Αγγλία

Ζιρού: «Δεν ήθελα να φύγω από την Άρσεναλ, ο Κοσιελνί είναι πληγωμένος»

Στην αποκάλυψη ότι δεν ήθελε να αποχωρήσει από την Άρσεναλ το 2018 προχώρησε ο Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος έθεσε ως Νο1 στόχο της Τσέλσι το πρωτάθλημα και τάχθηκε υπέρ του Λοράν Κοσιελνί.

Μπορεί να είναι μέλος της Τσέλσι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, αλλά ο Ολιβιέ Ζιρού συνεχίζει να εκφράζει την άποψή του για την Άρσεναλ, στην οποία αγωνίστηκε για 6,5 χρόνια.

Ο Γάλλος επιθετικός παραχώρησε μακροσκελή συνέντευξη στο ραδιόφωνο του BBC και μίλησε τόσο για τον τρόπο που αποχώρησε από τους «κανονιέρηδες» το χειμώνα του 2018, όσο και για τα τωρινά προβλήματα της Άρσεναλ που βίωσε και ο ίδιος στη διάρκεια της θητείας του.

Η φιλία του με τον Λοράν Κοσιελνί, όντας συμπαίκτες στην Άρσεναλ αλλά και προηγουμένως στη γαλλική Τουρ, αποτέλεσε αφορμή να ερωτηθεί και για την κόντρα του έμπειρου κεντρικού αμυντικού με την ομάδα του, μετά την άρνηση του να ακολουθήσει την αποστολή της καλοκαιρινής προετοιμασίας της στη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας, τοποθετήθηκε και για τη φετινή σεζόν της Τσέλσι με τον Φρανκ Λάμπαρντ στο τιμόνι, τονίζοντας ότι υπάρχουν ταλαντούχοι νεαροί παίκτες στην ομάδα, ενώ ο Νο1 στόχος των «μπλε» θα είναι να κοντράρουν Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ στην «κούρσα» της Πρέμιερ Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ολιβιέ Ζιρού στο BBC

Για την αποχώρηση του από την Άρσεναλ: «Δεν ήθελα να φύγω. Μίλησα με τον Αρσέν Βενγκέρ τότε και του είπα ‘’χρειάζομαι χρόνο συμμετοχής για να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι τεράστιο πράγμα για μένα’’. Τελικά, το κατακτήσαμε συνεπώς ήταν πολύ σημαντικό για μένα να φύγω. Ήταν δύσκολο».

Για την κατάσταση μεταξύ Άρσεναλ και Λοράν Κοσιελνί: «Δεν μπορείς να ασκείς κριτική όταν δεν έχεις όλα τα στοιχεία. Είμαι πολύ σίγουρος ότι δεν ξέρουμε τα πάντα σε αυτή την κατάσταση. Δεν είμαι στην ομάδα, δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη αλλά ξέρω σίγουρα αυτό, ότι ο ‘’Λόλο’’ είναι πολύ πληγωμένος από αυτά που έχουν γίνει και είναι συναισθηματικός άνθρωπος.

Είναι πολύ καλός μου φίλος και νιώθω άσχημα για εκείνον γιατί είναι εξαιρετικό άτομο και τα μίντια θέλουν να δώσουν προς τα έξω μία κακή εικόνα του.

Παίζει στην Άρσεναλ εδώ και εννιά χρόνια, είναι αρχηγός για τόσα πολλά χρόνια, με πολύ σεβασμό και επαγγελματισμό, πάντα το καλύτερο παράδειγμα για τους νέους παίκτες. Η ομάδα του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Premier League και πιστεύω ότι ο Κοσιελνί ήταν πάντα ευγνώμων για αυτό και σεβόταν την ομάδα. Δεν καταλαβαίνω πώς φτάσαμε εδώ αλλά ελπίζω και οι δύο πλευρές να φτάσουν στην καλύτερη συμφωνία
».

Για την ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση από τους φίλους της Άρσεναλ: «Μπορώ να καταλάβω τους φιλάθλους. Ίσως υπάρχει διαφορετική νοοτροπία ανάμεσα στους προηγούμενους και τους τωρινούς ιδιοκτήτες. Ήταν δύσκολο να διεκδικήσεις πρωτάθλημα με την Άρσεναλ. Πάντα κυνηγούσαμε τις θέσεις για το Champions League. Κέρδισα μερικά Κύπελλα και Community Shields. Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις το πρωτάθλημα, το να κερδίσεις το FA Cup είναι πολύ ωραίο, συνεπώς έχω υπέροχες αναμνήσεις».

Για την μετακίνηση του στην Τσέλσι: «Ήταν υπέροχο να υπογράψω σε ένα σύλλογο όπως η Τσέλσι. Ήταν σαν μια βελτίωση στην καριέρα μου διότι, ΟΚ, μπορεί να υπάρχει η Μάντσεστερ Σίτι τώρα, αλλά η Τσέλσι ήταν το καλύτερο κλαμπ στην Αγγλία την τελευταία δεκαετία. Ήταν μια νέα πρόκληση με μεγάλο κίνητρο και στόχους.

Η Τσέλσι είναι ένας σύλλογος όπου έχεις υψηλότερες προσδοκίες. Έχουν κερδίσει περισσότερους τίτλους τα τελευταία χρόνια και προφανώς κα η Άρσεναλ θέλει να επιστρέψει στις ημέρες των "Invincibles". Δε λέω ότι κάνουμε κάτι καλύτερα στην Τσέλσι, απλά προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε».

Για τη φετινή σεζόν της Τσέλσι με τον Φρανκ Λάμπαρντ: «Είναι θρύλος για την Τσέλσι. Ως παίκτης ήταν παράδειγμα για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους. Λατρεύει το σήμα και το σύλλογο, για αυτό πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος. Έρχεται με πολύ μεγάλη ενέργεια και δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά, με την καλή έννοια. Νομίζω ότι έχει το ρόστερ για να διεκδικήσει όλους τους στόχους φέτος».

Για τους νέους παίκτες που θα πάρουν ευκαιρία λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών: «Πολλοί νέοι παίκτες πρέπει να πάνε δανεικοί για να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Αυτή η απαγόρευση μεταγραφών τους δίνει την ευκαιρία να παίξουν περισσότερο, να δείξουν την ποιότητα τους και πιστέψτε με, έχουμε πολλούς νέους, ταλαντούχους παίκτες στην Τσέλσι».

Για τους στόχους της φετινής σεζόν: «Το Champions League είναι πολύ δύσκολο. Έχουμε ταλαντούχα ομάδα αλλά αρκετά νεανική. Όλοι γνωρίζουν ότι το Champions League έχει να κάνει με την εμπειρία.

Θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε σε κάθε διοργάνωση αλλά ο κύριος στόχος μας θα είναι να κοντράρουμε Σίτι και Λίβερπουλ για τον τίτλο της Premier League
».

Επιμέλεια: Κωνστατίνος Κωλαΐτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x