Stoiximan Super League

Τον... τελείωσε!

ΠΑΣ με... χείρα βοηθείας! Με γκολ του Μάνου οι Γιαννιώτες επικράτησαν 1-0 του Απόλλωνα, που δικαιούται να φωνάζει για την απίθανη απόφαση του Ζαχαριάδη να αποβάλλει τον Βάσιτς στο δεύτερο ημίχρονο!

Τον... τελείωσε! Με γκολ του Μάνου ο ΠΑΣ επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα, που δικαιούται να φωνάζει για την απίθανη απόφαση του διαιτητή Ζαχαριάδη να αποβάλλει τον Βάσιτς στο δεύτερο ημίχρονο!

Ο διαιτητής από την Μακεδονία, είδε χέρι του Βάσιτς εκτός περιοχής με την μπάλα να βρίσκει εμφανέστατα στο πρόσωπό του και με μια αδιανόητη απόφαση απέβαλε τον πορτιέρε της Ελαφράς Ταξιαρχίας σε ένα διάστημα (75’) που είχε το πάνω χέρι και πίεζε για την ισοφάριση του σκορ! Δεν ήταν, βέβαια, το μοναδικό λάθος σε όλο το ματς από τον Ζαχαριάδη ο οποίος χάρισε πολλές φορές την κίτρινη κάρτα στον Λίλα, για να τον... κιτρινίσει για πρώτη φορά στο 65ο λεπτό, ενώ στο 88’ του χάρισε και την αποβολή σε μαρκάρισμα στον Μπεντινέλι.

Ο Μάνος πέτυχε το μοναδικό τέρμα για τους Ηπειρώτες στο 7ο λεπτό, ωστόσο οι καλύτερες στιγμές στο ματς ανήκαν στους φιλοξενούμενους που δεν κατάφεραν να βρουν για ακόμη ένα ματς να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και είδαν έναν ακόμη διαιτητή να μην τους αφήνει να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις κάτι καλύτερο!

Στους 17 βαθμούς μετά από αυτή τη νίκη ανέβηκε ο ΠΑΣ, που την ερχόμενη αγωνιστική παίζει εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ! Στην τελευταία θέση και με έξι βαθμούς παραμένει ο Απόλλων, που πλησίασε ακόμη περισσότερο στον υποβιβασμό του!

Το ματς



Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους γηπεδούχους και τον χειρότερο για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησε το παιχνίδι. Οι παίκτες του Πετράκη μπήκαν με... ορμή στο ματς και κατάφεραν με τη συμπλήρωση επτά λεπτών να βρουν το γκολ, με τον Μάνο να αφήνει πίσω του στο σπριντ τον Κύργια και με ωραίο τελείωμα με το εξωτερικό να ανοίγει το σκορ για τους Γιαννιώτες. Στα... καπάκια οι φιλοξενούμενοι, πάντως, λίγο έλειψε να φέρουν το ματς στα ίσα αλλά ο Ναζλίδης έκανε «άψυχο» πλασέ λίγο έξω από την μικρή περιοχή με τον Βελλίδη να μπλοκάρει. Αυτή, όμως, δεν ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία του Απόλλωνα στο πρώτο μέρος καθώς στο 18ο διπλό κατάφεραν να μην σκοράρουν σε μια απίθανη φάση.

inner

Αρχικά, ο Μπεντινέλι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και στην επαναφορά ο Κύργιας σέρβιρε έτοιμο γκολ στον προωθημένο Οριουέλα, ο οποίος δεν κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής να... πετύχει τον Βελλίδη με κεφαλιά! Οι δύο ευκαιρίες του Απόλλωνα αφύπνησαν τους γηπεδούχους που ισορρόπησαν τον αγώνα και «έσβησαν» τον ρυθμό. Μάλιστα, οι Ηπειρώτες είχαν και μία πολύ καλή στιγμή στο 31ο λεπτό με τον Κριζμάν να βλέπει τον Βάσιτς να «βγάζει» την καρφωτή κεφαλιά του!

inner

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με διάθεση να πιέσουν και να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο κόντρα στον ΠΑΣ που είχε καθίσει στο δικό του μισό. Στο 49’ ο Ντεφεντερίκο είδε το σουτ του να περνάει λίγο άουτ, με τους παίκτες του Τεννέ να εντίνουν την πίεσή τους και να ψάχνουν το γκολ είτε με ορισμένες στατικές φάσεις είτε με γεμίσματα προς τα καρέ του Βελλίδη. Την ώρα, όμως, που η πίεση αυξανόταν από την Ελαφρά Ταξιαρχια, ήρθε ο Ζαχαριάδης με μια απίθανη απόφαση να... τελειώσει το ματς! Ήταν το 75ο λεπτό όταν ο Κλάους έβγαλε στην αντεπίθεση τον Μάνο, ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει τον Βάσιστς από πάνω, με τον πορτιέρε του Απόλλωνα να διώχνει καθαρά με το κεφάλι!

inner

inner

Ωστόσο, ο Μακεδόνας διαιτητής είχε άλλη γνώμη! «Είδε» χέρι του Βάσιτς, κανείς εκ των βοηθών αλλά ούτε ο τέταρτος δεν τον βοήθησαν και δεν του είπαν ότι έχει λάθος, με τον ρέφερι να παίρνει μια εγκληματική απόφαση και να τελειώνει τις ελπίδες του Απόλλωνα! Σαν να μην έφθανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, δεν είχαν και άλλη αλλαγή για να αντικαταστήσουν τον Βάσιτς με τον Οριουέλα να παίρνει τα γάντια. Ένα λεπτό μετά, πάντως, ο Αργεντινός έπεσε και έδιωξε το μακρινό φάουλ του Γιάκου. Η αποβολή δεν πτόησε τον Απόλλωνα που συνέχιζε να πιέζει και με παίκτη λιγότερο, είχε μια καλή στιγμή με σουτ του Ντούρσο ενώ ο Μπεντινέλι λίγο πριν το φινάλε ζήτησε πέναλτι για χέρι του Σκόνδρα, ωστόσο δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μία ακόμη επέμβαση του Οριουέλα σε τετ-α-τετ του Ξυδα, με το 1-0 υπέρ των Ηπειρωτών να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

inner

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Γιάκος (85’ Ξύδας), Μάνος (91’ Λεο), Κρίζμαν (72’ Αθανασιάδης)

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Βάσιτς, Στάθης, Ναδάλες, Βαφέας (46’ Ακόστα), Κύργιας, Οριχουέλα, Ντεφεντέρικο, Ντούρσο, Ναζλίδης (63’ Ριβέρο), Μπεντινέλι, Γαρουφαλιάς (72’ Βάρκας)

Διαιτητής: Πραξιτέλη Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψαρρης (Ζακύνθου), Νίκος Σάββας (Σερρών)
Τέταρτος: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

Γήπεδο: «Οι Ζωσιμάδες»

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x