Κινηματογράφος

Σοκ: «Έφυγε» ο ηθοποιός του Black Panther, Τσάντγουικ Μπόουζμαν!

Μόλις στα 43 του απεβίωσε ο ηθοποιός μετά από μάχη με τον καρκίνο, για την οποία δεν είχε δημοσιοποιηθεί το παραμικρό.

Θλίψη στον χώρο του κινηματογράφου προκάλεσε η είδηση-σοκ πως ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν απεβίωσε. Ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Black Panther στο πρόσφατο blockbuster έφυγε από τη ζωή μόλις στα 43 μετά από μάχη με τον καρκίνο στο παχύ έντερο. Η διάγνωση είχε γίνει πριν τέσσερα χρόνια και το πρόβλημά του δεν είχε δημοσιοποιηθεί.

Ο εκλιπών πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του και τα άλλα μέλη της οικογένειάς του. «Ήταν ένας πραγματικός μαχητής σε όλη αυτή τη διαδικασία», ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της.

Ο Μπόουζμαν, γεννημένος στη Νότια Καρολίνα από γονείς αφρικανικής καταγωγής, έγινε αρχικά ευρύτερα γνωστός από τις ερμηνείες του στις βιογραφικές ταινίες για τον θρύλο του μπέιζμπολ Τζάκι Ρόμπινσον («42») και τον Τζέιμς Μπράουν «Get on Up»). Η φήμη του εκτοξεύτηκε όταν το 2018 κυκλοφόρησε το Black Panther, μια ταινία που έφερε στα ταμεία πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια και έφερε την επανάσταση έχοντας Αφροαμερικανούς σκηνοθέτη και την πλειονότητα των ηθοποιών. Μάλιστα η συγκεκριμένη ταινία ήταν η πρώτη με σούπερ ήρωες που κέρδισε υποψηφιότητα για καλύτερη ταινία στα Όσκαρ.

Εν συνεχεία συμμετείχε σε δύο ακόμη ταινίες της Marvel, το «Captain America: Civil War», το «Avengers: Infinity War» και το «Avengers: Endgame». Το Black Panther είχε δρομολογήσει ένα sequel για το 2022 με τον Μπόουζμαν να επιστρέφει στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τον βασιλιά της Wakanda.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x