Stoiximan Super League

Το ρίσκο με Μποκανί ήταν πολύ μεγάλο για τον Ολυμπιακό

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για το ρίσκο που αρνήθηκε να πάρει ο Ολυμπιακός στην περίπτωση του Ντιεμερσί Μποκανί και σχολιάζει γιατί αυτό ήταν η καλύτερη λύση.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Ντιεμερσί Μποκανί, μετά τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στα οποία υποβλήθηκε ο παίκτης. Ήταν μια απόφαση που πήραν οι ιθύνοντες των πρωταθλητών Ελλάδος η οποία είχε αποκλειστικά να κάνει με ιατρικούς λόγους και τα πράγματα είναι απλά. Προφανώς ο Μποκανί δεν πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ και το πρόβλημα που υπήρχε ανάγκασε τους πειραιώτες να μην προχωρήσουν στην απόκτηση του Κονγκολέζου επιθετικού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το γεγονός ότι ο Μποκανί δε θα συνεχίσει τη καριέρα του στους πρωταθλητές Ελλάδος δε σημαίνει ότι δεν είναι καλός παίκτης. Το να ισχυριστεί άλλωστε κάποιος κάτι τέτοιο θα ήταν άστοχο και αντιποδοσφαιρικό. Εδώ το θέμα δεν έχει να κάνει με τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του 31χρονου σέντερ φορ, αλλά με κάτι πολύ πιο σημαντικό, το κατά πόσο δηλαδή θα είχε τη δυνατότητα να προσφέρει στον Ολυμπιακό αυτά που σίγουρα μπορούσε.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν μπροστά τους δύο “δρόμους”. Ο ένας ήταν να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της μεταγραφής γνωρίζοντας όμως ότι παίρνουν ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Ένα ρίσκο που μπορεί να στοίχιζε πολύ ακριβά στην ομάδα του Πειραιά στη διάρκεια της σεζόν. Ο άλλος ήταν να μην κάνουν τη μεταγραφή και να ξεκινήσουν άμεσα την αναζήτηση άλλου σέντερ φορ. Η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισε να “βαδίσει” στον δεύτερο δρόμο και ήταν η σωστή επιλογή.

Ο Μποκανί προορίζονταν ως η βασική μεταγραφή για την επίθεση των πρωταθλητών Ελλάδος. Μπορεί λοιπόν να φανταστεί κάποιος τι (αγωνιστικά) προβλήματα θ' αντιμετώπιζαν οι πειραιώτες αν ο διεθνής σέντερ φορ έβγαζε στην πορεία της σεζόν “θέματα” τραυματισμών ή το τι θ' άκουγαν στο μεγάλο λιμάνι αν αργότερα γίνονταν γνωστό πως ο Ολυμπιακός είχε “εικόνα” των προβληματικών εξετάσεων του παίκτη αλλά παρ' όλα αυτά έκανε τη μεταγραφή. Το ρίσκο ήταν πολύ μεγάλο για τον Ολυμπιακό και πολύ απλά οι πρωταθλητές Ελλάδος έκαναν αυτό που θα έκανε κάθε ομάδα που θα βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση.

“Ζύγισε” την κατάσταση, είδε πως το πρόβλημα που υπήρχε μπορούσε να βγάλει εκτός δράσης τον Μποκανί για μεγάλα διαστήματα στη διάρκεια της σεζόν και πήρε την απόφαση ματαίωσης της μεταγραφής. Οι παίκτες περνούν από ιατρικές εξετάσεις γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, για να είναι όλοι σίγουροι πως ο παίκτης δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Αν λοιπόν μέσα απ' τη διαδικασία προκύψει κατάσταση όπως αυτή του Μποκανί, τότε μια ομάδα καλείται να διαλέξει ποιο δρόμο θ' ακολουθήσει. Ο Ολυμπιακός έπραξε σωστά ακυρώνοντας τη μεταγραφή του Αφρικανού σέντερ φορ γιατί ακόμα είναι νωρίς και μπορεί να στραφεί σε άλλες λύσεις. Δεν έχει για παράδειγμα πίεση χρόνου και γι' αυτό το λόγο ήταν πιο εύκολο να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση η ομάδα του λιμανιού.

Αν το συγκεκριμένο “σκηνικό” λάμβανε χώρα τέλη Αυγούστου τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Επειδή λοιπόν πολλά ακούγονται γύρω από το θέμα, ειδικά για το αν έχασε επικοινωνιακά ο Ολυμπιακός απ' αυτή την ιστορία, είναι ξεκάθαρο πως οι “ερυθρόλευκοι” πήραν τη σωστή απόφαση και πλέον κινούνται για την απόκτηση άλλου σέντερ φορ. Το λάθος θα ήταν να διάλεγαν το δρόμο του (μεγάλου) ρίσκο.

Υ.Γ. Βάλε λίγη ένταση άνθρωπε μου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x