Η σφοδρή σύγκρουση του Φάμπιο Γιάκομπσεν με τον Ντίλαν Χρούνεβεγκεν κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου της Πολωνίας προκάλεσε σοκ στους θεατές της διοργάνωσης και στους υπόλοιπους ποδηλάτες, καθώς οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τη σύγκρουση.

«Η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του. Δυστυχώς, είναι πολύ σοβαρός ο τραυματισμός στο εσωτερικό του εγκεφάλου. Έχει χάσει πολύ αίμα. Είναι, όμως, πολύ δυνατός, πιστεύω θα επιβιώσει», δήλωσε η γιατρός του αγώνα, Μπάρμπαρα Τζερσίνα.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τη λήξη του πρώτου γύρου της διοργάνωσης όταν ο Γιάκομπσεν προσπάθησε να σπριντάρει για να προσπεράσει το Χρούνεβέγκεν που προπορευόταν και στην κλειστή στροφή λίγο πριν το τέλος δέχθηκε το «κλείσιμο» του αντιπάλου του ενώ τον έσπρωξε και με τον αγκώνα. Αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσει πάνω στις μπαριέρες και να πέσει πάνω σε θεατές και δημοσιογράφους, ενώ, χτύπησε σε πολλά σημεία του σώματός του.

Η επιτροπή του ποδηλατικού γύρου πήρε δημόσια θέση για το σοβαρό αυτό ατύχημα και απέκλεισε το Χρούνεβεγκεν από τη συνέχεια του αγώνα σε συνδυασμό με την επιβολή χρηματικού προστίμου καταδικάζοντας έτσι αυτή τη θανάσιμη συμπεριφορά του ποδηλάτη.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube