Επικαιρότητα

Σήμερα το αντίο στον Τάκη Σαρακάκη

Τη Μεγάλη Δευτέρα, στις 10:00 π.μ., η κηδεία του επιφανή επιχειρηματία, Τάκη Σαρακάκη, προέδρου του ομώνυμου Ομίλου στο χώρο της αυτοκίνησης, που έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 90 ετών.

Τελευταίο αντίο στις 10:00 το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας από το Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας στον Τάκη Σαρακάκη, πρόεδρο του ομώνυμου Ομίλου, που έφυγε, πλήρης ημερών, σε ηλικία 90 ετών.

Ο εκλιπών είχε διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην επιχειρηματική ζωή της χώρας, με την πολυετή παρουσία του στο χώρο της αυτοκίνησης.

Από το 1975 ο Τάκης Σαρακάκης πρωταγωνίστησε στον χώρο του αυτοκινήτου, ενώ είχε στο ενεργητικό του και άλλες σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Τα τελευταία χρόνια είχε παραδώσει τα ηνία του Ομίλου Σαρακάκη στα τρία παιδιά του, τον Ιωάννη, τον Δημήτριο-Φραγκίσκο και τον Αλέξανδρο.

Το 2012 ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, συμπλήρωσε 90 χρόνια παρουσίας, με κυροιότερη δραστηριότητα στον χώρο της αυτοκίνησης.

Εκπροσωπεί τις εταιρείες: Honda, Volvo, Mitsubishi Motors, Mitsubishi Fuso (φορτηγά), Renault Trucks (επαγγελματικά οχήματα), Komatsu/Komatsu Forklift (μηχανήματα έργων και ανυψωτικά μηχανήματα), Hiab (γερανοί), Tadano (γερανοί), DuPont (χρώματα αυτοκινήτων και βιομηχανικά χημικά), Heli (ανυψωτικά μηχανήματα), OMG (ανυψωτικά μηχανήματα) και SDMO (ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη).

Το έργο και την προσωπικότητα του Τάκη Σαρακάκη εξήρε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης, που δήλωσε:

«Έχασε τη μάχη με το θάνατο ένας ακόμα μεγάλος ευπατρίδης, ο Τάκης Σαρακάκης, τελευταίος των ιδρυτών του μεγάλου ομίλου Σαρακάκη, που προσέφερε πολλά στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Ο Τάκης Σαρακάκης, υπήρξε σεμνός, μετριοπαθής, οργανωτικός και μετέδιδε πνεύμα εργατικότητας και ευθύνης στα στελέχη του. Προσέφερε πολλά στην πατρίδα και η απώλειά του έρχεται σε μία στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη της προσφοράς τέτοιων πατριωτών.

«Αφήνει πίσω του τρεις εξαίρετους διαδόχους τον Γιάννη, τον Δημήτρη και τον Αλέξανδρο, που διέπονται από τα ίδια χαρίσματα με εκείνα του πατέρα τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x