Europa League

Χέρι-χέρι στους «32» Μπενφίκα και Ρέιντζερς

Η Μπενφίκα συνέτριψε 4-0 τη Λεχ Πόζναν και η Ρέιντζερς επικράτησε 3-2 της Σταντάρ Λιέγης και προκρίθηκαν στους «32» του Europa League από τον 4ο όμιλο.

Η Μπενφίκα και η Ρέιντζερς είναι και μαθηματικά οι κάτοχοι των δύο εισιτηρίων για τους «32» του Europa League από τον 4ο όμιλο. Οι «αετοί» συνέτριψαν 4-0 τη Λεχ Πόζναν στη Λισσαβόνα και οι «Τζερς» επικράτησαν 3-2 με ανατροπή της Σταντάρ Λιέγης στη Γλασκώβη και εξασφάλισαν τις δύο πρώτες θέσεις.

Αμφότερες έφτασαν τους 11 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η πρώτη θέση. Η Μπενφίκα δοκιμάζεται στο Βέλγιο από τη Σταντάρ Λιέγης και η Ρέιντζερς αντιμετωπίζει στην Πολωνία τη Λεχ Πόζναν.

Καρέ πρόκρισης η Μπενφίκα

Η Μπενφίκα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά και πίεσε για ένα γρήγορο γκολ. Οι «αετοί» έχασαν αρκετές ευκαιρίες με τους Νούνες και Πίτσι να μην μπορούν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Όλα αυτά μέχρι το 36’, όταν ο Βερντόνχεν με κεφαλιά μετά από σέντρα του Πίτσι, έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη, τα πράγματα απλοποιήθηκαν πολύ γρήγορα. Μέσα σε ένα δίλεπτο, αρχικά ο Νούνες (57’) και εν συνεχεία ο Πίτσι (58’) πέτυχαν δύο γκολ, «γράφοντας» το 3-0. Οι γηπεδούχοι, παρά τα τρία γκολ, δεν έβγαλαν το πόδι από το γκάζι και προσπάθησαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα. Είχαν ευκαιρίες και τα κατάφεραν στο 89’ με τον Βάιγκλ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-0.



Τριάρα με ανατροπή η Ρέιντζερς

Η Σταντάρ Λιέγης «πάγωσε» τη Ρέιντζερς, καθώς στο 8’ προηγήθηκε με τον Λεστιέν. Οι «Τζερς», αφού ξεπέρασαν το σοκ, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και αφού προειδοποίησαν κάποιες φορές, έφεραν το ματς στα ίσια με τον Γκόλντσον στο 39’. Όμως, η χαρά τους κράτησε λίγο, αφού δύο λεπτά αργότερα, οι Βέλγοι ξαναπήραν το προβάδισμα με τον Κοπ, που έκανε το 2-1. Πάντως, οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 2-2, αφού στις καθυστερήσεις ο Ταβερνιέ ισοφάρισε με πέναλτι.

Η Ρέιντζερς έφτασε στην πλήρη ανατροπή στο 63’ με τον Άρφιλντ, που πήρε την ασίστ του Μορέλος και έκανε το 3-2. Οι παίκτες του Στήβεν Τζέραρντ πήραν τα πάνω τους και πίεσαν προκειμένου να «κλειδώσουν» το ματς. Στο 80’ ο Άρφιλντ στάθηκε άτυχος, αφού τον σταμάτησε το δοκάρι. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτε και το 3-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Δ’ Όμιλος

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
Ρέιντζερς-Σταντάρ Λιέγης 3-2
(39’ Γκόλντσον, 45’+1’ πεν. Ταβερνιέ, 63’ ‘Αρφιλντ - 8’ Λεστιέν, 41’ Κοπ)

Μπενφίκα-Λεχ Πόζναν 4-0
(36’ Βερντόνχεν, 57’ Νούνες, 58’ Πίτσι, 89’ Βάιγκλ)

Βαθμολογία
1. Ρέιντζερς 11 (11-7)
2. Μπενφίκα 11 (16-7)
3. Λεχ Πόζναν 3 (6-12)
4. Σταντάρ Λιέγης 3 (5-12)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (10/12)
Σταντάρ Λιέγης-Μπενφίκα (19:55)
Λεχ Πόζναν-Ρέιντζερς (19:55)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x