Stoiximan Super League

Χασάν, ο λυτρωτής!

Απόδραση με Χασάν ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες, που έπαιξαν με 10 από το 73’, κλώτσησαν σημαντικές ευκαιρίες, βρέθηκαν κοντά σε απώλεια κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά… μίλησε ο Χασάν στο 91’ για το 0-1!

«Ξέρανε» και πάλι τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός.

Με τον Χασάν να «χτυπάει» στο 91’ με κεφαλιά έπειτα από μπαλιά του Βαλμπουενά, οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0 του Ατρομήτου και απέδρασαν από το Περιστέρι με γκολ στις καθυστερήσεις για δεύτερη σερί χρονιά, παραμένοντας στην κορυφή της Super League. Αυτή είναι η τρίτη σερί χρονιά που σκοράρουν στο 90' και μετά οι φιλοξενούμενοι, αφού τη σεζόν 2017-18 είχαν ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Χατζισαφί.

Με 10 αγωνίστηκαν -λόγω αποβολής (με δύο κίτρινες) του Ελαμπντελαουί- από το 73’ οι «ερυθρόλευκοι» και δεν πλήρωσαν το γεγονός ότι σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Νορβηγό, αλλά και τον Μασούρα. Όπως και το γεγονός ότι ο Μαρτίνς έκανε αλλαγή τον Ελ Αραμπί στο 76’, έπειτα από την κόκκινη στον Ελαμπντελαουί.


Έτσι ξεκίνησαν
Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε διάταξη 4-4-2, με τον Σα κάτω από τα δοκάρια. Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκας στην τετράδα της άμυνας, με τους Μπουχαλάκη και Γκιγέρμε να αποτελούν το δίδυμο στα χαφ. Μασούρας και Βαλμπουενά οι δύο ακραίοι μεσοεπιθετικοί, με τον Σουντανί να έχει έναν ελεύθερο ρόλο γύρω από τον προωθημένο Ελ Αραμπί.


Ο Σάββας Παντελίδης είχε Μέγερι στο τέρμα, αριστερά τον Νάτσο, δεξιά τον Κιβρακίδη και τους Γούτα, Στρούγγη στα στόπερ. Ο Μάντσον και Μπουσούλαζιτς ήταν στα χαφ, ο Ούμπιδες είχε ρόλο οργανωτή, ο Ενσικουλού ήταν αριστερά και ο Πο δεξιά, ενώ ο Βέλλιος ξεκίνησε στην κορυφή.

Το ματς
«Μάχη» στο Περιστέρι από την αρχή, με ανώτερο συνολικά τον Ολυμπιακό (που είχε περισσότερες τελικές και τις πιο πολλές καλές φάσεις) στο πρώτο μέρος, αλλά με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Το παιχνίδι είχε κάπως καλό ρυθμό, αλλά όχι πολύ υψηλή ένταση και πολλές καλές στιγμές. Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί από την αρχή, αλλά αφενός ο Σουντανί δεν ανησύχησε τον Μέγερι και αφετέρου η καλή προσπάθεια στο 6’ με αποδέκτη τον Αλγερινό και πάλι είναι ως μη γενόμενη, αφού ήταν οφσάιντ ο Ομάρ. Οπότε, η μεγάλη ευκαιρία του Βέλλιου (με πλασέ από πολύ καλή θέση) στο 13’ ήταν η πρώτη πραγματικά καλή, όπως και η μεγαλύτερη φάση των γηπεδούχων στα πρώτα 45 λεπτά.



Λίγο μετά, ο Πέδρο Μαρτίνς έχασε τον Σουντανί, που ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και παραχώρησε τη θέση του στον Φορτούνη. Με αποτέλεσμα να αλλάξει το πλάνο του Πορτογάλου. Μέχρι την ανάπαυλα, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Ο Ομάρ (24’) βγήκε φάτσα με τον Ούγγρο, αλλά δεν βρήκε εστία, σε μια κλασική περίπτωση, όπου ένας επιθετικός θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, ενώ αστόχησε ο Ελ Αραμπί λίγο μετά από πιο δύσκολη θέση. Λίγο πριν την ανάπαυλα (και αφού ο Πο παραχώρησε τη θέση του στον Νταβιώτη λόγω τραυματισμού), ο Ολυμπιακός βρήκε διπλή και μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει τα δεδομένα με τον Μασούρα να είναι πρωταγωνιστής. Ωστόσο, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είδε τον Μέγερι να του στερεί το γκολ με εξαιρετική επέμβαση έπειτα από κεφαλιά. Στη συνέχεια πήγε χαμένο το εξαιρετικό στρώσιμο του Ελ Αραμπί με τακουνάκι, καθώς ο Μασούρας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από θέση βολής, με τον Γούτα να διώχνει πάνω στη γραμμή.



Ίδιο ήταν το τέμπο και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Με τον Ατρόμητο να παίζει σφιχτά, προσπαθώντας να απειλήσει είτε στην κόντρα ή μέσω στημένης φάσης, ενώ ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δίχως να είναι απειλητικός, πάντως, στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, η πρώτη στιγμή που είχε ήταν πολύ καλή, αλλά ο Ομάρ υπενθύμισε ότι δεν είναι καλώς στα τελειώματα των φάσεων, αστοχώντας από θέση επιθετικού. Κι αφού, οι Πειραιώτες σπατάλησαν κι άλλη μεγάλη ευκαιρία, η κατάσταση έγινε χειρότερη για τους φιλοξενούμενους και καλύτερη για τους Περιστεριώτες.





Ο Ομάρ αρχικά έχασε τη θέση του και στη συνέχεια έκατσε ατσούμπαλο μαρκάρισμα στον Νταβιώτη. Αν και είχαν αριθμητικό μειονέκτημα, οι φιλοξενούμενοι, δεν διαφοροποίησαν τη φιλοσοφία τους. Με τον Μαρτίνς να αποσύρει τον Ελ Αραμπί λίγο μετά, ώστε να μην αδειάσει το κέντρο του. Όπως και οι γηπεδούχοι δεν άλλαξαν πολλά. Συνέχισαν να έχουν παθητικό ρόλο, σε υπερβολικό βαθμό, αν συνυπολογίσει κανείς ότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω, και το πλήρωσαν. Διότι, ο Βαλμπουενά με ωραία μπαλιά βρήκε τον Χασάν νίκησε αρχικά την αντίπαλη άμυνα και στη συνέχεια τον Μέγερι με κεφαλιά.


Οι συνθέσεις

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Νάτσος, Στρούγγης, Γούτας, Κιβρακίδης, Μάντσον (90' Ραμπέλο), Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιδες, Ντε Πο (41' Νταβιώτης), Ενσικουλού (70' Μπαένα), Βέλλιος

Στον πάγκο των γηπεδούχων έμειναν: Μανδάλας, Ανδρούτσος, Γιακουμάκης

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Μασούρας (59' Χασάν), Σουντανί (18' λ.τ. Φορτούνης), Ελ Αραμπί (76' Γκασπάρ).

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων έμειναν: Αλέν, Καμαρά, Λοβέρα, Σισέ

Διαιτητής: Ουρς Σνάιντερ. Βοηθοί: Άλεν Χεϊνιγκερ, Ματίας Σμπρίσα 4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης - VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης), AVAR: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x