλη. Το ότι τον γνωρίζει αρκετός κόσμος το οφείλει στον Εργοτέλη, όπως και ο Εργοτέλης οφείλει αρκετά πράγματα στον παίκτη αυτόν. Δεν πρέπει όμως να ξεχνά και ο ίδιος ότι η ομάδα έκανε γι’ αυτόν τα πάντα. Φέρεται λίγο παράξενα τον τελευταίο καιρό, κάτι που ίσως να μην είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη».

Όσο για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις στην υπόθεση Κάιπερς, τόνισε ότι: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα. Τον καλέσαμε να είναι εδώ στις 4 Αυγούστου. Η ωτίτιδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν κρατά 15-20 μέρες. Είναι φανερό ότι χρησιμοποιεί την ωτίτιδα σαν δικαιολογία, για να μην μπει στο αεροπλάνο. Θα μπορούσε όμως άνετα να ταξιδέψει με το τρένο ή το αυτοκίνητο. Βρίσκει δικαιολογίες και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Εμείς του φερθήκαμε άψογα όλη την χρονιά, δεν έχει κανένα παράπονο ούτε οικονομικό ούτε κάτι άλλο. Το να φέρεται έτσι στον Εργοτέλη είναι αχαριστία. Η προθεσμία που του είχε δώσει η ομάδα έχει τελειώσει, συνεπώς θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο, που θα μας υποδείξει η νομική μας υπηρεσία. Ελπίζω βέβαια να πρυτανεύσει η λογική στο τέλος».

inner

Όσον αφορά τους μάνατζερ και το κατά πόσο χειρίζονται τους ποδοσφαιριστές ανέφερε: «Δυστυχώς υπάρχουν τέτοια φαινόμενα».

Αναφορικά με τον Βασίλη Μπούζα, ο οποίος από την νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην Wadi Degla, δήλωσε: «Το παιδί αυτό έκανε ένα βήμα παραπάνω. Με την πώληση του ήρθαν αρκετά χρήματα στα ταμεία της ομάδας και αυτό είναι ευχάριστο για εμάς. Είναι ένα παιδί που του αξίζει ότι καλύτερο, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και πολύ καλός χαρακτήρας. Δεν έχω παρά να ευχηθώ τα καλύτερα σε αυτόν».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν ο Εργοτέλης μπαίνει σε μια διαδικασία παραγωγής – "εκμετάλλευσης" παικτών που μπορούν να φέρουν χρήματα στην ομάδα ή αν ο στόχος για την ομάδα είναι να κάνει ένα βήμα παραπάνω, απάντησε: «Για να γίνει το παραπάνω βήμα χρειάζονται καλοί ποδοσφαιριστές. Το ότι “παράγουμε ” ποδοσφαιριστές είναι παρήγορο για εμάς, διότι οι ομάδες της Football League δεν έχουν κάποιο εισόδημα».

Όσον αφορά το πλάνο που έχει η ομάδα, ανέφερε ότι «Είναι το ίδιο με την προηγούμενη χρονιά, δεν κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Αρχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε και αυτό είναι αρκετά καλό και ελπίζουμε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το πλάνο αυτό και να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα όχι μόνο όσον αφορά την παραγωγή ποδοσφαιριστών αλλά την παραγωγή ποδοσφαίρου και καλών αποτελεσμάτων».

Σχετικά με την αμυντική λειτουργία της ομάδας, η οποία στην αρχή της περσινής χρονιάς είχε παρουσιάσει μια αδυναμία, που προς το τέλος της χρονιάς διορθώθηκε, ανέφερε πως «Βλέπουμε τις αδυναμίες μας και είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να βελτιώσουμε».

Όσο για τον στόχο της ομάδας για φέτος, επεσήμανε πως «Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι θα ανέβουν δυο ομάδες από την Football League και πορευόμαστε σύμφωνα με αυτό. Αν αλλάξει κάτι θα συμβαδίσουμε με τα νέα δεδομένα. Πιστεύω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα χωρίς φαβορί. Θα είναι ένα ανοικτό πρωτάθλημα και θα παλέψουν πολλές ομάδες για την άνοδο».

Ο κ. Τουτζάρης αναφέρθηκε και στο θέμα της αδειοδότησης, που εξασφάλισε η ομάδα, λέγοντας: «Η αδειοδότηση θα έπρεπε να είναι κάτι δεδομένο όμως στην Ελλάδα γίνεται πρώτο θέμα και παίρνει σημαντικές προεκτάσεις λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Εμείς από την αρχή της χρονιάς δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα, γιατί είμαστε μια νέα ΠΑΕ χωρίς να αντιμετωπίζουμε φυσικά τα προβλήματα που έχουν ομάδες που βρίσκονται από παλαιότερα στον χώρο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για την σεζόν 2017-2018 το συν-πλην του Εργοτέλη είναι μηδέν».

Για το γεγονός ότι φέτος έγινε επαγγελματίας ένα παιδί από την Κ19 και άλλα 5 παιδιά της Κ19 προπονούνται με την πρώτη ομάδα, είπε: «Ο Ορέστης Κατσούρι, ο οποίος έγινε επαγγελματίας, ήταν ένας παίκτης που ξεχώρισε στην ομάδα και άξια πήρε επαγγελματικό συμβόλαιο. Δεν συνέβη αυτό απλά γιατί έπαιζε στην Κ19. Στον Εργοτέλη δεν γίνονται χάρες. Όποιο παιδί έρχεται και υπογράφει, σημαίνει ότι το αξίζει. Όσο για το αν θα γίνει και κάποιος άλλος παίκτης επαγγελματίας, αυτό είναι θέμα του προπονητή. Αυτό που ξέρω είναι ότι στην Κ19 υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά».

Σχετικά με τα εισιτήρια διαρκείας ανέφερε ότι «δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη, αναμένονται προς το τέλος της εβδομάδας. Από τα εισιτήρια διαρκείας θα έχει έσοδα και ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ. Στόχος μας είναι να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Περιμένουμε να ανταποκριθεί ο κόσμος, γιατί είναι μια προσπάθεια που θα βοηθήσει και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τους ανθρώπους που βρίσκονται στο τμήμα του Ερασιτέχνη. Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι οι ίδιες με πέρυσι. Θα ξεκινούν από 80 ευρώ και θα φτάνουν τα 250».