Champions League

Το γήπεδο που θα υποδεχθεί η Βικτόρια Πλζεν τον Ολυμπιακό

Το sportfm.gr σας παρουσιάζει την «Doosan Arena» όπου στις 23 ή 24 Ιουλίου ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με την Βικτόρια Πλζεν, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κληρωτίδα έκανε το… χατίρι του Ολυμπιακού, φέρνοντας αντιμέτωπή του αντί για την ισχυρή Αϊντχόφεν την Βικτόρια Πλζέν. Η τσεχική ομάδα, θα υποδεχθεί στην «Doosan Arena» τους «ερυθρόλευκους» στις 23 ή τις 24 Ιουλίου στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει την χωρητικότητας 11.700 θεατών έδρα της.

Το γήπεδο βρίσκεται στο πάρκο Στρουντς της πόλης και περιβάλλεται από πλούσιο δάσος και δύο ποταμούς, τον Ράντμπουζα και Μζε. Εγκαινιάστηκε το 1955 και μετά από διάφορες παρεμβάσεις που έγιναν, η αρχική του χωρητικότητά ήταν 35.000 άτομα, με μόλις 7.600 καθήμενους. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2003, έγινε η πρώτη του ανακατασκευή, με αποτέλεσμα η χωρητικότητα να μειωθεί στις 7.500.

inner

Οκτώ χρόνια αργότερα και έπειτα από την αγωνιστική άνοδο της ομάδας που επέβαλε να έχει έδρα προδιαγραφών UEFA, αποφασίστηκε το γήπεδο να εκσυγχρονιστεί πλήρως, εργασίες που κόστισαν 360 εκατομμύρια τσεχικές κορώνες ήτοι 14 εκατομμύρια Ευρώ. Έπειτα από οκτώ μήνες έργων, το γήπεδο πήρε την σημερινή του μορφή, με την Βικτόρια Πλζεν να έχει δώσει σε αυτό αρκετούς αγώνες ομίλων Γιουρόπα Λιγκ, καθώς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο «Synot Tip Arena» της Πράγας

Δείτε βίντεο με το γήπεδο της Βικτόρια Πλζεν:



inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x