Στις προσκλήσεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ αθλητών κι αθλητριών μέχρι 21 ετών συμπεριλαμβάνεται πλέον και ο Δημήτρης Κορδούτης. Όταν είχε δημοσιοποιηθεί η αρχική λίστα από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.), ο Αθηναίος διεθνής, που κατέκτησε την τρίτη θέση φέτος στο απλό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της κατηγορίας, ήταν στους αναπληρωματικούς.

Έπειτα, όμως, από ακυρώσεις συμμετοχών, που έγιναν από προσκληθέντες αθλητές, η E.T.T.U. ειδοποίησε την ελληνική ομοσπονδία ότι ο Κορδούτης καλείται να πάρει μέρος στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι εξέλιξη που, πρώτα απ’ όλα, δικαιώνει τους κόπους του 21χρονου πρωταθλητή, ο οποίος έχει εμφανή πρόοδο τα τελευταία χρόνια και δικαιούται να ζήσει κι αυτή την πολύτιμη εμπειρία ύστερα από παρουσία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων και σε διεθνή τουρνουά ανδρών.

Να θυμίσουμε ότι το τέταρτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Under 21 θα γίνει στο Βαραζντίν της Κροατίας 4-8 Μαρτίου και στη λίστα των συμμετοχών ήταν εξ αρχής ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Ελισάβετ Τέρπου.

Στην ετήσια διοργάνωση προσκαλούνται με βάση τον διεθνή πίνακα αξιολόγησης 48 αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες, ενώ σε οκτώ άνδρες και γυναίκες δίνονται wild cards. Μέχρι 4 αθλητές/τριες μπορούν ν’ αγωνιστούν από μία εθνική ομοσπονδία. Υπάρχει γενικά όριο συμμετοχών δηλαδή και είναι σημαντικό για τον Κορδούτη το γεγονός ότι είχε τέτοια άνοδο στο ranking list τον προηγούμενο χρόνο, που του επέτρεψε να μπει στους υποψήφιους.

Ο περιορισμός για κάποιους αναπληρωματικούς ότι μπορούν ν’ αντικαταστήσουν μόνο συμπατριώτη τους αν η εθνική τους ομοσπονδία έχει συμπληρώσει τέσσερις προσκληθέντες δεν ίσχυε για την Ελλάδα κι έτσι ο αθλητής του Ο.Α. Χανίων δέχτηκε την τιμητική πρόσκληση και θα έχει τη χαρά να πάρει μέρος στο μεγάλο event.

Με τον Κορδούτη και την Τέρπου θα γίνουν πέντε συνολικά οι Έλληνες αθλητές με συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 μετά τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη, την Ιωάννα Γερασιμάτου και φυσικά τον Γιάννη Σγουρόπουλο, που δίνει κάθε χρόνο το «παρών» και φέτος θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο απλό από πέρυσι στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν όλα τα ατομικά αγωνίσματα, δηλαδή το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες και το διπλό μικτό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube