Stoiximan Super League

Το σερί του ΠΑΟΚ με Ξάνθη και οι ελπίδες των γηπεδούχων

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το παιχνίδι Ξάνθη-ΠΑΟΚ παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Χρήσιμες πληροφορίες ενόψει του αγώνα Ξάνθη-ΠΑΟΚ για την 26η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

Αναλυτικά το κείμενο από το επίσημο σάιτ της διοργανώτριας αρχής

Η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνουν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μην έχοντας εκπληρώσει τους στόχους τους, που δεν μπορούσαν να ήταν άλλοι, από την κορυφή για τον ΠΑΟΚ και η έκτη θέση για την Ξάνθη.

Βέβαια η ομάδα της Θράκης ελπίζει ακόμα μαθηματικά, αλλά θέλει μόνο τη νίκη και παράλληλα να χάσει ο ΟΦΗ και να μην νικήσουν Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος.

Η Ξάνθη
Η ήττα από τον Ατρόμητο λογικά θα αποδειχτεί ως το αποτέλεσμα που έσβησε τις ελπίδες της Ξάνθης για την εξάδα, αν και μαθηματικά υπάρχουν ακόμα.

Αυτό ήταν το έβδομο παιχνίδι της χωρίς νίκη, μετά το «διπλό» στο Βόλο στις 11 Ιανουαρίου. Από τότε έχει τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες.

Έχει τρεις νίκες στα 19 τελευταία, ενώ είχε πέντε νίκες στα έξι πρώτα της σεζόν! Στα έξι πρώτα μάζεψε 15 βαθμούς και από τότε σε 19 παιχνίδια έχει πάρει μόλις άλλους 14!

Έκανε τρεις ισοπαλίες στα πέντε τελευταία, ενώ είχε μόλις δύο στα 20 πρώτα.

Δεν σκόραρε στα τρία τελευταία παιχνίδια της, ενώ έχει πετύχει γκολ μόνο στα δύο από τα επτά τελευταία.

Δεν έχει σκοράρει σε περισσότερα από τα μισά, δηλαδή στα 14 από τα 25 του πρωταθλήματος!

Έχει βάλει μόνο τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όσα και ο Πανιώνιος, τα λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Έχουν μπει μόλις 11 γκολ στα 24 παιχνίδια της στο πρώτο ημίχρονο! Έχει βάλει τρία και έχει δεχτεί οκτώ! Στα δεύτερα ημίχρονα έχουν μπει 40! Τα 17 η Ξάνθη και τα 23 οι αντίπαλοι. Τα 16 από τα 25 ημίχρονά της είναι 0-0!

Μόνο ο Άρης την έχει νικήσει ως τώρα και στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος.

Είναι και η μόνη ομάδα που δεν νίκησε τον Πανιώνιο σε ένα τουλάχιστον παιχνίδι της στη σεζόν.


Η Ξάνθη εντός έδρας

Κέρδισε το πρώτο παιχνίδι του 2020, 2-1 την ΑΕΛ στις 5 Ιανουαρίου, από τότε όμως έχει μια ήττα από τον Παναθηναϊκό και δύο ισοπαλίες με ΟΦΗ και Λαμία.

Έχει μια νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια της, αυτή επί της ΑΕΛ, ενώ τα άλλα αποτελέσματα είναι δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες.

Ξεκίνησε με δύο νίκες στην έδρα της, αλλά από εκεί και πέρα έκανε δύο νίκες σε 10 παιχνίδια που ακολούθησαν.

Έχει σκοράρει μόνο στα δύο από τα έξι τελευταία.

Έχει βάλει έξι γκολ στα τελευταία 10, ενώ είχε βάλει πέντε στα δύο πρώτα. Και τα έξι αυτά γκολ τα έχει βάλει στο δεύτερο ημίχρονο, δεν έχει βάλει στο πρώτο ημίχρονο στα 10 τελευταία! Τελευταία φορά που σκόραρε στην έδρα της στο πρώτο ημίχρονο ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου!

Ο ΠΑΟΚ

Η ήττα από τον Ολυμπιακό, τρίτη στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτη εντός έδρας, οριστικοποίησε την δεύτερη θέση των πρωταθλητών στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Έχασε τα τρία από τα εννέα τελευταία παιχνίδια του στο πρωτάθλημα, αφού δεν είχε χάσει στα 51 προηγούμενα! Έχει δηλαδή τώρα τρεις ήττες στα 60 τελευταία.

Δεν σκόραρε με τον Ολυμπιακό, όπως είχε συμβεί και με τον Παναθηναϊκό.

Δεν έχει βάλει γκολ στα δύο από τα τέσσερα τελευταία, ενώ είχε βάλει γκολ και στα 56 προηγούμενα. Δεν μπόρεσε να τα κάνει 57, όσο είναι το ρεκόρ στην ιστορία της Α’ Εθνικής και το κατέχει ο Παναθηναϊκός. Τώρα έχει σκοράρει στα 58 από τα 60 τελευταία του.

