Τένις

Σαράποβα: «Είπα στον ατζέντη μου να τσεκάρει τη λίστα φαρμάκων και δεν το έκανε»

Η υπόθεση ντόπινγκ της Μαρίας Σαράποβα ήρθε ξανά στο φως μέσα από συνέντευξη που επέλεξε να δώσει λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο ατζέντης είχε μερίδιο ευθύνης για το φάρμακο που την οδήγησε στην τιμωρία.

Η συνεργασία της Μαρία Σαράποβα με έναν γιατρό που δεν είχε μεγάλη εμπειρία στους αθλητές και με τον ατζέντη της που δεν εξέτασε ενδελεχώς τα δεδομένα με τη λίστα των φαρμάκων οδήγησαν σε αυτή την υπόθεση που τη σόκαρε και την κράτησε μακριά από τα τερέν λόγω της τιμωρίας της από την παγκόσμια ομοσπονδία τένις.

Το 2016 ξέσπασε σα σκάνδαλο το γεγονός ότι βρέθηκε ντοπαρισμένη η διεθνούς φήμης τενίστρια Μαρία Σαράποβα και πια εν έτει 2020 έχοντας πια αποσυρθεί και επίσημα από την ενεργό δράση αποφάσισε να δώσει τη δική της οπτική επί του θέματος.

«Συνεργαζόμουν με έναν γιατρό και είπα στο μάνατζερ μου να τσεκάρει τη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες στο τέλος του 2015, ωστόσο, είχε προσωπικά θέματα. Δεν το έκανε και ξέρουμε πώς κατέληξε. Ήταν ένα σοβαρό λάθος. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν το έκανα ποτέ.

Ως νέος άνθρωπος ξεκίνησα να το λαμβάνω επειδή υπέφερα στην υγεία, αλλά ο πατέρας μου βρήκε ένα γιατρό στη Ρωσία (το έκανε για την ασφάλειά μου) αλλά ο γιατρός δεν είχε μεγάλη εμπειρία με τους αθλητές. Στη Ρωσία μου έδωσε αυτό το φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή, όπως ακριβώς και η ασπιρίνη. Εξετάστηκα από το 2006 εως το 2015 και δεν είχα ποτέ τέτοια θέματα. Τον Ιανουάριο του 2016 έλαβα τα νέα και είδα ότι το Μελντόνιουμ είχε ανακηρυχθεί απαγορευμένο
», δήλωσε μεταξύ άλλων η Ρωσίδα πρώην τενίστρια.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x