Θαλάσσια Σπορ

Πρωταθλητές Ελλάδας οι Μάντης-Καγιαλής

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής επιβεβαίωσαν την εγχώρια κυριαρχία τους στην κατηγορία 470, κατακτώντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο αγώνας που διεξήχθη από τις 7 έως τις 10 Μαΐου στον κόλπο του Σαρωνικού από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, ήταν αρκετά αμφίρροπος με αρκετές εναλλαγές στον πίνακα βαθμολογίας, καθώς η νέα γενιά των ιστιοπλόων έδωσε δυναμικό παρόν δυσκολεύοντας το έργο των Ολυμπιονικών. Η εμπειρία όμως ήταν αυτή που μίλησε στο τέλος οδηγώντας το δίδυμο στην κατάκτηση ενός ακόμη πανελλήνιου τίτλου.

Παναγιώτης Μάντης: «Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για εμάς, που τελικά κατέληξε όπως το επιθυμούσαμε από πλευράς αποτελέσματος. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε αρκετά, κάτι που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό ότι ήδη η επόμενη γενιά είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δηλώνει έτοιμη να παραλάβει τη σκυτάλη. Αυτό επιβεβαιώνει ότι στο άθλημά μας έχουμε μια υγιή ανάπτυξη. Για εμάς είναι ιδιαίτερη χαρά να αγωνιζόμαστε δίπλα στη νέα γενιά και να μεταλαμπαδεύουμε τη γνώση μας».

Παύλος Καγιαλής: «Είναι πάντα για εμάς ιδιαίτερη τιμή να αγωνιζόμαστε δίπλα στη νέα γενιά. Η θάλασσα είναι γεμάτη παράδοση στη χώρα μας και θεωρούμε τους εαυτούς μας πολύ τυχερούς που συμμετέχουμε στην παράδοση που έχουμε στην Ολυμπιακή κατηγορία του 470. Πιεστήκαμε αρκετά σε αυτό το πανελλήνιο, μιας και οι Παπουτσόγλου – Ορφανός και Αθανασόπουλος – Τάσσιος είχαν πολύ καλή απόδοση. Τα συγχαρητήρια μας για την πολύ καλή προσπάθεια. Επόμενος στόχος τώρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βουλγαρία από 16 ως 24 Μαΐου».

Οι Έλληνες Πρωταθλητές αναχωρούν την Κυριακή για το Μπουργκάς της Βουλγαρίας προκειμένου να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470. Ο πίνακας της παγκόσμιας κατάταξης που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας τους βρίσκει στη 2η θέση (1ο πλήρωμα από τη γηραιά ήπειρο) κάτι που τους καθιστά φαβορί για τον τίτλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x