Σπύρος Σιαμπλής

Το restart για τον Παναθηναϊκό θέλει αύριο και «διπλό»!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για την… επανεκκίνηση που επιχειρεί ο Παναθηναϊκός αλλά και την ανάγκη για νίκη στο Ηράκλειο.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται, για μια ακόμα φορά, σε φάση… ανασύνταξης σε όλα τα επίπεδα, μετά το κακό του ξεκίνημα -ιδίως σε βαθμολογικό επίπεδο- στο φετινό πρωτάθλημα.

Ήδη, Ντάνι Πογιάτος και Τσάβι Ρόκα αποτελούν παρελθόν, με την έλευση του Λάζλο Μπόλονι και τις επικείμενες αλλαγές σε ιατρικό τιμ αλλά και, πιθανώς, σε άλλα πόστα να ακολουθούν…

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Όλα αυτά, βέβαια, σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκτός των τεσσάρων γραμμών αποφάσεις από πλευράς διοίκησης. Γιατί, αλλαγή από πλευράς «τριφυλλιού», θα πρέπει να υπάρξει και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους!

Αρχής γενομένης από το αυριανό ματς με τον ΟΦΗ μέσα στο Ηράκλειο, ο Παναθηναϊκός καλείται να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, να κάνει… σεφτέ και να προσφέρει στον νέο του προπονητή τη δυνατότητα να βάλει τα στοιχεία που εκείνος μπορεί για να αποκτήσει μια συνέχεια και μια συνέπεια.

Τόσο στις καλές εμφανίσεις, έστω και προοδευτικά, όσο στα -όσο το δυνατόν πιο άμεσα- επιτυχή αποτελέσματα που είναι άλλωστε και το βασικό ζητούμενο πάντοτε στις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες…

Είθισται να λέμε και να γράφουμε πως, πάντα, μετά από μια αλλαγή προπονητή, η εκάστοτε ομάδα βγάζει αντίδραση και συνήθως φτάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το αν οι «πράσινοι» θα κάνουν κάτι ανάλογο, βέβαια, είναι ένα… ζητούμενο. Βλέπετε, εκτός της πίεσης για το αποτέλεσμα που έχουν να αντιμετωπίσουν, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον αντίπαλο τους.

Για όποιον τυχόν το λησμονεί ο ΟΦΗ κάθε άλλο παρά… εύκολα βάζει στον Παναθηναϊκό! Αντιθέτως, η τελευταία εκτός έδρας νίκη του μέσα στο «Γεντί Κουλέ» καταγράφηκε σχεδόν προ πενταετίας…

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2015 για την ακρίβεια, με 3-2 και… ανατροπή στην ανατροπή. Καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 1-0 από το 2’, με τον Καρέλη, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 στο ημίχρονο, για να έρθει το τελικό αποτέλεσμα, χάρη στα τέρματα των Πράνιτς και -ξανά- Καρέλη στο 75ο λεπτό.

Έκτοτε, ο ΠΑΟ μετράει δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ προσθέτοντας κανείς και τα δύο διπλά των «ομιλητών» στο ΟΑΚΑ στο… καπάκι, η «σούμα» λέει έξι σερί ματς χωρίς νίκη, μέχρι το περυσινό 3-2 στο Ολυμπιακό στάδιο!

Είναι κι αυτό ένα «θέμα» για τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο και τους συνεργάτες του, που καλούνται να διαχειριστούν. Πάντως, σε μια προσπάθεια να αλλάξει τα… κακώς κείμενα της ομάδας του, ο 41χρονος τεχνικός αναμένεται να πάει με νέα πρόσωπα και στην 11άδα του.

Κάπως έτσι, με βάση και τις δοκιμές του, αναμένεται να δούμε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-4-1-1, έχοντας ξανά βασικό τον Χατζηγιοβάνη στο ένα άκρο της μεσαίας γραμμής και τον Μπουζούκη στο άλλο. Με τον Καρλίτος σέντερ φορ και τον Μακέντα πίσω του σε πιο «ελεύθερο» ρόλο.

Ενώ σκοπεύει να δώσει φανέλα βασικού τόσο στον Ζαγαρίτη στο αριστερό άκρο, όσο και στον Αλεξανδρόπουλο, δίπλα στον αρχηγό Κουρμπέλη, στον άξονα.

Δείγμα του ότι θέλει να ποντάρει σε πρόσωπα που γνωρίζει καλά, από την κοινή τους παρουσία στα μικρότερα ηλικιακά κλιμάκια της ομάδας και ξέρει πώς να πάρει από αυτά το… κάτι παραπάνω.

Αυτό είναι άλλωστε, που θα χρειαστεί αύριο ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να κάνει το restart που έχει σαν στόχο. Το… κάτι παραπάνω, που θα τον οδηγήσει και στο πολυπόθητο «διπλό»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x