Δεν έχει ισοπαλία στα 13 τελευταία, 10 νίκες και τρεις ήττες. Η τελευταία του ισοπαλία ήταν με τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο στον πρώτο γύρο. Είναι και η μοναδική ισοπαλία στα 16 τελευταία πρωταθλήματος.

Έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση, δύο γκολ λιγότερα από τον Ολυμπιακό.

Έχουν μπει 71 γκολ στα παιχνίδια του, περισσότερα από κάθε άλλης ομάδας.

Δεν έχει δεχτεί γκολ σε 11 από τα 19 τελευταία, ενώ είχε δεχτεί και στα έξι πρώτα.

Δεν έχει δεχτεί γκολ στα οκτώ τελευταία στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στα τελευταία 16 παιχνίδια μόνο ο Άρης κατάφερε να του βάλει γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Μόλις πέντε από τα 22 γκολ που έχει δεχτεί μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο. Τρία δέχτηκε από τον Άρη, ένα από τον Ατρόμητο και ένα από τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας

Νίκησε στη Λάρισα με 2-1, μετά την ήττα του από τον Παναθηναϊκό. Έχει χάσει τα δύο από τα τέσσερα τελευταία, ενώ δεν είχε χάσει 25 αμέσως πριν, ρεκόρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Α’ Εθνική/Super League.

Έχει κερδίσει τα οκτώ από τα 12 παιχνίδια του εκτός έδρας, με δύο ήττες και δύο ισοπαλίες.

Δεν έχει ισοπαλία στα έξι τελευταία, με τέσσερις νίκες και δύο ήττες.
Δεν σκόραρε με τον Παναθηναϊκό, έτσι το ρεκόρ όλων των εποχών, που διαμόρφωνε ο ΠΑΟΚ σταμάτησε στο 35. Τόσοι ήταν οι διαδοχικοί αγώνες που σκόραρε εκτός έδρας, κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλη ομάδα στην ιστορία.


Μεταξύ τους

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία εναντίον της Ξάνθης για το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων τους. Τα παιχνίδια των δύο τελευταίων σεζόν δηλαδή και το πρώτο φετινό. Τις αμέσως δύο προηγούμενες σεζόν και τα τέσσερα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει τα 10 τελευταία μεταξύ τους, μετά τις 7 Δεκεμβρίου 2014. Τότε η Ξάνθη νικούσε για τελευταία φορά, 4-2. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ έχει έξι νίκες, ενώ τέσσερα έχουν έλθει ισόπαλα. Σε αυτά τα 10 η Ξάνθη πέτυχε συνολικά τέσσερα γκολ, όσα έβαλε στο τελευταίο νικηφόρο της.

Μεταξύ τους με την Ξάνθη γηπεδούχο

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τα δύο τελευταία στην Ξάνθη, αφού δεν είχε κερδίσει τα τρία προηγούμενα. Μετά το 4-2 του 2014 υπέρ της Ξάνθης, ακολούθησαν δύο ισοπαλίες και οι δύο νίκες του ΠΑΟΚ. Σε αυτά τα τέσσερα η Ξάνθη έχει βάλει δύο γκολ.

Μια φορά μόνο έχει κάνει ο ΠΑΟΚ τρία διαδοχικά «διπλά» στην Ξάνθη, από το 1998 ως το 2000.

Για πρώτη φορά μετά το 2014 σε ένα παιχνίδι Ξάνθης – ΠΑΟΚ δεν θα είναι σε ένα από τους δύο πάγκους ο Ράσβαν Λουτσέσκου! Ο Ρουμάνος μάλιστα δεν έχει χάσει σε παιχνίδι Ξάνθη – ΠΑΟΚ στη Θράκη, ανεξάρτητα του πάγκου που καθόταν! Στα τρία πρώτα σαν προπονητής της Ξάνθης έκανε μια νίκη και δύο ισοπαλίες, ενώ στα δύο τελευταία με τον ΠΑΟΚ, νίκησε!

Η ιστορία
Νίκες Ξάνθης: 12

Ισοπαλίες: 14

Νίκες ΠΑΟΚ: 35

Με γηπεδούχο την Ξάνθη
Νίκες Ξάνθης: 9

Ισοπαλίες: 8

Νίκες ΠΑΟΚ: 13

Στον πρώτο γύρο
07.12.2019: ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-0
(80’ σουτ Μπίσεσβαρ, 88’ κεφαλιά Κρέσπο)

Πέρσι

31.03.2019: Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-2
(85’ κεφαλιά Ντινίς Αλμέιδα – 33’ φάουλ Σέρτζιο Ολιβέιρα, 67’ σουτ Πέντρο Ενρίκε)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x