Επικαιρότητα

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο μετά την «αντικρατική» πορεία - Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πατησίων - Προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε κοσμηματοπωλεία, έκαψαν τέσσερα ΙΧ, έσπασαν βιτρίνες

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας όπου πριν από λίγη ώρα άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο προκάλεσαν καταστροφές και σοβαρές ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα, έπειτα από την «αντικρατική, αντικαπιταλιστική» πορεία που πραγματοποίησαν, ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους της.

Περίπου 300 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Ωστόσο, κάποιοι νεαροί προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα στη Βουκουρεστίου και στην Πανεπιστημίου, ενώ έσπασαν και έβαλαν φωτιά σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα, τρία από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Επίσης, οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δύο κοσμηματοπωλεία στην οδό Βουκουρεστίου, σε μια στάση λεωφορείου και σε μια καφετέρια, έσπασαν τη βιτρίνα γραφείου ασφαλιστικής εταιρείας και ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, ενώ έκαψαν μια στάση λεωφορείου.

inner

Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται στο Πολυτεχνείο, όπου έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, δημιουργώντας οδοφράγματα. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ τους ακολούθησαν, ωστόσο, μέχρι στιγμής, βρίσκονται σε διακριτική απόσταση από τους αντιεξουσιαστές.

Επίσης, λίγο μετά τις 9 το βράδυ διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πατησίων, στο ύψος της Τοσίτσα, καθώς κάποιοι από τους αναρχικούς έριξαν κάδους στο δρόμο και άναψαν και πάλι φωτιές, με τις αστυνομικές δυνάμεις και την Πυροσβεστική να προσπαθούν τώρα να δώσουν στην κυκλοφορία την οδό.

inner

Λίγο νωρίτερα, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε άντρες των ΜΑΤ, ρίχνοντας εναντίον τους βόμβες μολότοφ, στην οδό Τζωρτζ, στην Πλατεία Κάνιγγος.

Επίσης, στις φλόγες έχει τυλιχθεί ένα αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Κάνιγγος και Καποδιστρίου και στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβέστες, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.

inner

inner

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x