Stoiximan Super League

«Ζεστή» ΑΕΛ, άφησε στην... κατάψυξη τον Απόλλωνα!

Πάρτι της ΑΕΛ κόντρα στον... τραγικό Απόλλωνα. Η Λάρισα ήταν εμφανώς ανώτερη, επικράτησε με 3-0 και έσπρωξε τους «κυανόλευκους» ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό τους στην δεύτερη κατηγορία!

Η ΑΕΛ κυριάρχησε κόντρα στον τραγικό Απόλλωνα, επικράτησε με 3-0 και τον... έσπρωξε ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό του στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος!

Καλύτεροι σε όλο το διάστημα του αγώνα οι γηπεδούχοι, ήταν φουλ αποτελεσματικοί αρχικά και στη συνέχεια μπορούσαν να διευρύνουν ακόμη περισσότερο το σκορ κόντρα στην απαράδεκτη Ελαφρά Ταξιαρχία που έδειξε για ακόμη ένα ματς ότι δεν μπορεί να φτιάξει φάση ούτε με... αίτηση!

Τραγικό το στήσιμο του Απόλλωνα από τον Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος έστησε την ομάδα του με φουλ αμυντικούς προσανατολισμούς σε ένα ματς ζωής και θανάτου! Ενδεικτικό είναι πως χρησιμοποίησε τον... στόπερ Κύργια ως αμυντικό μέσο και τον... αμυντικό Κοντοέ ως εξτρέμ! Φυσικά, έχει το ελαφρυντικό πως είχε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει αλλά αυτό δεν τον δικαιολογεί και ιδιαίτερα.

Στους 18 βαθμούς ανέβηκε η ΑΕΛ που μπορεί να σκέφτεται πλέον μια καλύτερη πορεία και ένα καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία, με τον Απόλλωνα να μένει ουραγός και στους 5 βαθμούς και να βλέπει τις ελπίδες του για παραμονή να... εξανεμίζονται!

Το ματς



Με φάση για τον Απόλλωνα ξεκίνησε το ματς, όταν στο 3’ ο Γκίνο έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά ο Κρίστινσον μπλόκαρε εύκολα. Δύο λεπτά αργότερα, ότι δεν κατάφερε να κάνει στην αντίπαλη εστία, το έκανε στην... δικιά του ο Γκίνο καθώς μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπαργκάν, έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΛ (1-0)! Το γκολ αυτό έδειξε να ξυπνάει εν μέρει τους φιλοξενούμενους που πήραν την κατοχή της μπάλας . Ωστόσο, δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί για δύο λόγους.

inner

Τόσο γιατί δεν τους το επέτρεπε ο άθλιος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου, όσο και γιατί ο Μπάμπης Τεννές είχε παρατάξει την ομάδα του με φουλ αμυντικούς προσανατολισμούς. Ενδεικτικό είναι πως ο Κύργιας έπαιζε ως αμυντικός μέσος και ο Κοντοές... εξτρέμ! Οι «κυανόλευκοι» δυσκολεύονταν, λοιπόν, να δημιουργήσουν στιγμές στα αντίπαλα καρέ, με την μοναδική επικίνδυνη επίσκεψη τους να καταγράφετε στο 27ο λεπτό όταν ο Κονέ έκανε σέντρα... ξυραφιά αλλά ο Ναδάλες δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με την προβολή που επιχείρησε. Όσο περνούσε η ώρα, το τέμπο γινόταν ολοένα και πιο αργό με την ΑΕΛ να φτιάχνει δύο φάσεις στο τέλος του ημιχρόνου αλλά την μία ο Χουάντερσον είπε «όχι» στον Φατιόν και λίγο αργότερα ο Νούνιτς έκανε κακό τελείωμα μέσα από την περιοχή, πλασάροντας ψηλά άουτ.

Οι παίκτες του Απόλλωνα καλούνταν να βρουν απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Όχι μόνο δεν το κατάφεραν αλλά είδαν τον Στάθη στο 50ο λεπτό να αποβάλλεται δικαίως από τον Τσαμούρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τράβηγμα στον Μπαργκάν και το έργο τους κάπου εκεί έγινε φουλ δύσκολο έως... αδύνατο! Δεκατρία λεπτά μετά, τα πάντα τελείωσαν! Μετά από απίθανο σόλο του Μιλοσάβλιεβιτς κόντρα στην... ακούνητη άμυνα των φιλοξενούμενων, που δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν ούτε με... λάσο, ο Νούνιτς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στο 77ο λεπτό, μάλιστα, ήρθε και το τρίτο γκολ για τους γηπεδούχους ξανά με τον Νούνιτς σε κενή εστία μετά από κακή εκτίμηση της φάσης από τον Χουάντερσον.

inner

Ο Βραζιλιάνος πορτιέρε του Απόλλωνα, κατάφερε τουλάχιστον να πάρει το... αίμα του πίσω στα εναπομείναντα λεπτά καθώς με εντυπωσιακές επεμβάσεις δεν επέτρεψε σε Πίτι και Ντέλετιτς να διευρύνουν το προβάδισμα της ΑΕΛ. Το τελικό 3-0 βρήκε την Λάρισα να παίρνει ένα δίκαιο τρίποντο και να ανεβαίνει στους 18 βαθμούς, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να μένει στην τελευταία θέση με 5 βαθμούς και να βλέπει το... τρένο της παραμονής να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο!

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Γιακιμόφσκι, Φατιόν, Σεσέροβιτς (76’ Πίτι), Ντέλετιτς, Μπαργκάν (61’ Σικάβκα), Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς (86΄Νούσιος).

Απόλλων (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Λούκιτς, Τζανετόπουλος, Κύργιας, Στάθης, Ναδάλες, Γκίνο (54’ Ντούρσο), Κοντοές, Κονέ (65’ Ναζλίδης), Μπεντινέλι (70’ Τριάδης), Βάρκας.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Γήπεδο: «AEL FC Arena»

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x