Γερμανία

Τζέιντον Σάντσο: «Σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Ο Τζέιντον Σάντσο πέτυχε το πρώτο του επαγγελματικό χατ-τρικ και κατάφερε να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του γερμανικού αλλά και του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Επιβλητική η Ντόρτμουντ, εκπληκτικός και ο Τζέιντον Σάντσο!

Ο 20χρονος εξτρέμ των «Βεστφαλών» ήταν απίθανος στην νίκη της Μπορούσια με 6-1 κόντρα στην Πάντεμπορν και έγινε ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που σημειώνει χατ-τρικ στα τοπ-5 πρωταθλήματα εκτός Premier League, μετά από 31 χρόνια!

Για την ακρίβεια, ο τελευταίος άγγλος ποδοσφαιριστής που σκόραρε τρεις φορές σε έναν αγώνα εκτός της Premier League ήταν ο Μπράιαν Στάιν όταν αγωνιζόταν στην Καέν το 1989.



Ο Άγγλος επιθετικός έγινε μόλις ο πέμπτος ποδοσφαιριστής από το 2006 που φτάνει τα 15+ γκολ και τις 15+ ασίστ! Με το χατ-τρικ που σημείωσε έφτασε τα 17 γκολ και τις 16 ασίστ στην Bundesliga , έχοντας συμβολή σε 33 γκολ ενώ απομένουν ακόμη πέντε αγωνιστικές. Τέσσερις φορές το έχει καταφέρει ο Λιονέλ Μέσι, δύο ο Έντεν Αζάρ και από μία ο Λουίς Σουάρεζ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.



Τέλος, ο σούπερ-σταρ της Ντόρτμουντ έγινε ο πρώτος Άγγλος παίκτης που φτάνει σε μία σεζόν τα 15+ γκολ και τις 15+ ασίστ μετά από 25 χρόνια! Τη σεζόν 1994/95 ο τότε ποδοσφαιριστής της Σαουθάμπτον, Ματ Λε Τισιέ, είχε ολοκληρώσει τη χρονιά με 19 γκολ και 16 ασίστ.



Επιμέλεια: Ανδρέας Σουλάι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x