Γενικά

Πρόκριση στο ταμπλό για Σγουρόπουλο, Γ. Κωνσταντινόπουλο και Παρίδη

Πολύ καλό απολογισμό είχε η ελληνική προσπάθεια στο απλό κατά τη δεύτερη μέρα του Challenge open πινγκ πονγκ της Πολωνίας, που γίνεται στο Βλαντισλάβοβο.

Με την πρώτη θέση από τους προκριματικούς ομίλους τους πήραν την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στους άνδρες και η Κωνσταντίνα Παρίδη στις γυναίκες. Οι δύο τελευταίοι, μάλιστα, πέτυχαν στα καθοριστικά παιχνίδια αξιοσημείωτες νίκες απέναντι σε αντιπάλους που είναι πολλές ή αρκετές θέσεις πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη!

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος που, επίσης, διεκδικούσε την πρόκριση, έχασε στις λεπτομέρειες την Πέμπτη το αποφασιστικό παιχνίδι, ενώ με νίκη γοήτρου ολοκλήρωσε την προσπάθεια στο δικό της γκρουπ η Κατερίνα Τόλιου.

Στο απλό ανδρών, ο Κώστας Κωνσταντινόπουλος έπαιξε για την πρωτιά στο τέταρτο γκρουπ κόντρα στον επικεφαλής Λουξεμβούργιο Λούκα Μλαντένοβιτς. Με αθλητή που έχει ιδιόμορφο τρόπο παιχνιδιού, κατέκτησε το πρώτο σετ, αλλά έχασε τα επόμενα με πολύ μικρή διαφορά για το τελικό 3-1 (11-5, 8-11, 8-11, 8-11).

Ο Σγουρόπουλος ήταν φαβορί στο πέμπτο γκρουπ και επιβεβαίωσε τον ρόλο του έστω και δύσκολα. Την Πέμπτη, νίκησε και τον νεαρό Ιταλό Κάρλο Ρόσι με 3-1 σετ (9-11, 11-8, 12-10, 11-9) και πήρε την πρωτιά και την πρόκριση.

Στο ένατο γκρουπ ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος χρειάστηκε να πετύχει μία από τις καλύτερες νίκες της καριέρας του για να βρεθεί στην κορυφή. Ξεπέρασε τον επικεφαλής του ένατου γκρουπ, τον έμπειρο Τσέχο Τόμας Τρέγκλερ με 3-2, παίζοντας πολύ όμορφο πινγκ πονγκ.

Προηγήθηκε με 2-0 σετ, δέχτηκε την ισοφάριση και με πείσμα και «καθαρό» μυαλό πήρε οριακά το πέμπτο σετ και τη νίκη για την προνομιούχο πρωτιά στο γκρουπ.

Η εξέλιξη: 11-8, 11-3, 8-11, 9-11 και 11-9

Στα προκριματικά του απλού γυναικών, η Τόλιου ολοκλήρωσε θετικά τους αγώνες της στο 12ο γκρουπ, όπου αποδείχτηκε ότι είχε πολύ δύσκολο έργο. Την Πέμπτη, έδωσε ντέρμπι με ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις απέναντι στη Σουηδέζα Ερίκα Φροντ, επικράτησε με 3-2 και πήρε τη δεύτερη θέση (11-9, 3-11, 3-11, 12-10, 11-4). Πρώτευσε η Κινέζα Σάι Σουνγιάο.

Η Παρίδη πήρε μέρος στο 14ο γκρουπ και με δύο νίκες πιστοποίησε την καλή της φόρμα. Την Πέμπτη, στο καθοριστικό ματς της τρίτης αγωνιστικής έκαμψε την Τουρκάλα Οζγκέ Γιλμάζ. Με σταθερή απόδοση και πείσμα έφτασε στη νίκη με 3-2 (10-12, 13-11, 11-5, 6-11, 11-6) κι έτσι με δύο θετικά αποτελέσματα πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στις «64» του αγωνίσματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x