Η Football League αποφάσισε και ζήτησε να γίνει Βόρειος και Νότιος όμιλος και να καταργηθεί η κατηγορία από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

H συγκεκριμένη πρόταση θα μεταφερθεί και στον Λευτέρη Αυγενάκη.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει πως: «Ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των ομάδων, εκτός του ΟΦΙ, η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 με μοναδικό θέμα συζήτησης την εκ νέου αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937, όπως είχε κάνει γνωστό με ανακοίνωση της, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε επεξεργαστεί σειρά προτάσεων για το φλέγον ζήτημα της εκ νέου αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, τις οποίες και κατέθεσε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Η πρόταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937, η οποία και βρήκε θετική ανταπόκριση, αφορούσε στη δημιουργία της Super League 2 με δύο ομίλους (Βόρειο και Νότιο) των 16 ομάδων – ουσιαστικά με τις ομάδες της παρούσας Super League 2 και της παρούσας Football League και όσες προκύψουν από τα play off της Super League και από την άνοδο στη Football League των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Επίσης, προτάθηκε οι ομάδες που είναι σε νησιά και το κόστος μετακίνησης σε κάθε αγωνιστική είναι δυσβάσταχτο να στηριχτούν ακόμα περισσότερο οικονομικά και συγκεκριμένα να τους δοθεί 10% παραπάνω από τα χρήματα που θα πάρουν όλες οι ομάδες τη νέα χρονιά.

Η παραπάνω πρόταση έγινε δεκτή από το σύνολο των ομάδων της Football League – εκτός των Τρικάλων και του Ιωνικού – καθώς τόσο ο πρόεδρος των Τρικάλων, κ. Αϊβάζογλου, όσο και ο εκπρόσωπος της ομάδας του Ιωνικού, κ. Λεουνάκης, θεώρησαν προφανώς σημαντικότερο το γεγονός πως είτε συνεχιστεί το πρωτάθλημα, είτε όχι, οι ομάδες τους θα είναι στη Super League 2, αγνοώντας και αψηφώντας παντελώς το μέλλον του ποδοσφαίρου και των υπολοίπων ομάδων εν γένει.

Να σημειωθεί ότι στην πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου είχε εκδηλώσει τη σύμφωνη γνώμη της και η ομάδα της Ιεράπετρας σε προγενέστερη επικοινωνία με εκπρόσωπο της ομάδας μας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωτήρης Μαυρονάσιος, και ο μεγαλομέτοχος, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, οι οποίοι και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έκβαση της συζήτησης.

Η παραπάνω πρόταση για την εκ νέου αναδιάρθρωση των κατηγοριών θα αποσταλεί άμεσα στον πρόεδρο της Football League, Λεωνίδα Λεουτσάκο, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, και, φυσικά, στην ΕΠΟ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube