Stoiximan Super League

Χαριστέας: «Πλάνο διετίας – Δεν θα έχει σχέση η φετινή χρονιά με την περσινή»

Τον απολογισμό του έπειτα από έναν χρόνο στον ρόλο του τεχνικού διευθυντή έκανε ο Άγγελος Χαριστέας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Για τη νέα φιλοσοφία στην ομάδα, για την αγωνία των τελευταίων εβδομάδων και στο μέλλον του συλλόγου αναφέρθηκε ο Άγγελος Χαριστέας στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου του ίδιου και του μεγαλομετόχου, Θόδωρου Καρυπίδη.

Ξεκαθάρισε ότι η φετινή χρονιά δεν θα έχει σχέση με την περσινή, υπογράμμισε πως υπάρχει ανάγκη να μειωθεί ο μέρος όρος ηλικίας και να ελληνοποιηθεί το ρόστερ ενώ αποκάλυψε ότι η ομάδα είναι έτοιμη να ανακοινώσει πολύ σύντομα μεταγραφές.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Τα είπε όλα ο πρόεδρος. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο γιατί πριν έναν χρόνο με έφερε εδώ. Μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω στον σύλλογο. Θέλω να πω ότι ίσως να μην ήμασταν εδώ εάν ο ίδιος πάλι δεν είχε πληρώσει λάθη του παρελθόντος. Είμαι εδώ από μικρή ηλικία και ο κ. Καρυπίδης είναι ίσως περισσότερο Αρειανός από κάποιους άλλους που το παίζουν Αρειανοί.

«Σχεδιάζουμε πλάνο διετίας»

«Αυτός ο μήνας ήταν δικός του ολοκληρωτικά. Έσωσε την ομάδα από μεγάλα προβλήματα. Ολα αυτά που αφορούσαν και αφορούν ακόμα την ομάδα, έχουν αποτέλεσμα στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Το ban δυσκόλεψε τον σχεδιασμό του Ιανουαρίου αλλά και αυτόν των τελευταίων εβδομάδων. Πολλοί παίκτες ήθελαν να κλείσουν και να πάνε σε ομάδες. Ειχαμε ένα plan Α με παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ και ποδοσφαιριστές που αποφασίσαμε ότι ταιριάζουν στην ομάδα. Κάποιοι παίκτες χάθηκαν και ήταν πολύ καλοί, αλλά ήμασταν προετοιμασμένοι με ένα plan B. Αυτό που σχεδιάζουμε είναι ένα πλάνο διετίας. Να διατηρήσουμε έναν κορμό από πέρυσι και να προσαρμόσουμε σε αυτούς κάποια νέα παιδιά, με ένα ορθολογικό ρόστερ. Οχι αυτό που βρήκα πέρυσι. Να είναι πλήρες και ορθολογικό οικονομικά. Η φετινή χρονιά δεν θα έχει σχέση με τις περσινές. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για τα επόμενα τρία χρόνια, άσχετα αν θα είμαι στην ομάδα».

«Μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας, ελληνοποίηση του ρόστερ»

«Πρέπει να ρίξουμε τον μέσο όρο ηλικίας. Να δώσουμε ευκαιρίες σε κάποιους πιτσιρικάδες. Οχι βασικοί αλλά αξίζουν μία ευκαιρία. Να ελληνοποιήσουμε λίγο την ομάδα επίσης. Δεν είναι εύκολο. Θέλουμε μία αξιόμαχη ομάδα και οι Έλληνες από το πάνω ράφι είτε είναι στο εξωτερικό είτε σε άλλες μεγάλες ομάδες. Να τους πείσουμε για το πρότζεκτ του Άρη. Μιλώντας με κάποιους, το όνομα του Άρη κάνει θραύση».

«Υπεύθυνος για το οργανωτικό κομμάτι»

«Για μένα το βασικότερο κομμάτι είναι το οργανωτικό. Θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλο δρόμο. Να χτίσει πάνω στις επιτυχίες των δύο τελευταίων χρόνων. Να χτίσουμε το δικό μας τεχνικό τιμ και όχι ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε προπονητή. Ηταν καλή συγκυρία η φετινή για αυτό. Ο κάθε προπονητής να βρίσκει άτομα και να λειτουργεί βάσει της δικής μας οργάνωσης και πρωτοκόλλων που θα έχουμε. Θα είμαι υπεύθυνος εγώ αλλά και ο προπονητής με το επιτελείο του».

Για τις ανανεώσεις και τις μεταγραφές:

«Ανανεώσαμε τον Κουέστα, ακολούθησε ο Ματίγια. Άξιζαν την ανανέωση. Γουστάρουν να φορούν την φανέλα της ομάδας, πέραν του αγωνιστικού. Οποιος παίκτης κοιτάει το οικονομικό και όχι το πρότζεκτ, ακυρώνεται από μένα. Θέλουμε παίκτες που θα γουστάρουν να παίζουν εδώ. Η ομάδα δημιουργεί υπεραξίες τα τελευταία δύο χρονιά. Έχουμε προτάσεις για παίκτες, που βρισκόμαστε σε μία φάση για να δούμε τί θα κάνουμε. Έχει γίνει δουλειά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.
Κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι στον δρόμο για το γήπεδο. Κάνουμε σωστές κινήσεις και όχι κινήσεις πανικού. Έχουμε κάνει σωστή προεργασία. Ο Άρης έχει τον χρόνο, την ικανότητα και τα στελέχη για να φέρουμε παίκτες που ταιριάζουν στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Και όχι από τα πανέρια. Αυτά τελείωσαν στον Άρη. Λάθη που έγιναν και πληρώνονται τις τελευταίες εβδομάδες, δεν θα ξαναγίνουν. Πονάνε τον πρόεδρο και τον κόσμο. Παίκτες value for money. Οχι με υπερκοστολογήσεις και αξίες.

Πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για παίκτες με τους οποίους έχουμε υπογράψει προσύμφωνα. Σήμερα το μεσημέρι άνοιξε το σύστημα. Μπορούμε να υπογράφουμε πλέον και συμβόλαια. Ο στόχος μας είναι στα 3-5 Πηγάδια να έχουμε τον βασικό κορμό. Συνεχίζουμε με συζητήσεις για τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Έχουμε καταλήξει εμείς σε αυτούς. Οχι αυτοί σε εμάς. Πηγαίνουμε με πλάνο και ξέρουμε τι θέλουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x